查看: 9425|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題求助] 魔鬼上將強化問題

是咁的,我前日買左把魔鬼,順便衝到+8(2命1後3連1重1彈「大平衡者」...).之後就因為睇唔順3連,就洗左了.然後我就再買多10個精密+上次餘下的8個精密+上次餘下的9X個普強試下上唔上到+8啦,點知最後只到+7.
而我就想問最後一點要點加先比較好;我個人認為加命中,因為完強零件差7個就有().去作為第一把有稱號槍也不錯.但我啲團友就認為加傷害比較好,因為如果過左50m,就可能一槍唔死.

要決定最後一點加咩真是一項相當難決定的事也...
回復

2命1後3連1重1彈 魔鬼上將
如果係我,我會洗左佢
我通常睇一把槍強得好唔好
係睇佢有幾多有價值既點數
你呢把+7 強得岩既就係得2命同1彈
就係話你呢把,其實係一把+3既槍
魔鬼上將強化連發毫無效果
強化後座重量冇意義
真正值得強化既只有傷命彈
完美精密零件得來不易,唔應該係呢種情況下用
如果你諗住唔會再強化其他槍(特別係步槍同手槍)就冇所謂
其實你有把3命既魔鬼上將打一般團死都唔差
不過你大場遠距離一槍就未必殺到人咁解
(0傷上將有甲一槍致命距離50.96米,1傷就多9米,自己簡)
回復 支持 反對

回復 2# ZoMble乂幻月

2命1後3連1重1彈其實係先前個個分配黎sosad,依家個個係2命1後3重1連,but無所謂,反正佢地都係一把約+3既槍.
而命中完美分面,因為我所有強化槍入面唯一一把值得加命中的M60已經max左(M95 same);而我都係個種比較少掂強化系統既人,所以放落魔鬼到應該無咩問題既...
btw,我把M60都碰上同魔鬼類似既情況(彈匣廢Point,傷害可有可冇

但無所謂,我只要儲多1個後座材料()同2個連發村料()
同埋等傷害彈藥重置重出
就應該可以成為我第一把極品強化槍了
只係唔知幾時出咁解
回復 支持 反對

回復 3# jackywonga6d33

2支魔鬼上將都冇+到傷,我接受唔到
    用重狙一槍打中人唔死既果種感覺真係..
    如果你有精密既,洗左佢再加過啦,2命好易加出黎架姐
    點都應該會好過呢2把
    m60,我見你其實強得幾好
    我之前一直覺得3連係最好
    但係我果把1傷2命2後2連真係幾好用
    3連我汁過黎用,控槍難度大左唔少
    而好多人都後悔將自己把m60加到3連
    你果把洗彈加番後就得
    如果你係追求實用而唔係為左個稱既話
    btw,我把m60 6月到期,佢下星期唔重出番我把m60就係咁先- -

冇,順便哂下槍,重點係我一粒精密都未買過

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復 支持 反對

回復 4# ZoMble乂幻月

魔鬼我都係暫時唔洗啦,因為近排資金都唔係幾夠下,就算生死戰會掉100個精密/任意屬性完美,我都唔係幾想去打(即使我有幽能同弓),因為機率低到喊... 如果要洗既話,我寧願等到夠錢先再洗,因為我都幾驚「斷尾」...
至於M60強化方面,如無意外我會選233迅疾.因為如果我無記錯既話,大陸班評測人員係認為強化連射並唔會影響後座.其次又係想有把稱號槍
至於最後,其實我都覺得你幾勁下.因為係唔買精密既情況下,弄出這麼多把實用武器,已經算是高難度動作了,而我平均每把投左$100先去到+7,+8地步,重點係目前得把M60比較似樣(M95 1命1後3重1連2彈,金KSG 3傷1重2連2彈),所以我都幾adore你.
回復 支持 反對

回復 5# jackywonga6d33

你講評測果班我都知
    佢地全部評測帖我都睇過哂(即使有好多槍我都冇)
    講番把m60,佢地認為233係極品屬性
    但之後有唔少人反映話233控槍難度大
    而佢地都唔否認,個人係認為242最好
    稱號其次,最緊要實用呀
    至於問我D槍係點唔買精密既情形下強化出多支極品+8
    秘訣就係係加5果陣強化出好既底再上+8
    好既底意思係至少有3個以上有價值既點
    強化到3點以上的同一屬性再加8就最好
    好似我把stg咁,重置左4次,用左超過300個一般強化強出後+4
    另外要知道多粒既同一屬性完美零件,需要大量精密
    最好唔好係同一把槍度用2個以上同樣既完美零件
    重量就冇所謂,後座就唔好亂用   
    有時都會試下就咁強化上去,睇情況而定

p.s 不過最最最重要既,都係人品
    人品始於最重要

評分

參與人數 1樂點 +25 收起 理由
HC_Leung + 25 此分是給予以上所有見解

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 6# ZoMble乂幻月

最後一句不能同意更多XD
不過如果要瘋狂用普強喺+6前做好個base,依樣野有一定難度.因為我個人係玩開團死既Player,相對於災厄Player,Point獲得量會比較少.but,都係多謝返你既見解先.
回復 支持 反對

回復 7# jackywonga6d33

其實唔關事
    之前有個可以無限洗point既bug,
    用分身刷左3000個一般強化出黎
    而家重有1500個慢慢玩
回復 支持 反對

回復 8# ZoMble乂幻月

咁你都幾冒險下
玩BUG
我反而驚比人封acc
回復 支持 反對