收起左側

[SDVX] SOUND VOLTEX 香港Location Test (7月2日止,VZ / GW)

關閉 [複製鏈接]
其實SDVX會多D地方入既機會大唔大...

見佢部機好似同RB差唔多價錢咁....
回復 支持 反對

呢層唔知
始終d老闆要考慮到買左之後回唔回到本
不過除左目前果兩間之外 荃金會入的機會也很大就是了
回復 支持 反對

呢層唔知
始終d老闆要考慮到買左之後回唔回到本
不過除左目前果兩間之外 荃金會入的機會也很大就是了 ...
Torchic╳小火雞 發表於 25-6-2012 20:35

玩lv10同lv9開始眼花就是呢

荃金肯入固然係好,因為唔駛特登再去到九龍灣咁遠

始終一個係荃灣,一個係九龍灣

講到尾都係因為我住係荃灣
回復 支持 反對

今日2點幾3點左右去到VZ
終於親身試玩左SDVX
本身淨係打算玩1鋪就算(拎1025AE)
最後都係打左5鋪
隻Game可以話係IIDX變種:
IIDX係3上4下 + 碟
SDVX就係4上2下 + 2個Analog Device
本來對部野無乜興趣
點知果2個Analog Device就好似比人(K社)落左咒
一玩就上晒癮:lol

第一首唔識死玩黃譜
結果? Track Crash
好彩因為e-pass有兩曲保證
所以有得玩第二首

玩完第一鋪之後就走左去IIDX玩左鋪
再走去隔黎玩左鋪RB
之後行反過黎,見到個fd仲玩緊
所以走左去玩jubeat
玩左3鋪,用BOX終於開到electro peaceful [EXT]

再行反去SDVX,睇下睇下開始手痕
結果就再交學費
6粒制就真係靠自己
重點都係果2個Analog Device
要試多幾次先搵到手感
以下係少少心得分享

有D人會鐘意好似開蓋咁扭
不過E種手法好易扭過龍
我就習慣用晒成隻掌心
扭果陣由指尖開始推
無論條bar幾長
最盡只會扭落到雞批骨下面舊骨

E個手法只要試幾次就上手
而且回彈(我係咁稱呼,即係扭90度)果下只要快速拖反去指尖就ok
好少機會會扭過龍

今日玩過o既歌(主要都係玩NOVICE,因為玩唔慣E類型o既game):
ALBIDA Powerless Mix
Broken 8cmix
Tycoon
RPGシンドローム
FLOWER REDALiCE Remix
candii
Ha・lle・lu・jah

總結全日:
SDVX   4鋪
IIDX     1鋪
RB       1鋪
Jubeat  3鋪

Total:$28+$6+$6+$15 = $55 / 3.5hrs
雖然企到條腰就黎斷
不過AE都賺左成三千幾
又試到SDVX
點都值得啦

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 5 精品文章

查看全部評分

回復 支持 反對

開蓋式扭法真係好易扭過龍
呢點係真既
我次次有幾首ADV UC唔到
主要原因就係用開蓋式扭法扭過龍
(但係用返捉實黎扭/用掌心咁扭 穩陣好多
回復 支持 反對

開蓋式扭法真係好易扭過龍
呢點係真既
我次次有幾首ADV UC唔到
主要原因就係用開蓋式扭法扭過龍
(但係用返 ...
Torchic╳小火雞 發表於 25-6-2012 22:47

我用開掌心黎去扭,比較少揸實黎扭,效果唔知又會有咩唔同呢

所以,星期四我可能又去VZ,事關又出多兩首曲,至於係咩曲,相信我唔駛解釋吧...(茶
星期三主要去近D的地方玩Rb....希望唔會大排長龍吧,好似平時都應該冇咩人
回復 支持 反對

其實六神大
我覺得應該可能冇果兩首(如果你講緊SDVX果兩首既話)

眾所周知 香港LT四部機裡面
第五彈既歌都已經收錄晒(TYCOONRPGシンドローム等等...)
但係本來6月8日出 第六彈既EXIT TUNES翻唱曲就冇收錄
(忘詞帝既ソラヘドライブ、赤飯既おにゃのこ きねんび等等...)
所以第七彈(即係黎緊果兩首)唔會出都唔出奇

當然我唔排除等到6月27日一次過更新
回復 支持 反對

其實六神大
我覺得應該可能冇果兩首(如果你講緊SDVX果兩首既話)

眾所周知 香港LT四部機裡面
第五彈既歌都 ...
Torchic╳小火雞 發表於 26-6-2012 19:35

所以聽日剩係去玩Reflec beat應該最穩陣

話唔定聽日又會有人報告下SDVX的情況呢
回復 支持 反對

7月3日的早上,兩部在VZ的SDVX機終於被拆走了

不知何時何地會再有SDVX的出現呢....(呼

評分

參與人數 1樂點 -10 收起 理由
lll161616 -10 根據版規A8

查看全部評分

回復 支持 反對

香港應該會入掛我估
回復 支持 反對