收起左側

[SDVX] SOUND VOLTEX 香港Location Test (7月2日止,VZ / GW)

關閉 [複製鏈接]
其實轉幾大力唔係問題
你轉得快轉得慢 都會仍然係條斜道上
係爭在你係咪開頭或者轉角位果陣太早轉/太遲轉
回復 支持 反對

岩岩玩完4舖

試玩左2首14 同1首13 fail 哂

SDVX 我個人覺得有玩過IIDX Or DJMAXPortable black square 會 ...
hosum2007 發表於 23-6-2012 16:54

初黎就14同13的你真係....

似beatmania,但唔可以相提並論,始終個兩個扭同兩粒黑制

考緊你分工的能力,當涉及同時扭又要禁的時候,我就開始出事了
回復 支持 反對

所以話
K社d遊戲唔會純粹禁幾粒掣咁簡單 仲要考你分工
例如RB除左條底線 仲要夾硬加多上面2個/3個top
DM要加埋腳踏 GF禁掣之餘仲要pick
IIDX 7個掣之餘仲要有隻碟 SDVX除左4粒掣仲有兩個黑掣同埋兩碌VOL
回復 支持 反對

所以話
K社d遊戲唔會純粹禁幾粒掣咁簡單 仲要考你分工
例如RB除左條底線 仲要夾硬加多上面2個/3個top
DM要 ...
Torchic╳小火雞 發表於 23-6-2012 19:38

只有jubeat係例外的,所以幾時都話jubeat係易玩的

純粹係禁,單純地去禁,易學唔難精就是呢

btw,唔知星期一同星期二有冇人走去玩SDVX呢?

希望早上真係冇咩人吧...(茶
回復 支持 反對

DDR同pop'n都係例外既
不過呢兩部野既體力消耗實在好大

=====================

其實一般情況下 如非必要我都應該唔會去VZ
因為VZ係d放假時段都會好多人
雖然宜家d中學生都未放假...不過都算半放假了吧
回復 支持 反對

只有jubeat係例外的,所以幾時都話jubeat係易玩的

純粹係禁,單純地去禁,易學唔難精就是呢

六神綱 發表於 23-6-2012 19:44

的確
當初第一次玩rb個陣成日禁漏top
到e家,早玩成個月的jubeat仲會high到格離掣搞到斷combo,而遲玩成個月的rb已經開始有幾首開始fc了.......

btw,bemani的遊戲,我相信只有IIDX先係真正的難學難精
難學,就係一開始玩個陣連511同gambol都要死幾次
難精,你見得個全世界得幾個人能夠fc到冥就知.......
回復 支持 反對

而jubeat就係明顯地易學易精
所以先吸引到好多人玩

所以K社就嘗試係jubeat搞其他機既連動
帶其他jubeat玩家去玩其他遊戲
回復 支持 反對

有如beatmania的瘋狂

再加上兩個扭的路徑...我投降了
回復 支持 反對

其實旋扭行直線個陣對手可以拿開先
所以冇想像中咁恐怖ga
不過都係好恐怖就是