查看: 5129|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[投稿攻略] [原創]《槍械大全》青龍偃月刀分析及心得

好! 大家好 今次係我第二次做心得-.-經過上一次係咁俾人負皮之後
今次都做左好耐測試-_-"
希望大家手下留情

前言(來自维基百科)

青龍偃月刀偃月刀的其中一種。
根據文獻記載及出土文物中,偃月刀在宋朝開始出現,
因重量關係,主要用於練習臂力,非戰爭中的武器。

~正手握持~

傷害測驗

一般

下面的分別是左手 有甲(0~2m)

左手2m hs圖 289頭 72胸                    

下面的分別是右手 有甲(0~2m)
抱歉 2m時範圍太大 試了6次也打不到腰 可能要後補

C3

下面的分別是左手(0~1m)

下面的分別是右手(0~2m)
再一次抱歉= = 左手範圍實在太大 所以用左巨斧BUG

下面的是雜圖-.-(因為除左刀場 同狙場之外 你都冇咩機會用到刀)

洗BOT
用左10min左右 死左2次 我認為速度唔夠巨斧快

總結

只能用爆頭王黎形容呢把刀,左手攻擊就係突刺再先好似巨斧右鍵咁,距離最勁可以去到2m,右手係抄巨斧既,不過攻擊個别部位既精確就有所保留,就好似我洗左6似2m腰都打唔中,不過玩精準命中度黎講,佢係超超超超超級易爆頭,只係對番好少少就可以判定為頭部傷害,一擊就可以殺死一件血3000,護甲1000的殭屍,係打災既方面,佢都係同巨斧差唔多大範圍,如果冇巨斧既人,可以試下抽,不過相俾之下冇巨斧高攻但係攻速快,如果要講下呢把野有咩缺點個話,就只有第2刀既速度唔夠快。

如果要好似暴龍出得咁快個話 我建用左右左  左右左 咁去連人 去到一打中即死既景境

多謝大家收睇我既分柝 鍾意既幫我加下分(我做左好耐架;))

評分

參與人數 2Bravo! +2 收起 理由
Peter9104 + 1 好想要呀!!
hadixi + 1 精品文章

查看全部評分

回復

右鍵攻擊較長
左鍵可連發
左鍵範圍較少
上述為新刀&巨斧最唔同既地方
回復 支持 反對

要得到呢把刀要有好大既財力支持,
如果想要巨斧,都係等下先
回復 支持 反對

回復 3# sealion2

都唔係好貴姐-_- 睇你好唔好運
回復 支持 反對

回復 4# alanlala

抽唔中又差一兩格咁就....
回復 支持 反對

回復 5# sealion2

我抽左20個就中左A_A 頭10個連中左4個字== 之後好彩最後一個中左最後個個數字
回復 支持 反對

好彩冇高傷過巨斧~"~
回復 支持 反對

如果你用左BUG測試   傷害已經唔準確
護甲修正會換成槍來計算(換散彈最低 換重狙最高)    仲會有士氣加成

我最仲意用右鍵3M距離去砍殭屍   比銀刀安全好多
回復 支持 反對

回復 8# 好人c

咁你會唔會見到C沖過去同佢挑刀?:O) 多數都用6技架啦係唔係==" 打呢D都係講實用性架姐-.-" 認真你就輸了
回復 支持 反對

回復  好人c

咁你會唔會見到C沖過去同佢挑刀?:O)打呢D都係講實用性架姐-.-" ...
alanlala 發表於 1-10-2012 14:50

當然睇下隻屍技術先啦   覺得佢廢咪走去同佢挑刀= =
隻屍勁既  就當然閃人啦   走去送死咩.......

台灣已經有人用左8個帳
證實左用巨斧BUG被人舉報會比人封AC  所以我一次都無再用
回復 支持 反對