收起左側

[REFLEC BEAT] [RB × jubeat 連動計劃] RUNRUN馬拉松 (3月3日結束)

不會以相同artist的模式來傳歌嗎?
例如百合水仙與青空、小惡魔電台與不死鳥、True Blue與Broken等等...
所以一直都有人希望是苦草與JOMANDA

不過既然說到今次是「DJ TOTTO的大會」
再加上DJ TOTTO在jubeat上除了STULTI和Arousing外就沒有曲子...
所以這次有例外也不一定
回復 支持 反對

不會以相同artist的模式來傳歌嗎?
例如百合水仙與青空、小惡魔電台與不死鳥、True Blue與Broken等等... ...
Torchic╳小火雞 發表於 1-6-2013 07:05

的確的確,苦草同JOMANDA互換的機率係唔低的,既然有咁的規則....

今代的曲嚴格黎講我仲諗到一個組合

jubeat的「[size=1em]アストライアの双皿」同埋Rb的「[size=1em]ストレイ・マーチ

因為兩首野真係好似....同一代,同artist,名義相似

其實我覺得Sota的曲都好有可能性,好比GLITTER,不過就唔知配咩曲好

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 1 你好樣的 你還真的猜中了

查看全部評分

回復 支持 反對

與GLITTER差不多的曲子...嗯...
Happy?
不過假若以「Sota Fujimori 2nd Season」的名義
好像除了GLITTER與IIDX的CONCEPTUAL外 就沒有其他了

再不然又來雙方Director交換樂曲
RB又會入黃頭祖或者ナナホシ
然後jubeat說不定就是Starry night或者Fly to Next World

當然 我猜而已
回復 支持 反對

anemone再來!?

如果真係咁,相信會引起玩家極大的回響

左右唔同artist,到隱藏曲變合作名義,我諗可能性不大,(呢度暗指anemone

(其實我本身唔係好like anemone的譜面,無論係jb定rb的譜面)

已經「登場」的artist包括S-C-U, Qrispy Joybox, 貓叉Master, TAG, dj TAKA, kors k同埋Prim(L.E.D.+moimoi)
所以剩下的artist就有ASAKI, 泉叔, 96, 皇子, Sota, 4CTAKA, Des-ROW, TOMOSUKE, PON, seiya, U1-ASAMi, wac, 龍星, Tatsh

不過有d artist應該可以除外,佢地喺jubeat冇出原創曲或者已經全部移植哂去Rb嗰邊,再唔係就冇咩似BOSS曲的(上面刪除的,有錯請補

下面稍為作出分析(例子偏向高Lv),
Artist Jubeat Reflec beat
ASAKI[size=1em]幸せのかたち黑点、万物快楽理論、魚氷に上り 耀よひて
泉叔Mirage、Holy SnowDRAGON KILLER
96AREA 51、GIGA BREAK、Devil Fish DumplingDRAGON KILLER
王子(肥塚)Starlight Parade、Plum、[size=1em]あいのうた
Sota Mother Ship、MagneticGLITTER
4CTAKAJOMANDA、EvansVALLIS-NERIA
Des-ROW[size=1em]STARLIT DUST/スティルに捧ぐイミテーション語ル死ス、[size=1em]純白レジエンド –冬–、[size=1em]追儺の桜 -春-
TOMOSUKE[size=1em]MacuilxochitlUne mage blanche?
PONFRIENDSHIP水鏡
seiya(聖夜)隅田川夏恋曲[size=1em]みんな笑った、まるでマトリョーシカ
wac[size=1em]少年リップルズ、[size=1em]アストライアの双皿[size=1em]ストレイ・マーチ
龍星Honey Party、Sakura Reflection、Sakura Luminance、
TatshWizard、透明なエモーション
回復 支持 反對

你不說起
我也沒發現王子在RB沒有原創曲
(移植曲倒是有的...例如幻想雷神記之類

另外4C TAKA應該還有limelight world...
不過可能性大概很低吧

說起Des-ROW的純白レジエンド -冬-
我大概是走去玩馬拉松的時候 才首次聽過...
感覺就是要跟過去的一年道別之類的樂曲...不過很不錯

水鏡阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿

不過村井聖夜的話...你數少了很熱門的隅田川
(Baby Bleep March就還是算了吧
回復 支持 反對

唔知HBHB算唔算seiya喺jubeat的原創曲呢?

其實仲有功夫媽媽(逃
回復 支持 反對

唉...連broken都未拎到又第3round
回復 支持 反對

K社就係咁鐘意搶錢架啦
算啦(茶
回復 支持 反對

現在才珜到our faith...咁快就出第3回...
回復 支持 反對

嘛 算吧

某程度上
其實等埋馬拉松先去順便開埋pop'n會著數d
不過我最近真係冇咩時間...一日一枝水算啦都係
回復 支持 反對