查看: 5264|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[REFLEC BEAT] [RB第3代來臨] REFLEC BEAT colette [有新歌了]

關閉 [複製鏈接]

本月28號開始LT(限日本)
到時話唔定有新消息或者偷拍片段 甚至新歌(?

http://www.konami.jp/am/locationtest/rb_colette/
回復

RB 風格宜家變得好清新咁=V=

同第1代差好遠@.@
回復 支持 反對

RB 風格宜家變得好清新咁=V=

同第1代差好遠@.@
jimmg12 發表於 26-6-2012 19:54

明明第一代最黑暗就是呢....

轉風格多數係想吸引多D人去玩吧
回復 支持 反對

想當年limelight既Location Test
竟然學jubeat用分數制 70萬就合格 80萬就AA 90萬就AAA

之後因為好多人不滿而取消了
回復 支持 反對

風格都係好qrispy....
個人皈講比較鐘意一代的風格多d
回復 支持 反對

小弟鐘意2代多過1代呢..
唔知3代會唔會有神曲出現呢..?
回復 支持 反對

2代同3代都係以qrispy既風格 比較清新
易吸引d人去玩.
回復 支持 反對

3代新歌出現了
http://bemaniwiki.com/index.php?REFLEC%20BEAT%20colette%2F%B2%D4%C6%AF%C1%B0%BE%F0%CA%F3#fa869d33

目前10跟10+都係得一首(一首kors k,另一首Sota Fujimori...第二季?

即係話3代又會出一堆10同10+既隱藏曲?

=================================

另外版權曲有イカ娘幹嘛?
夏祭又走入黎RB又幹嘛
つけまつける...我不吐糟了
回復 支持 反對

3代新歌出現了

目前10跟10+都係得一首(一首kors k,另一首Sota Fujimori...第二季?

即係話3代又會出一堆 ...
Torchic╳小火雞 發表於 29-6-2012 00:24

夏祭要天體觀察化嗎?多AC音game收錄之類的...
烏賊娘入侵rb,又一面對宅界的收錄曲

話說SCU又來了
幻想雷神記也從隔離DMGF跑過來啦
真是_________(想不出)呢

遊戲本身好像有不少的改動呢
例如可以改用新的計分方式(CLEAR GAUGE TYPE B),是一種看JUST數的方式
最多可以儲5個JUST REFLEC
還可以看該歌曲的JUST REFLEC理論值(一首歌最多打到幾多JR)和最大note數
而且使用JR的方法好像也有變動

=========================================
話說POP'N的LT,雖然香港冇可能會入
不過個度有首版權歌令我很在意

老闆,我要用烏賊娘換e首歌!!!!!!!!
回復 支持 反對

S-C-U又是用動物做主題(茶

不過雷神到RB不意外
2代也有OVER THE LIMIT

===============================

新的計分方式 應該會對精度高的人有著數吧(?
不過更改JR的使用方法就...我表示剛剛才開始習慣如何使用JR你就改方法了
回復 支持 反對