打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] 去邊度可以舉報bug

樓上有幾個人好像發動大筆戰,你可以筆戰,不過請小心用詞

說完廢話,關於BUG的問題

基本上不論在現實或遊戲 ...
v1w1 發表於 13-5-2013 16:22

N社嘛...一直都係做D唔做D咖啦
反正D野對佢無直接利益損害,咪唔理D bug由得玩家中伏之後咪封玩家帳lor。
回復 支持 反對

係法律的角度上來睇,對與錯係絕對的
用得bug就係違反遊戲合約
自然地可以俾人檢舉同封帳

現實中, ...
kelvinchm 發表於 13-5-2013 17:59

但你見唔見永遠被投訴既BUG就只有精準BUG 安格拉果D 頂多只係講出黎俾大家聽 卻從來無人投訴
回復 支持 反對

回復 55# alex159478236

洗緊任so sorry
回復 支持 反對

回復 57# kelvinchm

你好似講埋見人地咁多神槍 檢舉完好過癮啵 點解唔講埋第1個point?
回復 支持 反對

但你見唔見永遠被投訴既BUG就只有精準BUG 安格拉果D 頂多只係講出黎俾大家聽 卻從來無人投訴 ...
Cavalier 發表於 13-5-2013 18:13

最少咁都講唔通 精準斧 係岩wo
回復 支持 反對

回復  kelvinchm

你好似講埋見人地咁多神槍 檢舉完好過癮啵 點解唔講埋第1個point? ...
Cavalier 發表於 13-5-2013 18:16

唔珍惜自己帳號的人,我幫佢一把,幫到人我唔高興?
回復 支持 反對

回復 60# alex159478236

我上面都講過 斧頭出左2年 可是客服仍未修正呢個BUG 會唔會係想將佢合理化呢?如果係咁 你又何必一直針住D精準BUG既人呢
回復 支持 反對

最少咁都講唔通 精準斧 係岩wo
kelvinchm 發表於 13-5-2013 18:16

咁咪即係 有利係BUG係對 有害(對部份人)就係錯?
回復 支持 反對

回復 66# kelvinchm

依加冇話用BUG既就一定判死罪 但係俾你咁幫法 佢真係多謝你都黎唔切
回復 支持 反對

回復  alex159478236

我上面都講過 斧頭出左2年 可是客服仍未修正呢個BUG 會唔會係想將佢合理化呢? ...
Cavalier 發表於 13-5-2013 18:19

gamer.tw一直都有話會封帳(雖然唔知真偽)
最少我唔見官方有將此bug合理化
依個bug係屬於延遲攻擊再切槍
但同樣有延遲攻擊的貓爪(唔記得原名...A解的刀)反而無依個bug
可見其實Nexon都從來無合理化依個bug
回復 支持 反對