打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 重玩左幾日童話..覺得愈玩愈無癮

好掛住以前同人一齊係c洞升lv既日子
有講有笑..
跟住依家出d技就屈哂機..60lv一個血蒸都秒到8c 無癮
回復 支持 反對

慢慢抽先好玩 =v=
最好就有一個突然死亡 = =
之後俾光師救返生 @"@
最後全部生還打贏左隻大佬....
咁先係最好玩 @"@

依家我想打龍窟....
又唔夠打...又無人做哩個任 ~"~
一係做完....一係就唔做任果類 / . \
回復 支持 反對

童話已經係1隻好悶既game~唔係點解會變左免費呢~
回復 支持 反對

以下是由本人的一篇童話感想,,打了10分鐘  勿插*

天下沒有沉悶的事 只有你懂不懂去亨受.」

對於無品人  不去理會就最好不過  
童話最好就是可以隨時轉SER免麻煩 [我-_-|]

對的, 現在真的史洞沒有什麼人會去打了
以前全部都是組兼5個齊人景像簡直少之又少
本人中間雖斷了沒玩童話, ,但勉強來說算有4年了
但升等過程至今回味 -p

老實說, 現在沒有20多等的人打皇城, 更沒有30多等的人打月光
甚至當年人氣旺盛的梛子島也人煙罕至. .
用光師 [30多等45技] 過不了我懷疑的地方, 於是轉了大老闆 看

黑森林很多人嘛, 威奇也不少
現在新手也只會付錢去升等? 那怎亨受升等的樂趣 . .?
玩童話還不過是為了升等的樂趣

現在已經很少新手會跟仙人指路 [. . .]吧
「  10多等可以去打史洞, 必要時組隊」
「  30等試去打月光吧, 不行可以去組隊哦」
「  哈啾熬不住可以往咕嚕, 一定要組隊」

由10等轉職至60等二轉   基本都要組隊
現在發生了什麼回事?
我練的角色都是偏門的, 僧侶光師商人什麼的 [當時是冷門吧商人]

到底   童話何時變得如此不可愛了
童話消失了麼
回復 支持 反對

佢幾十lv就係到嘈=.=??
當年鴨server開左一個月到果陣我70lv我都唔會撩人. 好威咩= =
回復 支持 反對

我80lv都唔會串人啦-.-
回復 支持 反對

我9X級=]
都係玩快ser
回復 支持 反對

快ser d人比較好人+上無咩精神有問題的細路玩  有時d高lv會免費 help 你up幾lv  快ser d 人d人品好d[[bao_31]]

回復 支持 反對

6x很強嗎-_-"?跟我103打-_-一招爆佢龜西
回復 支持 反對

我都有野想講-.-
我玩童話都好耐..
停下玩下甘又4年-.-
我記得系升6年班果時玩..
玩到而家都中3..
而前既童話好好玩-.-
記得成班人去屎洞...
仲記得玩幻C果時第一次捉到隻小光..
系好開心-.-
但系而家我去沙中打到粒屬調都覺得冇咩意思-.-
我玩甘耐童話睇住佢由屎洞/月光爆人個個都努力升lv
金銀好多人都系賣緊小光黑羊果去到個個去哂沙中,等等70幾lv既怪打..
但睇下佢地幾lv只系1x-2x
月黎月覺得童話變左有錢大哂既Game..
相信一班老手都有睇過童話而前有本周刊叫童周
我睇住佢系周刊...
日日都好多人買..
變做雙周..
跟住變到冇人買..
跟住仲收埋當,,,
有時真系好想問童話點解會甘?
有一次我發現最多人打怪既地方系地下室!
個個都自閉升技..
別住帶升搵錢..
童話點解會甘..
我覺得最先系吾應該改強光C聖光彈..
當改強左之後就好多人反對
跟住官方又改強左其他職..
攪到成個game都solo化..
我覺得童話不如好似墨香甘做一次大改善..
張職業技能改善
減小全體技.
加多一d輔左技
再張怪物出現數量改由而玩家數目而定..

以上只系本人一直放系心入面既意見
=]
回復 支持 反對