打印 上一主題 下一主題
收起左側

[DDR] 囧???依家仲有冇得咁玩

關閉 [複製鏈接]
應該係架啦 係架啦

===========================

話說nova2既所有歌 係咪係X2都有得玩? ...
タキ 發表於 12-9-2010 19:17

係= =

不過每次一來新一代,有d歌就比人del左

之前X就好殘酷咁del哂 BeforeU d歌...

X2就冇左我升chaos專用歌 I'll make love to you(?)

回復 支持 反對

好歌

chaos專用歌
Forte 發表於 12/9/2010 19:19

即係打d你比較擅長既歌黎升lv咁樣?
詳細希望
回復 支持 反對

好歌

即係打d你比較擅長既歌黎升lv咁樣?
詳細希望
タキ 發表於 12-9-2010 20:57

X個陣就有幾首長歌= =
X2冇左

升lv..你指雷達定係個表面lv?
表面個個lv好簡單,玩多d唔同ge歌就好快升= =

雷達...要5個角都升到100,先可以再升上去...

最易升就係freeze同air

freeze玩Doll diff,個d踩實位冇NG,玩幾場就100
air就玩大粒米air special....玩幾次就係100
chaos,冇左make love,就玩番chaos呢首歌...姐係有一首歌個歌名叫chaos
um...呢首歌係變速歌來..建議玩basic先..聽下佢首歌同睇佢d變速位
ok啦,就玩diff..玩幾場又100 =.=
steam..喔...可能對你來講會有d難
我就係玩DDRX入面個首海盜歌expert升ge

Horatio ←呢首歌ge expert
唔洗fc,不過拎得幾高分就拎幾高分...

如果一開波接受唔到咁激就max300...d人都好似係玩max300升=.=
basic→diff 咁啦..
又係玩多幾次就升到

voltage最煩=.=
最難升係佢...佢係睇你combo數先升唔升
有d歌太易玩,expert都好,fc左都係唔識升
以我係X入面記得,可能X2改左
saber wing diff升到84
saber wing expert fc就升到100
好多人神人都建議人玩pluto relinquish diff...開cut2來玩都得
我都係覺得好難玩=.=...
一來變速,二來個堆串燒Orz
我個朋友voltage玩到99,我好自卑(?

啊,max300開1速玩...bpm300 =.="
回復 支持 反對

X個陣就有幾首長歌= =
X2冇左

升lv..你指雷達定係個表面lv?
表面個個lv好簡單,玩多d唔同ge歌就好快升= = ...
Forte 發表於 12/9/2010 21:11

我都係睇完先知原來每一隻角可以打特定既歌去升
不過目前我都係為樂趣而玩算

我個chaos(唔係歌,係果隻角)唔知點解奇低
同埋其實每一隻角係代表d咩 我剩係知freeze係踩實位 其餘也不太清楚

(本來為左Jubeat買利用權 宜家連DDR都用到= =
回復 支持 反對

我都係睇完先知原來每一隻角可以打特定既歌去升
不過目前我都係為樂趣而玩算

我個chaos(唔係歌,係果隻角 ...
タキ 發表於 12-9-2010 21:21

stream係密度,voltage係combo,air係2個制一齊踩,freeze係踩實,chaos...變速?激慢歌?
回復 支持 反對

stream係密度,voltage係combo,air係2個制一齊踩,freeze係踩實,chaos...變速?激慢歌? ...
Forte 發表於 12/9/2010 21:26

...........
還是為樂趣而打好了
回復 支持 反對

...係到介紹下4首歌w
個style都差唔多(?)
1.bloody tears

2.Blind Justice ~Torn souls Hurt Faiths~

3.Polovtsian Dances And Chorus

4.Xepher 我初手玩basic都會玩到哮喘
回復 支持 反對

我聽過Xepher
另外頭三首聽落去都幾好聽
得閒去試下都好
回復 支持 反對

我聽過Xepher
另外頭三首聽落去都幾好聽
得閒去試下都好
タキ 發表於 12-9-2010 22:05

bloody tears一來就diff,唔洗比面=.=
想出汗就expect...我第一首expert就係玩呢首=.=
同時係我第一次玩AC DDR ge第一首歌Orz

blind justice,polo* dances and chorus diff都唔會太難,可以試下

xepher,basic啦=.=...........
回復 支持 反對

bloody tears一來就diff,唔洗比面=.=
想出汗就expect...我第一首expert就係玩呢首=.=
同時係我第一 ...
Forte 發表於 12/9/2010 22:12

sofar lv7-8我係打到既...指pass

不過我唔知nova同X既lv有冇唔同
回復 支持 反對