打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 有關部件要注意地方

大家唔好亂加近距離武器強化LV2 會慢半 原因係本機攻速拖長作攻擊範圍
可當作幅度大而減慢速度 唔收刀和甩刀的朋友可以正常使用
小弟多部機體測試甩刀跟收刀有卡頓,刀速和攻擊範圍一定成正比
近距離武器強化系比大機用 反甲機 等...

光束強化係用 光束機槍 散彈 倒地炮 定槍 貫穿帶中遠距離光束武器
一般光束武器沒有帶貫穿效果加乘成
貫穿效果弱,所以實用不大。

防禦部件lv 12
相當於平均15%機率0.9倍傷害即減少10%傷害, 比如受到1000傷害,有15%機率降低100傷害
主要是這部件發動機率沒以前高了,大約6槍一次
脆皮就勿用,請使用實用的部件。
回復

我覺得只有布1啱插近距離武器強化LV2 .....
光束強化得光束大波波啱用...加係擴散都無乜效果,仲要成個糟!
我得肥熾SR用左
防禦部件lv 12我都唔係架架防禦型都插......
回復 支持 反對

近戰LV2好似無你講到咁大影響
把刀大左,MCA都會易出D
另外你想刀順D其實應該裝機動型

脆皮就勿用,請使用實用
呢句點RAP?
回復 支持 反對

近距離武器強化LV2冇用過唔清楚.
光束強化G改1.0都有, 唔係新玩家既應該都知道係點用.

但係防禦型12lv就唔係咁講, G改2.0主要部件係3/8/12LV, 近戰機當然要揀12LV防禦型既都肯定會加埋個防禦+9,因為咁樣先最大效益. 例如攻擊型:+9攻加全方位crit,亦都好過你單選其中1個.

而且一般都係針對死亡, 你都唔會後場機揀防禦啦下話. 常規就理得佢啦
回復 支持 反對

點睇正面會心一擊7%個個!?
回復 支持 反對

部件都夠少,要搵實用部件組合咪種少
回復 支持 反對

講真以前的部件數值都好地地,我唔反對減少部件數量
但係d數值得推數字,又唔知想表達%定係數值,種有韓文1999
回復 支持 反對