查看: 15862|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[REFLEC BEAT] [Colette Summer]釣魚大行動(21/8第三彈更新)濁流再來?!

話說先日有新歌的圖公開,今日(6月19日)就已經upgrade了,繼爬山種花之後,黎到夏天竟然要出海釣魚!?!?!?!?
唔知autumn會做咩呢~~~~~

===========================================

今日短短數場所得知的情報:

1. order shop功能依舊,只係多左接spring裝備的任務,變相加快spring的開歌

2. 正如上面所講, colette summer就係要你出海捕魚(應該話係釣魚, PASTEL大都係拎住技魚竿)

3. 更多的版權曲出現, 有d封面都幾搞笑,係譜面唔搞笑

4. 新的FINAL專用曲
第一首

第二首

5. 釣魚大行動: 得閒無野做的PASTEL今次要出海釣魚,大型的航海圖入面有唔同的小島,每個島都會顯示佢存有的海洋生物....的數量

每首新歌都用一種生物黎顯示,只要我地儲一定數量的海洋生物,就可以解禁到指定的曲目

有時PASTEL仲會釣到垃圾,好事多為的PASTEL跟住就會為環保出一分力,海中的垃圾因此而減少,我地亦都會有ticket作為獎勵

最後係魚餌,有無限數量的普通魚餌同要接(order)任務先可到手的銀魚餌&黃金魚餌,使用越高級的魚餌,魚獲就越多,大家快d努力解ORDER啊~~~

評分

參與人數 1樂點 +25 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 25 精品文章

查看全部評分

回復

真係釣魚好唔好.....orz
回復 支持 反對

Autumn大致上玩BBQ了吧
然後燒好的食物就給指定的一個人享用...滿100%就能解禁一首樂曲...
咦幹嘛好像bistro saucer似的

==============================

好了回題
釣魚我還未試過 因為目前還是想先種花
把目前的花種好以後才去釣魚 順道聽聽你們是如何釣的

順帶一提最近開始接order
不過你不說 我也不知道原來spring的服裝order是最近才出的

譜面的確不太搞笑 嗯
回復 支持 反對

反而我覺得autumn可能玩放風爭?
回復 支持 反對

之前行山,種花,釣魚都好似係同動植物有d關
可能秋天PASTEL會做農夫,任務係收割農作物(?)

個人認為未解好spring/winter歌的玩家應該先解完舊歌,後開始summer
反正LV5裝備任務任何玩家都有能力完成
咁就可以做到LV4既台繼續種花(趁Summer岩岩開始,同玩家連機一齊整台吧
經過之前兩個大會既洗禮,order shop已經係處於LV30以上
可以接3個任

summer以後玩左好幾鋪
我一開波就兩個任去拎舊裝備,一個任拎魚餌
裝備到手就變成兩個任拎stamp,一個任拎魚餌
希望stamp盡量儲多D去拎summer裝備之後開歌
不過投放RB既$相對少,應該唔會開到幾多首歌了..

新版權曲lv9個首唔係幾好聽
其實點解會入呢首歌- -
回復 支持 反對

新的介面自己要再儲STAMP吧

========================================

補充資料:Order Shop的情報

========================================

Sota新曲.....典型的難捉beat,呢種難捉beat...遠遠及不上STRONG咁STRONG

劇團新曲....唔錯唔錯

雙皿....藍紅兩面的譜面都唔一樣,似乎RED SIDE有利

注:今次第3回RUNRUN大會唔屬於colette summer,如果接金銀魚餌的任務係唔會有任何的加成

另外另外,唔太在意order shop的人都起碼將個lv升到30,咁樣可以接3個任務,可以更加快拎到spring同winter的裝備
=================================================

#6 #11 #13

都有補充
回復 支持 反對

我好似廿幾lv
不過其實最多可以接幾多個 3個?
回復 支持 反對

回復 7# Torchic╳小火雞

應該唔止
有個朋友仔12X lv見佢Order shop接任個位右手邊有浮標
我諗佢至少可以接4個任

不過最多幾多個就真係唔知了
回復 支持 反對

回樓上同樓樓上

order的lv

過30就可以接3個
過100就可以接4個
過150就可以接5個

p.s.我依家仲係70幾lv
回復 支持 反對

其實已經clear的order可不可以再做多次的說
雖然我還未試過