打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 重玩左幾日童話..覺得愈玩愈無癮

p.s 以前好hit法師僧侶架-_,-
回復 支持 反對

鴨ser既0o幻co0 卡咖羅 -.-?

0o幻co0 係我之前個家族個 族長 黎-,-"" 洗唔洗我幫你p佢k
回復 支持 反對

話說以前的童話真的給人一種很棒的感覺
我由小六左右開始玩..現在都中5畢業了
中間當然有斷過
因為看到很多新遊戲推出..就想去試玩一下
到最後都回歸童話
可能是因為喜歡進戰場按怪之後可以打字聊天的那種舒服升等感覺吧
但是自從合體那些技能出現之後
不少職業都可以單練
會組隊升的人也少了很多
記得以前打金神銀神..甚至聖獸
大家都找足5人去挑戰
即使全滅了..多了要升級的經驗值
也不會有什麼不高興..還會繼續下一次戰鬥
可是現在都只會秒這個..秒那個
玩家之間的互動少了很多
距離拉遠了很多
從而導致不少玩家感覺到沒趣
最後一個一個地離開
以上都是一些自己由開童話ser到現在的感想
即使童話現在進行什麼大變革
玩家回流的可能性也是極低
而且應該已經沒有新資料片會推出
遊戲的變化框架已經fix了
回復 支持 反對

唔好話我講,睇佢地個傻kai樣,好勁咩??是但用個ac都做低佢啦60Lv以為自己好勁咩,不喜勿插
某一個樓上既人,佢係你族長???走人吧啦

回復 支持 反對

我唔係60lv lo-,- 是但1個分身都高過60lv啦 ...呵
回復 支持 反對

童話啊童話,諗番以前玩法c識招大地都比人話你不知幾勁,用npc裝都係咁升lv不知幾開心,
依家,冇技過50d人都唔會騷你,有d修士系冇番61技d人都當唔識你,家族只收2轉人,用npc裝比人話乞衣,同以前根本冇得比,d昆狗又一又一隻咁多,童話真係越黎越冇令人留係到原因,灰灰灰...
回復 支持 反對

回復 23# 的帖子

[廢話1大堆唔好睇]
=================================
我同你一樣..
小六畢業開始玩...到依家中5畢業啦..
1開始好好玩架
係吉村 1出吉板就大把人吹水
好易識到fd...又約埋1齊升lv打任
不知幾happy..
依家 想識fd難過中6合彩
密人就比人問侯 so好玩!
以前職業仲平衡
各個職業都有特點
打d大佬都要靠合作先贏到
依家? 1下獸神秒屎王 1下白金秒8獅
秒唔到=廢....咩世界
以前d新手仲識自己更新...朋友之間同舟共濟
最記得問人借錢升lv= =....(鬼叫自己聲望低.___.")
依家....個個新手都淨係識叫人帶升,,,
呢排返返地下機地升技 次次都聽到有人洗頻(who can help me up lv)
再衰格d就係咁+你易你(我升技無關,到呢d=_=...)
童話變哂質...
有錢有朋友 無錢無朋友
d物價又貴到a__a
想勁小小 郁d就核心ob分子
邊似以前自己開工整武器/去商場買武器用
雖然係廢d但好有成功感!!
最衰格就係無啦啦加左招黑洞比暗c.__.
職業唔平衡...又無啦啦+埋獸神 改勁白金...
郁d就秒怪=口="仲興起埋帶升
以前邊有呢回事!!組隊升lv都黎唔切啦...邊洗收錢!!
依家 想升lv? 比錢is ok
真係帶升都算啦
呃人個d真係吹~~~~~
新手辛辛苦苦儲到幾10萬搵人帶升
1個唔該就比人呃左去~
真無陰公!
========================================
重點係無更新= =...
我走個時係糖果屋岩岩出...
到我依家玩返都仲係糖果屋=  =....
仲要有例行性雙經(盲目爆lv活動=_=??定係無品佬呃錢大行動:lol )
d lv係咁升升升升
無哂癮 識fd難到死

童話開始沒落但我都繼續支持!
童話唔係特別好玩,,
依家有不少game都好玩過佢
但我都仲玩...點解?? 因為有感情
玩得耐 以前識左好多fd都走哂
不過我堅持 抱住走1個識1個既態度
希望係隻咁既game度繼續尋找樂趣a___a"
=================================
[/廢話1大堆唔好睇]
回復 支持 反對

果兩位只是一個思想幼稚的小朋友
回復 支持 反對