查看: 5535|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 維護後loading 圖看後感

今日維護完後登入啦, 咁當然要入loading 圖,
咁佢就有新圖

但我無論橫睇豎睇, 都覺得怪怪地, 仲傳出一陣柒味, 但又解釋唔到

咁我就嘗試搵下個原因啦, 就睇下板上啲影片對比下個loading 圖

睇番舊既圖個腦就即刻閃一閃

咦, 原來係個機體名變左中文

嗱, 我唔係話中文柒

但係唔知點解將個中文機體名取代左個英文機體名會變得咁怪

希望官方可以將個機體名變番英文, 除去柒味

大家又點睇新圖呢?

btw, 新圖下面啲字好濛, 希望官方改埋佢
回復

告訴你,G1十成十唔會理你。
回復 支持 反對

個G改2.0禮物箱設定差左,冇得一take過
回復 支持 反對

關你拎事!!!
回復 支持 反對

幅圖已入game,冇得改,除非另外再加一張修正版入game
但會搞到遊戲檔案愈來愈大(以前2GB都冇,而家G改左幾次已經2.7GB)

不過都可以講下意見俾G1以後加新圖時參考
轉返英文名冇意見
段介紹文好朦有同感
另外真係好多語病,讀出黎都唔通順
唔該proofread返三五次先裝入game
回復 支持 反對

中文唔係最大問題 ((其實都有D問題
慘既係佢字體唔夠靚 介紹又幪過幪面超人
ok fine
咁你唔該搵番D官方資料查下正式叫咩名丫 「無限正義高達(流星號)」咁樣
(官方應該叫無限正義高達+流星號)
重有00raiser果D 係用中文就叫00強化模組
另外 唔該加番個型式番號... 冇左既話睇落真係好唔sophisticated...
回復 支持 反對

你估比你睇咩,比小學生睇架
回復 支持 反對

GP03D係中文名,英文名叫GUNDAM GP03 DENDROBIUM
中文改到好似平時我地講的高達術語
回復 支持 反對

不嬲用自己個啲loading圖
回復 支持 反對

g1想有佢自己嘅風格, 唔想抄其他服(可能姐)
回復 支持 反對