查看: 10557|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

南極冰層崩塌將使地軸偏移(原來情況已經很嚴重...)

南極冰層崩塌將使地軸偏移
不要說太誇偏移約500公尺有多遠,只要偏移幾公尺,就足已有巨大災難發生。
------------------------------------------------------------------------------------------

加拿大研究員預測,如果南極洲大部分冰層都崩塌了,將使地軸偏移約500公尺。

CTV.ca  Ice shelf collapse could shift axis of Earth, study says.....
http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/story/CTVNews/20090205/sea_levels_090205/20090205?hub=TopStories
我們能在最後努力保護人類嗎?很希望全球人一起努力,但機會是0.0X?
回復

難怪天氣咁反常啦.......今日一早就落鬼死咁大雨........仲有琴晚凌晨2點幾就勁大霧.........能見度係.....極低
回復 支持 反對

一時熱一時冷=.= 仲要春天落大雨
回復 支持 反對

無計,大部份人已經很努力支持環保,剛在其他論壇發現了一個環保討論區,人氣多不勝數

看來威脅開始漫漫步近我們了,小弟英文差不得,能解釋一下嗎
回復 支持 反對

無計,大部份人已經很努力支持環保,剛在其他論壇發現了一個環保討論區,人氣多不勝數

看來威脅開始漫漫步近我們了,小弟英文差不得,能解釋一下嗎
【迷╯SaM】 發表於 25-3-2009 02:19

我英文也很差啊....希望有人肉翻譯機幫下我們吧!
回復 支持 反對

人類大限將至,人們才會開始環保,究竟又能支持多少年?
回復 支持 反對

人類大限將至,人們才會開始環保,究竟又能支持多少年?
ken456654 發表於 25-3-2009 18:48

其實幫助不大!
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

但係我覺得即使威脅開始漫漫步近我地,依家人類都好似當冇事0甘.我覺得我地只可以係呢個地方講出我地0既感受,身在香港0既我地,做唔到咩野,但係我地偏偏係關心呢個問題0既一群.....大家不如唔好理會地球幾時會滅亡,做到我地做到0既野,努力拯救依家呢個地球,珍惜眼前有0既野la!

評分

參與人數 1樂點 +8 收起 理由
守衛~朗 + 8 很好的意見

查看全部評分

回復 支持 反對

唉....睇到都心up
都唔知點幫earth
回復 支持 反對