打印 上一主題 下一主題
收起左側

(急) cm plx.

關閉 [複製鏈接]
小妹妹係咪宅女就唔知,不過根據妳之前所形容,又真係有啲似。
"鵝"!哩個卓咩?都無睇清楚過佢個名用邊個 ...
hyuuga 發表於 22-5-2010 00:40

-.-~我認我係xddd
    不過我係要顧埋學業姐
    係呀-.-有咩人會用table呢個桌咁怪咖
    就算用桌`你都打錯個羲字啦囧
    下=.=唔係掛`佢拍d角色我覺得次次都好衝動囧
    冇錯=.=係講唔出個種型格
    咁做得藝人/演員預左要演咖啦
    好既演員咪即係扮得出色囉囧
回復 支持 反對

女仔應該都好啲,男仔係相信問題先大。
更怪嘅名都見過,所以對於人名會用咩字,都唔會覺得太奇了!
再對上一次打錯個羲字姐!之前第一次無架!
好嘅演員都有適唔適合嘅角色,真係做乜似乜嘅演員其實唔太多。
有啲直頭做幾多年都可以同樣差的。
回復 支持 反對

哈..有d女仔都好瘋狂-_-
不過我諗我都算瘋狂咖啦
單單每星期睇既動畫就14套.劇就唔定
因為一套劇我用2-3日就KO
男仔反而係打機多-_-少追咁多動畫
睇名係以常識黎睇我覺得-.-卓同桌..98%都用卓
我冇留意=.=一留意就比我捉到xd
係既=.=有d人個樣生出黎就奸.有d就奸唔起
做得耐冇話一定做得好
tvb大把綠葉做左1x年啦
但要做得好就一定要有番咁上下年資
回復 支持 反對

一個星期14套?日本同時有無咁多套呀?
唔理好唔好睇,有就照睇呀?
2-3日就一套劇,日劇當佢有十集,中、港、台同韓國我當佢廿集,一集45分鐘。
一日咪睇5個鐘?Weekend 都有無咁多時間呀~?

我睇漫畫多。

通常綠葉先係最好戲,不過可能因為外形同制遇關系,多數都做唔到一線,不過做二線時就極易搶晒主角嘅風芒。現今最好嘅我覺得係許昭雄,佢甚至好過黎耀祥,不過妳睇名應該唔知即係邊個吧!
都有啲一出道或者出道無耐就有番咁上下,例如梁家輝。
回復 支持 反對

Reborn`One Piece`Naruto`Fairy Tail`Conan`夢色蛋糕師`
會長是女僕`B型H系`Angel Beats!`最後大魔王`
薄櫻鬼`荒川爆笑團`K-ON!`迷途貓

其實唔止的-_-但其他唔常睇冇計
唔好傻啦-.-新番一定唔止咁既數量
唔好睇睇黎把鬼?

多數都係1個鐘,1x集的-.-
冇話過1日只可以睇5hrs.
我冇功課個陣我係可以由放學睇到12am or later
所以我先可以煲得咁快
下一站幸福21集我唔記得用2定3日就ko-.-

-.-綠葉係好戲既有時
但紅唔出嘛-_-都話明綠又點會紅囧 ((爛
我點會唔知=.=我好鍾意benz雄咖
佢做隔世追兇個陣.我感動到喊TAT
黎耀祥係做柴九先紅之嘛=__=不過呢套野佢真係做得好好
回復 支持 反對

Reborn`One Piece`Naruto`Fairy Tail`Conan`夢色蛋糕師`
會長是女僕`B型H系`Angel Beats!`最後大魔王`
薄櫻 ...
Janelle`:3 發表於 23-5-2010 15:39

有一半係唔知咩嚟呢!

香港同日本正常係45分鐘一集,台灣同韓國就唔清楚了!
當然知妳唔只一日睇5個鐘啦!只係確實係睇得多,名附其實嘅煲劇呀!

雖然唔係大紅大紫,不過聽聞電視或電影都好搵到食,而且生活更舒服。
因為戲好,所以多人搵;
因為非主角,所以一般唔駛拍咁耐;
因為唔係瞧點人物,所以唔駛又請助手又請髮型師、化妝師,又唔駛勁買衫,年中慳唔少;
出街雖然人人認得,會讚你之餘,不過又唔會痴住你,狗仔隊又唔會跟你,幾好架!
以前睇過一個訪問,被訪者馬國明被問到最想做到邊個嘅成績時,佢就話係 Benz雄,原因同上面80%一樣。
隔世追凶係好嘢嚟,不過佢喺賭場風雲嘅表演先至係無得頂!

黎耀祥係 N 年前同黎明拍嗰套劇而開始受人歡迎,
之後扮羅文成為經典,
鐵血保鏢時雖然拎唔到男配角,不過就開始上一線,
柴九時已經成為主角,唔再綠葉了!
做柴九之前,佢住嗰間都已經係豪宅,所以綠葉王應該真係幾好搵。

講講下講左電視劇呢!
回復 支持 反對

-.-哈.有一半係新番.
其實都係長期連載0,0
港日我都少睇-.-台韓都睇得多.
台76mins 1集. 韓就64mins左右.
係呀真係煲得太怪家陣冇咩好煲

=.=你係好樂觀咁諗姐
半紅不黑唔係好事囧. 有邊個唔想賺多d錢反而會覺得冇野做好?
我唔太鍾意賭場風雲= =因為有排好興xx風雲.我一律唔睇

=.=可能啦.但如果係我.我唔會因為咁而滿足
好攰了-_-訓教~
回復 支持 反對

好多漫畫動畫化嘅,因為追得漫畫太快,連自創嘅都頂唔到時,就會暫時完結,隔一段時間先以"第二部"再出。
綠葉王同半紅不黑唔同架!
綠葉王都係受歡迎,不過唔係有大班 fans 舉牌大叫嗰啲,但係出親場都係個個受落,多數都好受人尊敬嘅添!
聽講重有樣好處,就係無咁易定型,可以做多好多唔同角色。

其他乜風雲物風雲真係唔睇都無損失,不過賭場風雲就零舍不同單聽首主題曲同埋許詔雄嘅演出就值回票價。
N 年前電影有套《監獄風雲》,周潤發、梁家輝同張耀揚主演嘅。幾年前睇翻都依然震撼,無心理準備真係唔好睇。
回復 支持 反對

"好多漫畫動畫化嘅,因為追得漫畫太快,連自創嘅都頂唔到時,就會暫時完結,隔一段時間先以"第二部"再出。"我唔明你up呢句野有咩用? 我都知啦=.=

oh i see-.-是但啦.對娛樂圈冇興趣
=.=你咁講我都唔會去睇咖啦
我對港產野冇咩特別興趣
回復 支持 反對

妳話長期連載嘛!
定係妳想話套動畫一直做咗好耐?
係嘅話,咁就唔可以用"連載",嚟形容,因為"連載"係用嚟形容書本、文字,動畫唔適用。

無人話叫妳去睇喎!
唔理佢邊到出產,覺得係好嘅先唔理佢。
回復 支持 反對