打印 上一主題 下一主題
收起左側

[SDVX] aaaaaaaaaaaaaa

關閉 [複製鏈接]
睇了樓主的post我囧了
我覺得個鼓唔夠高....本人1.8m

歌方面...夏祭り
呢首歌每代都有保留,經典的說
幾好聽,又唔係太難
回復 支持 反對

夏祭同人玩松
我爆魂
我右手邊個位一格都無囧
唸番起第一次玩比佢全抄
因為我唔識玩……
之後同個「高」過我的男子(強調
用單手岩岩合格囧囧囧
回復 支持 反對

回復 12# 的帖子

松同鬼我都金到-_,-

爆魂唔係一個有效指標,幾多COMBO甩幾多先係主要
回復 支持 反對

鬼第一首full 的就是夏祭

真的是打到悶....
不過用來練同色3連音是不錯的
回復 支持 反對

原帖由 Keroro 於 27-1-2008 21:30 發表
鬼第一首full 的就是夏祭

真的是打到悶....
不過用來練同色3連音是不錯的

夏祭對於初上鬼既人綀習真係唔錯!
回復 支持 反對

夏祭3連音好多, 對初鬼黎講的確幫肋不少

仲有9星既saitama 2000 都不錯
回復 支持 反對

原帖由 [K] 於 27-1-2008 22:36 發表
夏祭3連音好多, 對初鬼黎講的確幫肋不少

仲有9星既saitama 2000 都不錯

鬼saita 太快了對新手來說
如果上了達人譜就真的orz
松的話就可以練最基本的換手
rb rrb rrbrbrb br bbr rbrbrrb
這段可以用來練換手
而且歌速也快
訓練眼力也不錯

現在覺得初上鬼的人用Go my way 練也不錯
中快版 加 5連轉手 最後還有少少的變則
還有人跳舞XD
回復 支持 反對

初上鬼最好練既

夏祭(九十代,nds,psp無
butterfly(限九代(好似係
sakura(九十代都無,psp
cat eyes(九十代都無,psp
魔法○○○(卡比愛曲,自己補完日文名
殘酷天使的行動綱領(九十代,psp,nds無
天體觀測都ok快,想試快小小既譜可以玩下,一首長壽既歌(九十代,psp同nds都無

九星我覺得黑船最易,達人譜一開始唔難,中間藍色果忽可以練下睇譜

練手力可以玩水沒都市,月下美人達人譜都ok
回復 支持 反對

初鬼時

1~5星 : 無視
6~8星 : 夏祭     魔法!       傳說之祭       ( 10代   go my way      climix jump      獸拳戰隊 )
9星 : kagekiyo    saitama2000     劍魂II      

現在

1~5星 : together
6~8星 : 涼宮ED      傳說之祭     氣分上      桌球        劍魂II     劍魂III
9~10星 : 所有2000 (除天竺)     angel dream       燒肉       carnival        白鳥之湖        A.C.10       水沒都市     kagekiyo    畫龍系列

回復 支持 反對

魔法メろんサ!是連卡比也不夠我來的歌
話說我上次打隱譜這首66萬...............................

要我即場背譜 我99%可以背出來
這首我只是不太明白歌詞在唱什麼ww

話說好像沒有人打The iDOLM @STER(8,9代)
這首偽7星
一上達人譜根本就是8星歌...
回復 支持 反對