查看: 4327|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 裝備 心得 - 如何沖最岩自己裝備?

基本上, 中華英雄玩到40lv 應該都已經接觸唔少裝備...
大約都知 白 → 緣 → 藍 , 一般 → 精良→完美

換句話 , 藍色完美 應該係最好 right?

不過我可以講你知...呢個觀念 唔正確....
原因如下:

首先 . 一般,精良,完美...分別在 基本防禦/攻擊 有差別....大約係

例: 一般 = 10防 精良 = 11防 完美 =12防
係呢到見到 相差1-2防..有人就話 .. 沖裝就梗係沖完美...

我想問佢地 .. 點解? 勁d?
勁唔勁 唔係 完唔完美, 係 屬性...
有沖裝既朋友可以留意 1件裝 (以相同lv, 同裝備計) 只要2件都係+10 佢地2件 都係 + 相同數值...
唔會因為 完美+多d, 精良+少d

但係屬性就好重要...因為 有d 裝會附如 力量 , 敏, 體 , 氣 等等...如果你揀岩你職既耾性....
變相可以+強實力....
完唔完美 只係 1-2 防既差別...

見到唔少朋友 沖裝 揀垃圾屬性...真係苦笑...
小弟幫入面有位刀既朋友...
7x lv, 佢刀....
佢全身都+9 , 尋晚佢想買腰帶...用到hkd 800 (出價) ...
但係我見佢身裝....係就係+9 但係不知所謂...只可以咁形容

70lv刀 + 4爆擊 1氣3精 ...要黎托?
70槍 + 3氣 ... 有咩用?
70面具+16氣血回率...有破甲唔用?

其他裝備都係+9 , 但係我心入面諗...既然有能力 or 有心沖裝, 有能力俾得起...
點解唔揀一d 最岩,最好既裝去沖....起碼 ... 就算唔用賣出去都值d 錢...or
可以用耐d....

為條腰帶出800蚊 , 都係個一句, 俾你全身藍裝+10 , 有龍(光影)又點...
都係睇得唔打得...
只係嘆息...
回復

我只會沖令屬性
因為1來價錢高唔玩放出去都唔錯
2來打怪PK又掂
3來可以哂下命^3^
回復 支持 反對

咁我想問刀皇既裝最好+d咩屬性呢..
+力定+敏定+體好呢...我個d係+敏,,,岩唔岩用??
回復 支持 反對

咁我想問刀皇既裝最好+d咩屬性呢..
+力定+敏定+體好呢...我個d係+敏,,,岩唔岩用??
幸運昇 發表於 7-9-2009 12:10

基本上 刀 黎講...
主力, 敏體 其次...
但係個人覺得 敏 頗重要..
因為命中, 爆擊都計...
如果..你高攻, 高命, 高爆擊...
殺人都易d...
所以敏我覺得都ok...
回復 支持 反對

樓主講得冇錯@_@"
最緊要係岩自己屬性既裝!!!
回復 支持 反對

咁我地d新手冇錢買點又可以點買d裝><?game錢買唔買到d一般裝嫁?
回復 支持 反對

800蚊絛= =
你朋友腦子有問題= =?
我琴日自己收40lv藍腰 完美的 +1精神 都係70m
跟住用左32祝沖到+10 [[onion_57]]
回復 支持 反對

800蚊絛= =
kelvinlau21 發表於 26-9-2009 21:26

-.-同佢唔熟 , 佢傻的個人覺得...
我打區王出左條 40張+10
回復 支持 反對

想問下腰帶打咩出@@?
係菁英係唔係出到?
回復 支持 反對

800蚊絛= =
kelvinlau21 發表於 26-9-2009 21:26

70完美藍腰 pk ser有人一千收
回復 支持 反對