打印 上一主題 下一主題
收起左側

[IIDX] [斯巴達] SPADA 交流及資訊帖 (SPADA 已完)

Sigmund終於落phase2...
岩岩打完1次hyper譜面....
感覺:靠orz
回復 支持 反對

抱歉改了改hosum大的帖子

關於SUPER STAR MITSURU復出祭的內容
就是多了一首Smug Face (說不定還有He is my only star和All my heart?
另外還多了「SUPER STAR風」的爆發、閘圖、BGM、Voice等等...

詳細解禁方法請去看#4
回復 支持 反對

Smug Face A譜
傳銷對白冇哂sosad
成曲歌幾TAG下
回復 支持 反對

抱歉連po
key beam的解禁方法是
在每曲完結的結算畫面中按2,3,6鍵
即係下圖紅圈所標示的
回復 支持 反對

抱歉一再追問,綠數字係咪要HIDDEN +先可以較

其實之前的新手操作教學的帖唔知潛左去邊orz
回復 支持 反對

抱歉一再追問,綠數字係咪要HIDDEN +先可以較

其實之前的新手操作教學的帖唔知潛左去邊orz ...
六神綱 發表於 29-3-2014 22:13

無記錯既話,要開SUDDEN+或者LIFT
回復 支持 反對

更新了#1
多了一個ONLY ONE的FC演出
取得方法就是開mirror之後以623 EX-SCORE結束
(FIRST STAGE玩lv5 然後見到就快623分果陣就停手 再慢慢逐粒逐粒捉直至623分為止
(一個閃GREAT就2分 普通GREAT就1分 GOOD或以下都唔加分唔扣分
(推薦MAX LOVE N,☆5

換言之合共有八個任務 全部做完就有全新曲
I will be back -オレは帰ってきた-

=================================

回六神大關於綠數字既問題
基本上你試下禁實個START掣再郁下隻碟 睇下個綠數字有冇變
有既話就郁到去326

假如你郁左隻碟 個綠數字冇轉到既話
就轉一轉傳統Hi-SPEED/Floating Hi-SPEED (我唔記得左邊樣先係)
轉完之後再試一次郁下隻碟

=================================

另外你要的帖子在這裡
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4378133
不過很多資料都outdated了

另外感謝冥大
我今日都用這個方法開了ONLY ONE BEAM
之後上一上gate看看那個所謂的ONLY ONE BEAM是什麼來的

(右下角那個)

這...什麼的粒子化...

而且我真的花了32600dellar買了
回復 支持 反對

nico 終於有I will be back 既影片

雖然係DPA...        BGA...TAKA 又要被cut 大頭照了嗎wwwww

http://www.nicovideo.jp/watch/sm23212875

btw 見呢幾日得閒  呢幾日更新番個post 先lol
回復 支持 反對

想問一下....
可以把遊戲中的SCORE改成顯示EX-SCORE嗎?....
回復 支持 反對

我不知道如何把六位數的SCORE轉成4位數的EX-SCORE
不過只要開graph(棒棒圖)之後就能看EX-SCORE了

開棒棒圖的方法就是
選曲的時候禁實START掣 然後就會開左個option
轉一轉個碟盤揀是但一樣就ok(例如目標A、50%、段位平均、my best...是但一樣啦

之後個棒形圖上方應該會顯示個EX-SCORE
回復 支持 反對