打印 上一主題 下一主題
收起左側

[REFLEC BEAT] 1月30日樂曲追加(2首自動解禁+2首隱藏曲)

因為事出突然,今早去玩的時候才發現到

最近Reflec beat裡面ASAKI歌的數量急升,據講隱藏曲都係佢的作品

(3/6/9)

(4/6/8)

另外追加了天庭的背景,這個真的很正(留意下圖中右方)

應該玩三次ASAKI的新曲就解禁得到

ASAKI的作品喺RB裡面出左名係難捉BEAT,所以呢首LV8都算係難捉BEAT

至於那首「夏娃的時代」,ARTIST係jubeat的那個日向美....不過曲風明顯不同,BPM也很高

加上首野都幾長,初見要注意

=====================================

至於兩首隱藏曲,第一首係ASAKI的LV10作,據講都係難捉beat,解禁方法未明

另一首係基情四射的BONUS的第二首作品Going My Way,
解禁方法應該係三曲內玩一首kors k的作品再加一首Sota Fujimori的作曲
kors k的作品有:Gymnopedie -kors k mix-、Flip Flap、Wuv V、SigSig、Our Faith等等

Sota Fujimori的作品有: Need Your Love、VOLTEXES、ANDROMEDA -SF_2011 Mix-、GLITTER等等
回復

最近Reflec beat裡面ASAKI歌的數量急升,據講隱藏曲都係佢的作品
六神綱 發表於 2013/1/30 18:30

因為今天是《天庭》的發售日嘛
K社一定不會放過這次宣傳的機會(雖然就算不宣傳都會有很多人去買

=========================

不過說起BONUS
那麼快又出新曲 看來最近越來越親密了呢(拖
回復 支持 反對

因為今天是《天庭》的發售日嘛
K社一定不會放過這次宣傳的機會(雖然就算不宣傳都會有很多人去買

======== ...
Torchic╳小火雞 發表於 30-1-2013 19:29

由個ICON可以睇得出.......(汗

比較之前的那個.....呃

回復 支持 反對

六神綱 發表於 2013/1/30 19:43
從這張舊的2次元封面
kors k是個受

六神綱 發表於 2013/1/30 19:43
新那張3次元封面
kors k明顯變成了攻
從左手的握外衣方法和笑容 很易看得出

另外kors k那件T恤 我又想起了這幅圖
回復 支持 反對

再加多少少情報先,ASAKI的Lv10新曲的解禁方法係將佢其餘6首作品都打一次就解禁得到
最好全部玩哂同一個難度吧,例如全HARD,總之不是全FC的苛刻條件,放心打就好了

好了,新曲的頭像是這樣子的,其實我真係對呢類的圖冇咩好感,同BONUS或者VENUS都差不多的說

初見難易度達S級,無疑係Lv10裡面的上位曲,又係ASAKI典型的リズム難

所以...你將佢同STRONG比較都未嘗不可,事關我呢首初見的分同STRONG的差不多...

另外有唔按順序的三串トリル,平時就算係三串都係右>中>左,或者左>中>右的次序交互去禁

呢個好似係中>左>右或者中>右>左,總之係先禁中間,再禁左右兩邊,打落真係唔慣

另外BONUS的新曲確實係三首內各打一首kors k同Sota F.的作品,我就先後打左Our Faith同GLITTER

打完GLITTER彈出下面呢條儲計

回復 支持 反對

佢改版重點係 12月微風 個bgm lol
回復 支持 反對

←目前為止只係玩左兩三鋪colette

其實宜家到底有幾多BGM
點解今代好似多左勁多咁
回復 支持 反對