查看: 3424|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 影者轉職忍者後之苦處?!

封測好多人玩唔同GE職,,
但係想型,,多數揀左影者黎玩,,
因為個名都唔同d,,威d,,

但係,,影者背後,,有咩痛苦呢,,
先講技術,,
影者,,
無技術 = 升唔到lv
但升唔到lv ≠ 無技術,,

以我為例,,20lv之前,,
我玩影者,,自問唔廢,,
升lv駁hit高達513hit,,
但係,,
呢個技術唔係升lv用得著ge技術=,,=
只係一個無聊時候惡搞技術,,
因為太低攻,,又低防,,又無群攻秒技,,只好冒住生命危險去打怪,,

影者:
挑空 + 亂舞 + 下落擊 + 伏地挑擊呢個段打組合用2次 = 剛好殺得到個三幾隻怪,,
戰士:
挑空 + 颶風 = 秒哂,,
弓 , 法:
快速出箭同火彈 = 不扣血殺怪,,
弓:
挑空 + 狂射 = 秒,,

未轉職之前以經有強弱分別,,
先唔講pk,,因為未轉職pk只會等被封頂玩家秒殺,,

20lv之後,,
快的話21lv剛好轉到職,,
影者a : 我要轉做舞男,,等自己唔打怪都可以陪客飲酒,,
影者b : 我要名型,,我要變火影,,(3轉技能 - 變身 : 火影)

轉好職,,
舞者以經開始感覺到佢ge秒怪技能,,
但係忍者,,悶悶不樂咁用緊影者D技能弱化版打怪,,
點解?
影者未轉職技能加法:
http://zq.17173.com/ml/?md=1&b=42&lv=20&str=555501500000000000000000000000000
1點飛拳用黎殺王之後慢鏡飛出,,
好KUSO,,

忍者轉職技能加法:
http://zq.17173.com/ml/?md=1&b=42&lv=20&str=111100100001010011000000000000000
睇左呢兩個網,,
可能大家會唔明,,
點解留咁多點,,
因為忍者所有技都係用黎PK,,
有好幾樣都要點爆,,
影者技加黎係平時升LV緊緊夠用,,

到30LV,,
舞者以經係清怪之王,,
忍者都仲係無技清怪,,

30LV,,PK喇喂,,
忍者技能加點:
http://zq.17173.com/ml/?md=1&b=42&lv=30&str=111100100001443231420300000000000
好野,,多左幾招用,,
旋龍霸:
距離太小挑空飛偏小小都唔洗諗住中,,
使用難度:4(1為最低,5為最高)
實力程度:3(1為最低,5為最高)
天狗流星拳:
距離小,,但高攻,,中招只好等他打你5拳之後被連死,,
使用難度:5(1為最低,5為最高)(Why? 因為PK無邊個會企係到等人比佢打,,但係咁好彩打中人,,再駁飛標之後伏挑你就死定了)
實力程度:5(1為最低,5為最高)
惡作劇:
D人成日話佢無用,,不知幾有用,,加爆13秒得1攻,,但係都係距離小,,配合天狗流星拳,,強!
使用難度:5(1為最低,5為最高)
實力程度:3(1為最低,5為最高)
投擲匕首:
忍者必點神技,,一飛就倒地,,距離中上,,打中左你就等忍者連你啦,,
使用難度:2(1為最低,5為最高)
實力程度:4(1為最低,5為最高)
瞬影殺:
忍者必點神技,,無佢無忍者,,想走?,,想下好喇,,
使用難度:3(1為最低,5為最高)
實力程度:5(1為最低,5為最高)

地遁用黎PK戰惡搞,,打副本去廁所用,,
地刺殺,,阻住人地公會影相用,,

好,,忍者PK好勁WOR,,
想下好喇,,
未有3轉忍者都唔係舞者手腳,,
舞者連技:
挑空 + 旋舞殺 + 升龍霸,,嘩,,秒左,,
你比舞者挑到就唔好諗住仲有生存機會,,
騎士/鬥士:我用戰士技都搞得掂你啦,,
挑空 + 颶風斬 = 一下可以得返30-35%血
弓/獵/遊:
挑空 + 對空射擊 = 忍者彈開啦,,廢到乜咁,,

好喇,,
忍者比人雞姦完喇,,
心諗,,點解人地咁惡嫁,,
忍者點解唔識千烏囧?
點解無血繼限介嫁,,

其實,,
忍者係好勁GE一隻PK職,,
你無心理準備未3轉之前你都要比人狂殺,,
就唔好玩忍者喇,,
忍者後期好玩性極高,,
公會戰就係靠忍者打頭陣嫁喇,,
到後期舞者唔會再係忍者手腳,,
呀唔係,,係舞鬥者唔會再係影武者手腳,,
我唔講太多,,
廢事講多錯多=v="
影者想轉忍者ge你,,
一係識多d會肯同你升ge朋友,,
一係要肯忍,,忍到出頭天,,
一係你返去玩舞者,,
唔係你玩到25lv到你就唔會想玩忍者嫁喇,,

公測見^v^"

轉自2x分某位高人
回復

thx你樓主
回復 支持 反對

太客氣了,都係想比d想玩影者既人睇
回復 支持 反對

我都係想THX你
回復 支持 反對

thx 唔錯ge分析
回復 支持 反對

thx 唔錯ge分析
代表作 發表於 19-5-2009 19:42
我覺係咁諗
回復 支持 反對

大家如果有睇一個電影既話(名唔記得 只係記得個教官 有句成講就係 忍屎 忍尿 忍乜都要忍)
就係忍者既座右銘
忍唔到就唔好做忍者啦
(ps:唔好話我 個電影真係咁講)
回復 支持 反對

好好既分析= =
回復 支持 反對

大家如果有睇一個電影既話(名唔記得 只係記得個教官 有句成講就係 忍屎 忍尿 忍乜都要忍)
就係忍者既座右銘
忍唔到就唔好做忍者啦
(ps:唔好話我 個電影真係咁講) ...
17792365 發表於 19-5-2009 20:26

我都有印象@@"
回復 支持 反對

=_______=你影者連擊之後其實仲可以挑番佢上黎...再連打過....仲有..你下落擊會有一定機率佢彈上黎..果陣可以再博連擊
回復 支持 反對