查看: 6322|回復: 83
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] 【原創機評次作】白色女皇.卡碧尼【200%原創】【精華】

前言: 今次係我第二次機評..上一次做既係決鬥高達..如果大家想睇番我上一次機評..可以係我簽名到搵到~今次做既係卡碧尼..呢部機係我第一部as機..我玩佢果陣港服都仲未出oc..連特裝點都係一加一減..我果陣狂點攻..搞到佢低防到爆= ="
唔講你唔知..卡碧尼係全sd最高攻既機=0= 好拉..唔講咁多..留字數打機評~

機體簡介:AMX-004 邱貝雷是阿克西斯制造的新人類專用MS。本機是以舊吉翁軍的MAN-08 艾爾美斯為基礎開發的,所搭載的塞可繆精神感應系統掌管著機體控制和超級攻擊終端浮游圓錐炮的運行;機體兩肩的吸附翼能夠獨立活動,使機體具有高度的機動性;參照艾爾美斯的bit而開發的浮游圓錐炮由於采用了能量CAP技術,與內部安裝推進器的bit相比,體積小、重量輕、威力強勁,但運行時間短,戰鬥時間過長時,必須返回母艦補充能源。
<--幾型= ="
睇一睇六圍圖先~

六圍最突出係攻擊同速度..最廢係hp同埋防禦..呢部機既六圍真係玩死你..有全sd最強既攻擊力..但係一睇到佢既防同埋hp就想死..不過好彩佢都有強大既速度..可以用泥走佬..呢一種暴力既六圍有好有唔好..好就好在夠暴力..打人真係痛到飛起..唔好就係佢既防禦..玩起上泥真係要技術..要識得避彈先玩得起呢部機..佢有過人既攻擊力同速度..發唔發揮到就睇玩家既技術拉~用得好係神機..用得差係箭靶..

武裝:
光束軍刀----- 一般包機把刀會係3擊以下..而卡碧尼就可以4刀先倒人地..斬速係包機泥講算係快果隻..攻擊力高..出刀一般..一般情況下都唔建議使用~
光束炮 ---- 卡碧尼既主要輸出武器..一次可以射2發..係二連裝既武器.. 用全自描的話命中率係50% 通常都係中一槍唔中另一槍.. 半自動命中率有80% 通常都係中晒2槍..不過我計埋失手既時候..所以係80%..呢枝槍出槍快..射程中..攻擊力極高..但係要留意既係彈量..要小心D用..一個唔該彈切就大大獲..
浮油炮---- 卡碧尼招牌武器..我建議大家唔好當佢係主要輸出..呢隻浮油炮係屬於智障果隻..多數係用泥擾敵用..
攻擊力高..回彈中..冇智商..

技能:
新人類覺醒-----體力在40%以下時 機體的移動速度增加+噴氣時間增加+敵軍位置雷達顯示+射擊(自描)距離增加
強化浮油炮----誘導系兵器攻擊力上升,誘導系兵器再裝填時間上升,同時誘導系兵器必殺技威力上升

呢2個技能好岩卡碧尼用..先講一講NT覺醒..移動速度增加+噴氣時間增加..姐係加速拉..對於本身已經夠快既卡碧尼..再加快..真係好正= ="  仲有敵軍位置雷達顯示+射擊距離增加...呢樣都好正..敵軍位置雷達顯示..就可以睇到有邊D拳頭沖埋泥.
可以做出防範..射擊距離增加..姐係增加佢既自描距離..同樣都係可以更快捉到目標..呢個技缺點就係要40%血先開..開得技都快掛了..~技能二--強化浮油炮可以令D浮油炮冇咁智障..同埋回快D..仲有最重要既誘導系兵器必殺技威力上升..可以話係卡碧尼最後既防線..打到就死果陣..一個大技飛埋去..都咪話唔痛= =" 加上呢個係滿血技..真係好正..
建議強化技能: 必殺技覺醒----對於開左2技既卡碧尼..誘導系兵器必殺技威力上升..再加埋必殺技覺醒..可以打到一部滿血S機既6成至7成既血..

強化建議:

"絕對暴力型"
點法係3速全攻..極度暴力既點法..將卡碧尼既攻擊力發揮到極限..我自己都覺得噁心..不過都仲係有杯具既防..

"平衡發展型"
點法係3血3敏全攻..呢隻點法可以令卡碧尼更平穩..3血可以改善貧血..3敏令佢更順手..全攻將佢既暴力強化..

"長期輸出型"
點法係3血全防..3血都係改善貧血..加左全防之後終於有正常A機既水平..咁樣點可以令佢係戰場上面盡情發揮佢既暴力..
佢生存率大左..發揮暴力既時間自然就會長左拉~

打法:

勁煩擾敵:  一開場就放浮油炮..將浮游炮分做2個一組..放係3個人身上..呢種打法可以幫隊友爭取到先制機會..當你既浮油炮爆晒啦..就用你既速度飛來飛去..見人就射..不過記得一槍起二槍止..你本身就高攻..比你咁磨下磨下都咪話唔煩..射你又錯失反擊機會..唔射你又比你扣血..真係好煩= ="

個別輸出:  呢個唔算係打法..不過係一D小技巧..就係將全部浮游炮放係同一個敵人身上..之後追射佢..佢好快就會死的~

影片

感想:今次係第二次機評..唔知點解好似比上一次辛苦..好多謝你由頭睇到落尾..如果大家睇到D乜野錯字..都可以話我知嫁..大家對我機評有咩意見都好歡迎提出..無論好定唔好都冇乜所謂..因為有你..我打既機評先會進步喔~

評分

參與人數 2樂點 +70 收起 理由
五月霜 + 30 nice work
ttimecrisis4 + 40 原創內容

查看全部評分

回復

推~
终於搞掂= ="
回復 支持 反對

頭香.........?
回復 支持 反對

我經常用佢,唔識玩係自殺機,識玩係屈機=3=
回復 支持 反對

卡碧尼真係好低防.......
回復 支持 反對

請問你的 卡碧尼 用那種點法

還有 你妹妹  好強 打得好利害
回復 支持 反對

部野...多數比人虐殺...
冇咩人用...
回復 支持 反對

幾好...不錯!
回復 支持 反對

冇視佢比nu屈
回復 支持 反對

可惜...