Reflec beat Colette 新手總指南 (補完版本#8)

查看數: 4377 | 評論數: 9 | 收藏 0
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 31-12-2012 23:05

正文摘要:

本帖最後由 六神綱 於 9-1-2013 20:36 編輯 為左吸引更多的人玩Reflec beat,也為了降低玩家的不便 所以就決定發呢個帖,心血來潮而導致資料未必十分足夠,內容主要係由頭帶到尾 首先係遊戲開始前, 有兩個步驟理應 ...

回復

六神綱 發表於 9-1-2013 20:28:22
看到週間排行
FLOWER到目前為止仍然是很受歡迎...orz

總之先感謝教學了
找Player方面 這次還是會替你找差 ...
Torchic╳小火雞 發表於 9-1-2013 20:09

理論上當然不會讓你遇上相差太遠LV的對手吧

即係紅色只會對上紅色或藍色(接近BLUE MAX.),就我認知係唔會遇上隔一個colette等級的對手

CPU的Lv一樣係按你的等級,指定樂曲的Best score,ROUND數去作出調整

(綠<橙<藍<紅)
Torchic╳小火雞 發表於 9-1-2013 20:09:22
看到週間排行
FLOWER到目前為止仍然是很受歡迎...orz

總之先感謝教學了
找Player方面 這次還是會替你找差不多實力的對手嗎?
Torchic╳小火雞 發表於 3-1-2013 14:01:40
難道又是跟bistro saucer一樣摸索不能嗎?
六神綱 發表於 3-1-2013 08:42:12
附 RB 中文WIKI
魔撒 發表於 3-1-2013 01:17

先多謝了呢,上面有d資料可以補完呢...

雖然有關PASTEL ADVENTURE的資料入面係唔多見到有的...
魔撒 發表於 3-1-2013 01:17:44
六神綱 發表於 1-1-2013 12:06:14
所以說啦
例如某曲上代是1miss cleared的話
那麼就算我今代full combo了 那個「1miss cleared」就仍然存 ...
Torchic╳小火雞 發表於 1-1-2013 05:01

今代做出化上代更好的成績就會cover左上代的成績呢
Torchic╳小火雞 發表於 1-1-2013 05:01:13
解釋:右半PART係你limelight時代最好的表現,左半PART係你依家colette的最好表現,兩者表現不相同就會出現兩個表現,只要兩個version的最佳表現係相同,就會統一成為一個表現
六神綱 發表於 2012/12/31 23:05

所以說啦
例如某曲上代是1miss cleared的話
那麼就算我今代full combo了 那個「1miss cleared」就仍然存在著嗎?
快速回復 返回頂部 返回列表