查看: 29073|回復: 59
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 片面之詞 憑什麼?! 何為搶場? 理虧" 妒忌?

首先  請大家認清楚 第一家族同是守秩序
我們不會無理地對一名玩家作出無理的指控和行動 請別破壞我們的聲譽

何為<<搶場>>定義 何為<<合理搶場>>

以甲,丁玩家做代號
<<搶場>>
1.已有玩家甲在該場地進行活動,但玩家丁照樣地向該場地進行攻擊
2.玩家甲把分身掛在梯子上,同時向玩家丁提出(人在請求),但玩家丁無視其結果地搶怪

<<合理搶場>>
1.玩家甲人不在,沒有進行任何的攻擊表示,玩家丁若善意可以先向玩家甲提問,反則不用照可搶
2.玩家甲把分身掛在梯子上,但沒有對來犯者作出提問,玩家丁可即時搶場

預言之子 的帖子中 http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... 7633&extra=page%3D1

圖片中 他完全沒有把關於分身向我作出提問 及 示意場是他的 的句子例示出來

明顯地是有心隱瞞自己的理據不足而已

事實上 當時全服死ser 當我進入10服的時候 的確有一支錢b在掛梯

可是他沒有任何的表示 在以上<<搶場>>事例中 我是屬於<<合理搶場>>

無奈地 在我進行攻擊表現後的37秒左右  突然殺出一名程咬金(預言之子)

他 二話不說 隨即開技刷怪 先清理我在引的怪物 其次則到中層刷怪

起初我是不意為意 任由他在中層掛機  可是當他清理完後

竟隨即到我打的位置進行<<搶怪>>行為 同時維持以上動作5回

當 唯愛小冰到達時 雙方就維持了足足15分鐘的搶怪爭奪戰

我當然不甘示弱 難道俾人搶場在先  現在反俾人無理地<<>>?

預言之子的名言:都唔知大把頻爭黎做乜春   我心諗:甘你由搶9.9?(偷笑)

第一家族拎人場既特權 就係唔洗問下人先?     
         我心諗:要我對住一隻唔知係唔係到ga死人(錢b)講野  咪即係曬我時間?  唔係應該隻錢b同我講野先岩咩?   你由唔去問下kwokk?  佢成日都係唔差問人就拎人地個場去掛架啦   問人? 我呸!

我想各位評一評理 公理何在?

P.S 當初我係先去6服 見到6服有隻戰士刀了切坐左係到(無做任何動作)  我都好守秩序甘離開 而唔係因為敵對家族關係已針對某玩家  
    如果我有心搞你地  我一到6服就搶左個場啦  而唔係你囉 預言之子"  係PVP場 我認同你是強者  但請可以把你的私心放底?  
    我係講道理的   一定要做出甘無理ga事情?.?  你就真係自重啦"
回復

錢b掛梯掛成分鐘先應機?
1h後先應啦不如
另外你轉ser果時做乜開技清血染打緊既怪? 槍怪嗎?
回復 支持 反對

以上文字只係樓主將自己ge行為合理化?
回復 支持 反對

我想補充一樣野~
隨緣絕對無講過我地大曬!!!
事實上我地從來都無話過你地某族咩咩咩,但係基本上次次都係某族攻擊我地先
所以請其他玩家唔好針對我地族!!!
事實上並唔係我地興風作浪,而係對方先挑起紛爭
我明白樹大招風,難免招人妒忌,但都唔好乜野都推晒係我地族度!
回復 支持 反對

請唔好將我同預言之子既事拉埋1齊講
1.我起下面打緊 打左5min左右 你都冇出過聲
2.最後係你自己轉ser走左去 你係冇出過任何聲
3.既然你冇出過任何聲 我鬼知你要上層定下層

最後還番1句比你
要我對住一隻唔知係唔係到ga死人(錢b)講野  咪即係曬我時間?  唔係應該隻錢b同我講野先岩咩?
回復 支持 反對

請唔好將我同預言之子既事拉埋1齊講
1.我起下面打緊 打左5min左右 你都冇出過聲
2.最後係你自己轉ser走左去 ...
kenchanqaz 發表於 5-10-2011 14:40

無出聲係俾面你  你唔受都無計 無人阻止你
    拉埋一齊講只係講出我唔會因某家族而玩針對甘解
   我係睇事實同道理做人    想捉字窒? 連我實質含意都唔知
    你d語文水平有待改善囧
回復 支持 反對

無出聲係俾面你  你唔受都無計 無人阻止你
    拉埋一齊講只係講出我唔會因某家族而玩針對甘解
    ...
滅絕魔神 發表於 5-10-2011 10:45 PM

敢比面我@@ 多謝曬禍=] 我緊受嫁禍
堂堂201lv勁人 比面我禍 開心都黎唔切啦

想捉字窒?   幾時有,比d證明黎睇下
你d語文水平有待改善囧<--成句比番你
回復 支持 反對

我心諗:要我對住一隻唔知係唔係到ga死人(錢b)講野  咪即係曬我時間?

你唔知你唔識問=_=?

唔係應該隻錢b同我講野先岩咩?

wa 高lv真係大哂wor

你由唔去問下kwokk?

姐係你同kwokk係同一類人?

佢成日都係唔差問人就拎人地個場去掛架啦

咁點解你唔可以做一個榜樣比人睇 先問一句 之後先開掛呢
回復 支持 反對

關個lv咩事? 其實又關個族咩事?
如果係咁正常你(錢b)望到人打都講返句 喂 個場我架喎
但過左成分幾鐘先出現? 即係點?
回復 支持 反對

敢比面我@@ 多謝曬禍=] 我緊受嫁禍
堂堂201lv勁人 比面我禍 開心都黎唔切啦

想捉字窒?   幾時有,比d證 ...
kenchanqaz 發表於 5-10-2011 14:48

知道就最好啦  e家邊柒個最先起火頭   邊個開帖先 咪由係你地  邊個開拉巴搞大件事  咪由係你地

我地一直處於被動   e家邊個撩邊個呀? 妒忌? 怪就怪自己無付出  下下都話201lv 第一家族  有無新意?

無野講就拉d無關ga野講?
回復 支持 反對