打印 上一主題 下一主題
收起左側

SE有咩咁吸引

關閉 [複製鏈接]
可能SE成日出新機==
回復 支持 反對

原帖由 一大無謂一 於 27-6-2008 19:32 發表

係囉...
nokia有啲音樂晶片咪仲好

晶片解碼會令首歌細節多d,更原本反映音樂ge本身
但大部份人
1. 用d廢檔,128k mp3
2. 唔用入耳式,出街超嘈
3. 唔用靚耳機
結論: 聽唔出...聽得出都唔識欣賞,d人淨係中意聽又肥又厚ge bass....即係無用[[tk_35]]
回復 支持 反對

原帖由 〝Stephy。鳴月 於 27-6-2008 21:39 發表
可能SE成日出新機==

其實 SE 多人用既機黎黎去去個十種到 -.-
而 N記..SE  LG SAMSUNG 4個品牌既機種數量 差不多的-.-
回復 支持 反對

原帖由 piyopiyo 於 27-6-2008 09:47 PM 發表

晶片解碼會令首歌細節多d,更原本反映音樂ge本身
但大部份人
1. 用d廢檔,128k mp3
2. 唔用入耳式,出街超嘈
3. 唔用靚耳機
結論: 聽唔出...聽得出都唔識欣賞,d人淨係中意聽又肥又厚ge bass....即係無用[[tk_35] ...

se機bass勁嗰陣...
高音位會細聲同埋冇左d野
回復 支持 反對

原帖由 一大無謂一 於 28-6-2008 00:55 發表

se機bass勁嗰陣...
高音位會細聲同埋冇左d野

係,好西利...但竟然好多人話正...點解佢地唔索性聽d 大鼓獨奏[[tk_30]]
回復 支持 反對

原帖由 於 24-6-2008 22:33 發表

請注意用詞..你覺得se好..唔係個個都覺得佢好...

個人唔太接受se個性價比
而本人比較務實和喜歡 四四方方的-.-

我咁講吾代表我覺得se"最好"
se成日出d新機,d機係咁減價,外形係好,問題黎啦,d功能出黎出去都吾變,有d仲某功能上變差少少
例子1:之前出既k660i同g502i有咩分別(吾計樣),最多都係多左個前置鏡頭
例子2:k850i影相,張相大就大,問題又黎啦,一部2xxx幾$既k770i都可以能夠影相靚過佢
換言之,se正係玩外形同簿

仲有點解成日正係提起se同nokia
吾提其他品牌,三星,motorola,LG吾好用咩
回復 支持 反對

因為外形最令
好岩我
D色好令
回復 支持 反對

原帖由 牙豐 於 28-6-2008 10:19 發表

我咁講吾代表我覺得se"最好"
se成日出d新機,d機係咁減價,外形係好,問題黎啦,d功能出黎出去都吾變,有d仲某功能上變差少少
例子1:之前出既k660i同g502i有咩分別(吾計樣),最多都係多左個前置鏡頭
例子2:k850i影相, ...

LG,,,佢d耐用性真係唔好再提
三叔...內涵係有,仲好西利...但正如你所講...香港人只睇樣
Moto...唉...功能唔好...樣又麻麻...crystal talk技術係好...但佢忽略左市場ge口味
回復 支持 反對

回復 28# 的帖子

MOTO D機真係唔好睇又唔好用- -

買lg都唔買moto
回復 支持 反對

原帖由 piyopiyo 於 28-6-2008 19:50 發表

LG,,,佢d耐用性真係唔好再提
三叔...內涵係有,仲好西利...但正如你所講...香港人只睇樣
Moto...唉...功能唔好...樣又麻麻...crystal talk技術係好...但佢忽略左市場ge口味

MOTO 係令我最失望...佢既 CRYATAL TALK 真係好好..但係 管理層唔進取...雖然 已經欲布左 500 萬像 既ZN5  但係..始終未夠好....

======
根本D人買SE 買樣既 分分鐘佔 80% 以上 -.-
回復 支持 反對