樓主: kelvin4leung
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] 天龍垃圾技能更改大亂彈

關閉 [複製鏈接]
門派: 逍遙
繡花技能&原因:  火眼金晴 (逍遙加定力有用嗎?)
改善後:  改為加靈氣/身發

門派: 天龍
繡花技能&原因: 截拳式 (增加內外防太少,對高lv無用)
改善後:  增加內外防應以百份比黎計算(如增加基礎防禦10%等等..)

繡花技能&原因: 桃花陣(傷害太低,無副作用,廢了陷阱之名)
改善後:  改為中招後隨機得到1個負面buff

繡花技能&原因:  步步生花(直情糸廢...)
改善後:  擊中後隨機得到1個負面buff (失明..散功..定身等等)

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
5567 + 40 活動獎勵

查看全部評分

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

門派:天山
繡花技能:天地明滅
冰太少時間無咩用。應改為受到傷害或過了時間才解(10秒以上)。破冰造成2倍傷害。會心就4倍。:lol

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
5567 + 10 活動獎勵

查看全部評分

回復 支持 反對

門派:星宿
繡花技能&原因:蛤蟆攻&因為蛤蟆攻同其他門派控制一樣6秒,但佢要運氣唔公平
改善後:三個方向改
1.需要運氣兩秒,但失明時間要加埋運氣個時間同原本個時間-->2+6=8秒失明(還番運氣d 時間唔過分姐)
2.都係要運氣,但失明同時亦加個毒攻攻擊(eg.加毒攻1500點+6秒失明)
3.直接放出,無需運氣(都公平姐,其他門派都係咁)

評分

5567 + 10 活動參與

查看全部評分

回復 支持 反對

門派:明教
繡花技能&原因:長生水(持續減血太罕有了..就算打星宿解了一次持續減血..他還有千千萬萬招持續減血)
改善後:30秒內增加所有抗性30點 並一次性回復生命5%

評分

5567 + 10 活動參與

查看全部評分

回復 支持 反對

門派:明教
繡花技能&原因:長生水(持續減血太罕有了..就算打星宿解了一次持續減血..他還有千千萬萬招持續減 ...
閃爍的神星 發表於 15-5-2012 23:02

我都贊成咁改,但抗性唔洗加
有名叫長生水
好似少林65技咁
直接提升血上限5%。cd 三分鐘
回復 支持 反對

我都贊成咁改,但抗性唔洗加
有名叫長生水
好似少林65技咁
直接提升血上限5%。cd 三分鐘 ...
fongkapan 發表於 15-5-2012 23:25

其實改做解除2招不良狀態已經夠了..玩大d明教80技扣血由15刀開始先:lol
回復 支持 反對

其實改做解除2招不良狀態已經夠了..玩大d明教80技扣血由15刀開始先
5567 發表於 15-5-2012 23:28

唔洗咁激掛- -
回復 支持 反對

滅此朝食

繡花技能&原因:指鹿為馬&佢吸怒要由自己發住功先吸到,吸得黎都比人打左差唔多成十野,仲有呢技打怪冇用嘅
改善後:運氣8秒回復全部怒氣。冇cd(方便打d 下流門派eg.天山一輪技打完長隱等cd & 逍遙唔中放大閃走等溪山cd)

繡花技能&原因:笑裹藏刀&廢到出汁,吸嘅血都唔夠佢平推多。完全r j,打怪都唔會用呢技,整出黎根本冇用
改善後:繼續需發功支持,每秒吸對方血上限1%,持續10秒。冷卻3分鐘(最多只吸對方10%血化為已用,唔過分,峨嵋減血限一下都扣十幾%啦)

繡花技能&原因:蠍尾針&冷卻時間過長。平時其他門派加速,冷卻時間最多為佢持續時間4倍。持續1x的加速buff冷卻為60秒。但蠍尾針持續1x秒,冷卻卻要2mins。完全不公
改善後:
1.加長持續時間至30秒
2.持續時間都是1x秒,冷卻時間改為60秒
星宿大約有這幾個技能需改進

說說丐幫
門派:丐幫
技能&原因:青龍出水&擊中目標有機率加的血太少
改善:擊中目標有5%機會回5-10%血上限血量

門派:丐幫
技能&原因:履霜冰至& 放大果技&10幾秒buff 打得一次放大有點小
改善:狀態維持5秒,所有技能包括平推上升1.3倍攻擊

再說少林
門派:少林
技能&原因:獅子吼&打怪有用但打人冇用
改善:技能使用範圍內6個目標定身

門派:少林
技能&原因:滅此朝食&打人都係冇用
改善:好似明教45一樣拉人過來但不會控制佢
群戰中,範圍直徑10米來的同伴的傷害全由少林承擔

評分

參與人數 1樂點 +70 收起 理由
5567 + 70 活動參與

查看全部評分

回復 支持 反對

門派:ec
繡花技能&原因:金頂&在打怪同隻秋上(作用不大)
改善後:擊中目標後有機會+附近隊友1%hp

評分

kelvin4leung + 10 有機會+1%會不會太小@_@

查看全部評分

回復 支持 反對