查看: 18905|回復: 34
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] 綜合版務公告(請會員查閱)

呃,首先聲明本人已退出港服天龍好一段日子,而且從來沒有玩過北喬峰伺服器,所以對於北服的鬥爭我是壓根兒完全不知道。

但是,基於現時各帖已充斥著罵戰,所以本人將會僭權將其關閉。早前有人洗版的事,基於有人言及囧大俠的不公,本人不打算再翻舊帳。日後如有任何偏激的洗版或侵犯私隱的行為,挑起人身攻擊的罵戰帖,很抱歉,本人亦會按規矩辦事,予以禁言。
再三重申,本人絕無偏幫成份,
對於囧大俠被指偏幫一事,本人亦無任何護短的意思。

以下是投訴區的link
http://www.nakuz.com/bbs/forumdisplay.php?fid=287

對囧大俠存在質疑與不滿的會員,我衷心希望你們可以以正常途徑提出你們的不滿。

另外,我想指出的是,每個版主均是不同的人,對一個版主有意見,不應該把槍頭指向所有版主。

作為區版,我非常承認自己於最近兩年來已經甚少在天龍版出沒,亦有好一段時間沒有被會員誤會而將本人名字高掛在帖子主題上。囧大俠與天羽二人均有要事在身,
所以才會出現「版務做死蘭鈴」的情況。

之所以每個有關版主的post都忍不住提一下她的名字,主要是本人覺得自己欠了她一個大大的人情。
說句老實話,天龍版主不易當,而她竟然在天龍版的低潮期接版主的棒,當時的我仍舊在潛水,實在很不夠朋友。
所以,我實在不太樂見有會員甚至版主因為不明智的罵戰而令她工作量大大增加。
本版雖已不像我管理的時期般擁有40多條版規,但還請各位自重,有則改之,無則嘉勉。

最後,這次本人重返天龍版作出管理,如有不到之處,敬請轉移至本人的短消息洽談。
以上
==============

另外,經本人與現任版主蘭鈴商議後,以後如有挑起罵戰、人身攻擊等⋯違規的帖子被發佈,版主群將會以扣分作警告初犯者。
如初犯者再犯,則會被立即禁言七天。

基於現時活躍的版主人數甚少,本人將會參與天龍版的管理工作。
如有會員發現有違規的帖子未被處理,請在
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1

作出舉報及提出意見,每個有效舉報將會以5樂點作為答謝。
回復

回復 2# 冷漠契姐

我並不清楚是那一個伺服器的罵戰,但既然出現在樂古,我會依壇規行事。
至少對我來說,要處理這件事的方法非常簡單,就是 杜絕所有違規行為

囧大俠那一筆帳你們亦不必在此討論,在此罵戰其實亦沒有任何效果(只會變相做死其他版主⋯)
(By the way...我真係吾肯定係慕容ser不滅定係北ser不滅,我都想有人話我知)
回復 支持 反對

回復 5# 哂9氣
回復 4# wah2oo1

該帖被本人關閉了沒有?如果還沒有作出處理的話先在此抱歉,是我看漏了眼。請附上link給本人處理。
回復 支持 反對

回復 6# 冷漠契姐

如果帖子還未被處理,給我link,我會將其關閉。
回復 支持 反對

呢個仲5係?

仲要再一次POST 今次仲要糸YOUTUBE
哂9氣 發表於 1-4-2015 01:26

同埋叫人去youtube變相post相哥個又點解決? 我放冷漠張相上網再分享條link過黎咁得唔得? ...
冷漠契姐 發表於 1-4-2015 01:26

此帖已被本人關閉,內容已被屏蔽
回復 支持 反對

回復 14# 哂9氣

在1樓說過,前事就算了,不便插手,所以全部會以關閉主題方式處理。但如有下次,請這位朋友在私訊告知本人,本人絕對會嚴懲。
回復 支持 反對

回復 19# 心隨風去

重點係⋯封IP呢個功能好似得超版同管理員做到,我無權限去做呢件事sosad
回復 支持 反對

回復 21# 冷漠契姐

成個post其實都吾忍得,比我以前實刪左佢。個post入面其實兩邊都有人身攻擊,一刪就好似追究前事咁實有人嘈。我就吾刪留言,直接將成個帖關閉+下沉,吾會再有人推到上黎開片。

都係果句,如有下次,我一定嚴懲。
回復 支持 反對

回復 24# 冷漠契姐

其實如果係我全權話事果陣呢,呢個post係吾會有機會發展到四頁既。

我琴日先開始接手番版務,礙於

01/03/2014
取消一切扣分欄目。
此後,一切有關外掛、粗口、罵戰等討論,管理團將不作干涉。
給予會員自由,但亦請會員能夠自重、珍惜!
自由的大前提,便是不損害他人追求自由的權益。
此後天龍版版規只有一句之曰:隨心所欲而不逾矩。

真係吾太方便去搞番以前既post,始終話事既吾係我。
始終我吾係現任版主,依家我都係客串一下去搞番好個版而已。

仲有
【如果你地D版主唔是選擇性執法的話】《----

囧大俠、蘭鈴、我、天羽⋯全部都係獨立個體,我吾太鍾意有人用【你地D版主】黎囊括曬全部管理好似同一個人做咁,搞到明明有人覺得其他版主做既管理有問題,到我接手果陣就話我公私不分+偏幫(好似硬食左隻死貓咁)。

對於紛爭,我無興趣理。我出現只不過係維持天龍版既版面討論氣氛,吾好有違規情況出現。

前事我吾方便插手,忽略左呢個post既版主係邊個,我諗你分分鐘清楚過我。我唯一可以幫到你既,就係你比你覺得有問題既版主個名我,我幫你短消息去同佢傾傾,要佢同你解釋,最後你都係吾滿意的話,我會幫你去同高層反映/你直接去投訴。我一向好支持會員使用投訴功能,咁樣先可以令到版主有被監察的心態,如果真係有錯隨時會比上級開紅。

Anyway,實際上有私下搵我幫手管理天龍版的就只有蘭鈴一個,其他人我無聯絡,亦都吾知佢地點處理之前D post。但基於尊重佢地之前既管理,我吾方便去作出修正,反正之後既post會用番我1樓所講既措施,全部野都會揸番正黎做。

我講過,由我琴日接手果刻起,我會用番以前果套去保持執法公平性。
如果其他版主日後起執法上有問題,歡迎會員短消息我話我知,我會處理。

By the way,
【受攻擊者忍唔住還擊哥陣就話双方都有人身攻擊】《----如果係我做管理果陣,攻擊人果個會比我扣10分,還擊果個會扣5分。攻擊人固然係吾應該,但既然你選擇還擊而吾係短消息通知版主/等版主上黎處理,咁樣部份責任你都要承受架喎。
回復 支持 反對

回復 26# wah2oo1

仲有邊個帖未關架?擺條link出黎比我,幫你搞掂佢。

之前有問題既帖我會關閉,如有需要可以提出叫我幫手下沉。

樓樓樓上係叫我刪留言,你地起呢個公告比link我,我全部都有關帖,我幾時吾處理啊?
回復 支持 反對