查看: 2379|回復: 32
打印 上一主題 下一主題
收起左側

【這是攻略>w0/】SD正能量-新任攻略全破解!BS老虎得手必看

大家好~0w0/

近來HKFSD愈來愈多玩家用外掛,

而且有D仲以任務太難刷等理由將

佢合理化。

----------------------

但其實每個任都有佢嘅可攻略點,

只要知道並加以利用就好容易過關!!

而今次我就係同大家介紹新任-

震動之山(上) EASY-EXPERT!!

計下計下,好耐冇係到打過攻略啦(太忙了~)

而且呢篇野係我出發去【囧川】前打嘅文(12:40AM)

所以請各位多多支持喲~>w0/

==========================

Start Now!

==========================

任務名稱:

震動之山()

---------

任務步驟:

Step1:破壞所有地下坑道

Step2:同上

Step3:守護量產型太空坦克,並破壞敵軍MS

-------------

刷圖獎勵:

BS老虎設計圖

==================

-------------

任務攻略:

藤星醬之言: (可以選擇無視)

唔知大家有冇諗過D地下坑好難打爆呢?

又有冇諗過D秒殺飛彈好煩!?

如果你一直咁諗,你就真係非睇曬不可啦!>w<

=================================

選機:

個人比較建議使用有PS裝甲嘅

SEED機體,例如自由等等。

因為呢個任中,基本上所有小怪

都係實彈機,當開左SP裝甲時,

自然十分命硬。

而我嘅建議組合為【自由x2﹑炮裝突擊x2

-----

============================

STEP12: 破壞所有地下坑道

其實1同2個區別唔大,只係step2

左地下坑同小怪多左,但係打法大

致上係相當接近。

------

首先,當一開始時,4個人都要去唔同地

坑上邊,當然,包去近,剪去遠啦。

---

---

之後就要打下小怪/地坑尼回一回SP,以

作開啟SP裝甲技之用。

---

---

最後就係小心留意左下角個NPC人物所

提供嘅資料,當佢顯示【開始發射】時,

個人都需要到達各人所屬地坑。

---

---

而當佢顯示【某號玩家被瞄準】時,就要按

TAB睇下自己所屬編號,例如佢講2號,

咁2號玩家就要離開佢所屬嘅地坑,因為

導彈將會攻擊佢所顯然出玩家該時位置。(秒殺的說”)

---

---

只要係佢顯示之後走開,導彈就會打中地坑

,而其實個D導彈就係幫我地打地坑嘅主

,中左導彈之後嘅地坑只要加幾炮就完事了。

---

-

---

注:

1)step1﹑2時要小心d導彈射過尼時被大魔捉到 (可以開技閃避)

2)要小心留意左下方友方攻擊資料

3)唔好3﹑4個人行得太近

======================================

Step3:守護量產型太空坦克,並破壞敵軍MS

-

呢個位其實並唔難打,只要包機係合適時

間用地圖炮,定實隻boss比隊友打就可以。

而且用自由無限氣的話,要追擊並唔難,關

鍵係在於要係step1﹑2打快d,以換取step3

有足夠時間殺隻王。

---

另外,隻老虎只要去到1/3血咁上下就唔會亂

走,果時最好就圍個半圓射擊,咁sp就地圖炮,

唔洗1min,隻王就上得天堂報到>w0/

---

注:

1)自由主要責任係開左反中干係step2追擊

boss,以提供足夠時間予重炮。

2)地圖炮機必須回sp快

================

step3:Boss的出未地點

回復  藤星
好了 老虎規律大破解!!!!
請注意!!!!!!!!

1.

2.

3.

4.

5.(這幅sor了,多手打走左= ="

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.
kenkencheng 發表於 28-4-2011 03:04

------

===========================

~~/\-------/\~~
       /   |      |   \
       \>   \/\/  < /  一  
如果有幫助的話請給我一個【Good】喲~!0w0

|||||||||||||
     一|               |一
         -----------
           /       \
    (這是貓)

另外感謝kenkencheng提供明確boss出未地點>w0/!

評分

參與人數 3樂點 +40 收起 理由
Ruby Poon + 20 原創心得
ttimecrisis4 + 10 原創內容
leungyl + 10 原創內容

查看全部評分

回復

我想問唔係應係ps甲咩(可能我錯..)
回復 支持 反對

我想問唔係應係ps甲咩(可能我錯..)
十人竹 發表於 22-4-2011 01:08

頭腦塞了@w@"立刻改!!
謝了

回復 支持 反對

good~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
ttimecrisis4 -5 無意義內容

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 1# 藤星

支持+1
但係隻王閃得太遠....,炮西好似好難追...
而且王開槍射都秒到太坦.....
樓主有冇咩方法...
回復 支持 反對

回復  藤星

支持+1
但係隻王閃得太遠....,炮西好似好難追...
而且王開槍射都秒到太坦.....
樓主有冇咩方 ...
lee13230 發表於 22-4-2011 01:19

呢個係自由選因-w-,阻礙boss(無限boost
回復 支持 反對

本人有OC5炮西,加上已有自由,睇黎都幾適合去刷圖
回復 支持 反對

最後老虎亂走其實也有規律....這裡不能細說因為說了也不會明白~
回復 支持 反對

用無正黎代替自由
會唔會好d
回復 支持 反對

用無正黎代替自由
會唔會好d
紅光 發表於 22-4-2011 02:06

有ps又有反中干就當然啦~~

好~6日旅遊去~希望返尼時唔會比人del post啦-w-"
回復 支持 反對