樓主: kelvin4leung
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] 龍年樂古天龍版活動列表及回饋意見專區

愈睇愈唔明 係天龍搞定樂古搞
回復 支持 反對

你回應10位路人後
已知你對每個活動已有仔細的計劃
當然我的意見不是=那10位路人的意見
可惜你舉辦的14個活動都是1次性活動
活動的連慣性能今會員定時來天龍版看看
令會員玩完就算
e.g.奇趣天龍 打撈尋寶...
這些活動都可以每月都舉行
以往的舉行過的活動也可以繼續舉辦
e.g.找地方 等
官方天龍答問大會是
問官方有關天龍的問題?
還是官方舉辦的天龍問答比賽?
除了暑假外
應該在每個節日都舉辦有關活動
不只是中國節日
西方節日都可以舉行
官方在遊戲每年都是一樣
如果樂古每年舉行節日活動都有新意
可以令參加活動的人對樂古天龍版有好感
本版的活動送的樂點比其他版確實少3-4倍
請各位版主高抬貴手

評分

參與人數 1樂點 +26 收起 理由
kelvin4leung + 26 謝謝你的意見

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 5# dolphin413
追月連營,中秋節神祕活動!!

打撈尋寶,根據所出的謎題,在天龍世界中打撈 人/物/事 !!

天龍樂古記者站, 出任訪問,統計,出版攻略,活動專員等工作,每次交稿/完成工作,將有樂點獎勵。
回復 支持 反對

回復 4# 刺客先生
一定有空閒舉辦活動,就如每天查帖一樣。
回復 支持 反對

咁多活動的確好事
但係就睇下有冇人積極參與

不過可唔可以簡單講下活動講乜
例如:追月連營,打撈尋寶等等

天龍攝景大賽(8月)
這個不錯呀,我乜期待了很久

技能配音大賽(4月)
個人覺得如果真人配音,有D好笑-.-,不過也值得一試

天龍樂古記者站可長詳講下內容嗎?

意見係咁多先-.-(其實唔係意見黎)

評分

參與人數 1樂點 +1 收起 理由
kelvin4leung + 1 謝謝參與

查看全部評分

回復 支持 反對

路人乙:你搞得哂先算 次次搞活動都勁遲公佈結果
版主:以上活動將於指定日期公佈結果,故不用擔心以往延遲公佈結果問題發生。
路人乙:你確定4位版主在2012年每個月都有空閒舉辦14項活動?

刺客先生:請回應路人乙的疑問 稍後會提出建議
回復 支持 反對

回復 2# 刺客先生
路人甲:嘩!好多活動呀!
版主:多謝支持!

版主:以上活動將於指定日期公佈結果,故不用擔心以往延遲公佈結果問題發生。

路人丙:每個月都有活動 真好
版主:多謝支持,新年快樂!

路人丁:天生我材必有用 可惜冇樣岩我玩
版主:現時為諮詢階段,  閣下能在本帖提供意見,活動即將由你親手策劃。

路人戊:返學時間好忙架波 暑假先搞啦
版主:本人把刀光劍影,天龍短片制作大賽,天龍攝景大賽等活動安排在暑假期間進行,因以上活動需時較長,而刀光劍影則兼顧上學一族而定在暑假。

路人己:識電腦整片整圖就話好姐 我咩都唔識得返幾多樣可以玩?
版主:活動前在本人會提供簡單的拍片方法,如閣下未對"整片/整圖"有興趣可參與其它活動,或在本帖提出    閣下的"心水活動"。

路人庚:我個ac又廢 又冇咩錢整 你個D活動得勁人可以玩 又有獎品比佢地 搞到"勁者愈勁 廢耆愈廢"
版主:閣下不用擔心,樂古為平民玩家/低級玩家提供了" 樂古決天下",玩法將以價值評級(心法,石頭,裝備?星,級數,修煉)分組比賽當中亦設有"空裝組別",最後會以技術決勝負,選出技術最強玩家。

路人辛:人地版既活動又簡單 又多樂點 天龍版做勁多野先得個十幾樂點 就算Gameone肯比獎品 最多咪比粒2石 Gameone唔會咁好死既
版主:閣下不用擔心,如Gameone不願提供獎勵,本人將積極爭取獎勵以100樂點為單位。至於挑戰性較高的活動,最高可獲1000樂點。

路人壬:有Cash? 玩nakuz活動都有錢拎 真好 不過到時點拎現金呢?
版主:現正籌劃階段,設現金獎的構思未知能否實行,要待與Gameone 商討後再公佈消息,敬請期待。

路人癸:恕小弟中文差 奇趣天龍玩咩= =?
版主:初步構思"奇趣天龍",玩法是要玩家在天龍搜索天龍中的奇人/奇物/奇事,玩家須以圖片/影片提交作品。最後由會員及版主評出最"奇"的作品。

本人已盡力解答了   閣下提出的各項問題,如   閣下仍有不明白的地方可繼續追問。
回復 支持 反對

路人甲:嘩!好多活動呀!
路人丙:每個月都有活動 真好
路人丁:天生我材必有用 可惜冇樣岩我玩
路人戊:返學時間好忙架波 暑假先搞啦
路人己:識電腦整片整圖就話好姐 我咩都唔識得返幾多樣可以玩?
路人庚:我個ac又廢 又冇咩錢整 你個D活動得勁人可以玩 又有獎品比佢地 搞到"勁者愈勁 廢者愈廢"
路人辛:人地版既活動又簡單 又多樂點 天龍版做勁多野先得個十幾樂點 就算Gameone肯比獎品 最多咪比粒2石 Gameone唔會咁好死既
路人壬:有Cash? 玩nakuz活動都有錢拎 真好 不過到時點拎現金呢?
路人癸:恕小弟中文差 奇趣天龍玩咩= =?
刺客先生:你能回應十位路人嗎? 你回應了我才開始提供建議

評分

參與人數 1樂點 +1 收起 理由
kelvin4leung + 1 好問題

查看全部評分

回復 支持 反對