打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] 十大門派深入剖析--門派問題集中貼

吾係1抗抗人3屬攻咩? 點解宜家又見到人講1抗 抗人地1%屬攻-.-?
回復 支持 反對

吾係1抗抗人3屬攻咩? 點解宜家又見到人講1抗 抗人地1%屬攻-.-?
化合物 發表於 27-10-2012 16:48

1抗=抗1%先係岩
咩1抗=3屬-.-聽邊個講
如果你100抗=抗人100%屬
如果你500抗 人地450-抗=抗你50%屬
回復 支持 反對

1抗=抗1%先係岩
咩1抗=3屬-.-聽邊個講
如果你100抗=抗人100%屬
如果你500抗 人地450-抗=抗你50%屬 ...
5567 發表於 27-10-2012 18:07

oh 理解 謝解答
回復 支持 反對

我想問下星宿點上石??我只刷副本不打架的
諗住全3…內攻就上4lv
回復 支持 反對

我想問下星宿點上石??我只刷副本不打架的
諗住全3…內攻就上4lv
li1231 發表於 4-11-2012 08:48 PM

攻裝:毒攻,內功,4粒命中2粒減抗,毒攻
防裝:體,閃,抗,身法
百搭裝:毒,體,內功,毒
回復 支持 反對

回復 35# ∼香B∼
身法轉為4or5藍寶得唔得?
回復 支持 反對

回復  ∼香B∼
身法轉為4or5藍寶得唔得?
li1231 發表於 4-11-2012 09:39 PM

當然可以! 我以為你只係3石就建議你身法。。上到4.,5藍寶就比身法好多了
回復 支持 反對

回復 37# ∼香B∼
唔該晒你
回復 支持 反對

回復 37# ∼香B∼

有野問.. 我自己諗左好耐 我都問過fd 就係盾/靈武抉擇

一隻90武當(好快升到102),係全5雕(全雕已齊),全5帶6既前提下(6石為全貓眼同部份玄攻,換言之我150減抗收手,減抗位打貓眼),會打交,盾/靈武點抉擇呢? 無論盾定靈武 4孔一定打7石 姐係7定/7藍寶 我糾結左好耐 依加轉盤d石咁平 唔少人都全5屬 靈武出到去就係炮灰 因為全5紅寶頂盡都22-23m血 武當極之貧血 但係上左定 就冇左靈武既強大攻擊力 平推都冇得過m 奈何靈武太脆.. 另外,上面講左 我150減抗收手 4孔打6lv內攻係咪一條好既出路? 雖然內攻比屬攻廢 (爬完文先問嫁..)
回復 支持 反對

回復  ∼香B∼

有野問.. 我自己諗左好耐 我都問過fd 就係盾/靈武抉擇

一隻90武當(好快升到102),係 ...
StaR` 發表於 16-12-2012 09:44 PM

即係咁。。我之前已經寫得七七八八,靈盾武各有好處。睇你用途係邊到。以下我針對打大交既情況再分析比你聽

盾武好處都只係得一個,就係硬d... 換言之生存機率相對較高。只要隻人唔死,先可以繼續戰鬥,否則幾多攻都無用。。然而,盾武既實際效果我覺得係比較唔明顯。第一,清心可以補血但補唔到氣,換言之你條氣只可以頂到第一輪,比靈武頂多大約5秒既傷害(唔考慮場上有天龍派),,短短既幾秒我就覺得太不值,而且當你盾爆左之後,你連基本既逃生保命都做唔到,如七星攬雀梯雲,死得反而會比靈武容易,就算比你關得切盾走到,難道你返城回血再飛返戰場?咁樣太唔現實,所以盾武既戰鬥持久性其實唔會比靈武優勝。
第二,盾武要花好多錢落整一隻>10萬血既寵身上,一來貴,二來更加浪費左一隻本來可以做極品肉牆/神佑既寵,唔值得。加上即使係10萬血寵,血祭幫你回既量亦不足,咁樣一來令你無論刷野定打交都變得處處受氣量既制爪。
第三,攻擊力不足,呢點唔需要講。。

盾武岩用既地方就只有1v1 或者6v6 小型打交果時,而去到大交,盾武完全被靈武比下去=========================================
至於你問到4孔選擇,我都比較建議內功,畢竟抗性氾濫既情況有目共賭,再中個頭落去抗與減抗既遊戲入面實在不智。。
Btw,,題外話,要行極限攻擊路線,推薦冰火玄內四修,冰攻主屬,咁樣可以將攻擊推到極置,以彌補武當成長上既劣勢
回復 支持 反對