刀術討論區

原帖由 明仔..... 於 2007-3-12 18:04 發表
我30lv 爆力既 有693~72x攻 把刀9lv+7強45 點呀 勁定廢?

你把刀應該得10x攻, 算係低低地....
你忍得ge可以去等到33lv買過把令刀, 冇錢買都可以買把33+4* 果d.刀, 就算強5x, 都幾平下
唔忍得就買把29lv刀

整體黎講, 你攻算比較低, 換刀/護手/強鞋/點被動刀 都係谷攻ge方法
原帖由 leoleo23 於 2007-3-12 19:03 發表
5 lv+9槍,,,其實2x lv用勁唔勁???  

強幾多先?因為5lv+9槍強得好可以用好耐的~2xlv黎講算係一把幾唔錯ge槍~
我自己本身有把5+9+6x 11x攻槍, 相當好用

[ 本帖最後由  於 2007-3-14 18:10 編輯 ]
回復 支持 反對

玩刀係咪最緊要就係攻?  d裝洗唔洗理?
回復 支持 反對

原帖由 iou 於 2007-3-16 19:01 發表
玩刀係咪最緊要就係攻?  d裝洗唔洗理?

攻當然重要, 但裝亦都非常重要, 要知道, 全力刀血量同mp都係少得好可憐, 咁所以要玩得好, 各方面都要有好ge裝備去幫助先有用
雖然刀手易爆一擊同好高攻, 但到中期ge時候, 防太低好易被圍, 而且想打高少少lv ge怪又秒唔到, 死亡率都會好高, 咁所以好ge裝能補你不死, 人唔死, 升lv自然快

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
↖幻滅♂ray + 5 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對

.........................................

我都唔知丫 我個刀唔係all力都係573~595攻wo 29級係唔係bad?
回復 支持 反對

死啦,31 lv 才得6xx攻,點秒人?

刀手金句:2,3下你打5屎人, 你就屎硬!!因刀手出名少mp。

(最多3下)
回復 支持 反對

成日聽到刀槍雙修同刀劍雙修 ..
究竟佢地各有咩野好處呢 ..?
槍的話就學烏龍啦.. 但劍的話又要學咩 .. 依家d人通常揀邊樣既. .?
大家又建議修邊樣呢 ..
請各位大佬解答o.o" ..
回復 支持 反對

我係一個9lv既刀仔
5級前全力,5級後就4力2體,有沒錯到(我怕沒血)
技能學咩,仲有,點解我以前玩個陣升得好快,宜家一層一次只係0.幾%
係咪改過黎??
宜家去邊度升好??
請各位可以解答我的問題,謝
回復 支持 反對

原帖由 白仔|| 於 2007-3-23 22:46 發表
我都唔知丫 我個刀唔係all力都係573~595攻wo 29級係唔係bad?

算差ga la~畀d.心機升下刀術/換裝la~
原帖由 landlee 於 2007-3-26 10:58 發表
死啦,31 lv 才得6xx攻,點秒人?

刀手金句:2,3下你打5屎人, 你就屎硬!!因刀手出名少mp。

(最多3下)

的確, 咁所以要諗下方法提高d.攻la~ 都係換裝+刀術, 再唔係洗點(如果你唔係全力)
冇內力就點高被動內

原帖由 D23G47 於 2007-3-30 18:12 發表
我係一個9lv既刀仔
5級前全力,5級後就4力2體,有沒錯到(我怕沒血)
技能學咩,仲有,點解我以前玩個陣升得好快,宜家一層一次只係0.幾%
係咪改過黎??
宜家去邊度升好??
請各位可以解答我的問 ...

技能主要要點刀, 血, 防, 內
你唔係全力就更加要多點刀術
你指係升招式? 冇改到, 每升一層招都會比之前難升
例如: 10層風東一~二下0.01%, 11層要兩~三下0.01

9lv去塔厭寺好好升的, 之後可以入皇0 升下順便做任

[ 本帖最後由  於 2007-3-31 21:08 編輯 ]
回復 支持 反對

其實 46lv 大約幾攻
回復 支持 反對

原帖由 GOOD1314 於 2007-4-1 00:33 發表
其實 46lv 大約幾攻

1500以上, 其實都幾易有我覺得
前題係要有靚ge 45(51以上)手同比較好ge 45刀(起碼要過14x攻), 刀術要過25層
如果唔係, 再差都應該有1400攻

我而家都42, 冇咩靚手同刀, 都有1300攻, 刀重要得21層(豬頭後)

純粹過人之談, 作個參考好了
回復 支持 反對