樂古Nakuz

標題: KONAMI Arcade Championship 2012(更新20121023) [打印本頁]

作者: lll161616    時間: 6-8-2012 15:24
標題: KONAMI Arcade Championship 2012(更新20121023)

KONAMI Arcade Championship 2012(KAC2012)將分為七個比賽,比賽資料如下:

報名日期:2012/08/22 ~ 2012/10/21 (16:59)
初賽完結日期:2012/11/04 (16:59)
初賽結果發佈:2012/11/05
亞洲區總決賽舉行地點及日期:2012年11月23日 ~ 11月25日,台灣台北金萬年(台北市西寧南路70號5樓TOM'S WORLD)
Grand Finale舉行地點及日期:12月27日,日本東京六本木

比賽項目:
Dance Dance Revolution X3 VS 2nd Mix

亞洲地區(日本,韓國除外)總決賽可参加人数:4

預賽回合排名

比賽會以5首指定課題曲的總分高低決定決賽資格獲得者

活動期間 樂曲/關卡難易度
2012/10/01 09:00 ~ PARANOiA MAX~DIRTY MIX~ SINGLE/EXPERT
2012/10/01 09:00 ~ Programmed Universe SINGLE/EXPERT
2012/10/01 09:00 ~ REVOLUTIONARY ADDICT SINGLE/EXPERT
2012/10/15 09:00 ~ Amalgamation                                 SINGLE/CHALLENGE
2012/10/15 09:00 ~Go For The TopSINGLE/EXPERT

頭4名出線者會互相比賽,勝出的1名玩家將會進入最終決賽(GRAND FINALE)
亞洲區總決賽舉行日期:2012/11/23 (09:30 ~ 17:00)

Jubeat Saucer

亞洲地區(日本,韓國除外)總決賽可参加人数:6

預賽回合排名

活動期間 樂曲/關卡 難易度
~ 2012/11/04 16:59
Mother Ship EXTREME/Lv.10
DIAVOLO EXTREME/Lv.10
Vermilion EXTREME/Lv.10
PRANA EXTREME/Lv.10
Beastie Starter EXTREME

頭6名出線者會互相比賽,勝出的1名玩家將會進入最終決賽(GRAND FINALE)
亞洲區總決賽舉行日期:2012/11/24 (09:30 ~ 17:00)

Beatmania IIDX 20 tricoro

亞洲地區(日本,韓國除外)總決賽可参加人数:3

預賽回合排名

比賽會以6首指定課題曲的總分高低決定決賽資格獲得者

2012/10/03 17:00 ~ メイメツ、フラグメンツ ANOTHER
2012/10/03 17:00 ~ BLACK.by X-Cross Fade HYPER
2012/10/03 17:00 ~ GRADIUS 2012 ANOTHER
2012/10/15 09:00 ~                                 SHADE ANOTHER
2012/10/15 09:00 ~ Snake Stick ANOTHER
2012/10/15 09:00 ~ Scharfrichter ANOTHER

頭3名出線者會互相比賽,勝出的1名玩家將會進入最終決賽(GRAND FINALE)
亞洲區總決賽舉行日期:2012/11/25 (09:30 ~ 17:00)

DrumMania XG3

預賽回合排名

2012/10/01 09:00 ~ ランウェイ☆ビート EXPERT
2012/10/01 09:00 ~ NEW LEGEND EXPERT
2012/10/01 09:00 ~ アーリマン EXPERT
2012/10/01 09:00 ~ じょいふる EXPERT
2012/10/01 09:00 ~ Lepton EXPERT

頭3名出線者會互相比賽,勝出的1名玩家將會進入最終決賽(GRAND FINALE)
亞洲區總決賽舉行日期:2012/11/24 (09:30 ~ 17:00)

GuitarFreaks XG3

預賽回合排名

2012/10/01 09:00 ~ Restart GUITAR EXPERT
2012/10/01 09:00 ~ サムライハート (Some Like It Hot!!) GUITAR EXPERT
2012/10/01 09:00 ~ 暗黒舞踏会 GUITAR EXPERT
2012/10/01 09:00 ~ ポニーテールとシュシュ GUITAR EXPERT
2012/10/01 09:00 ~ Pink Bird GUITAR EXPERT

Reflec Beat Limelight

預賽回合排名

2012/10/01 09:00 ~キラキラ☆ステーション
HARD
2012/10/01 09:00 ~ Flip Flap HARD
2012/10/01 09:00 ~ ビューティフル レシート HARD
2012/10/15 09:00 ~ Fly to Next World HARD
2012/10/15 09:00 ~ FLOWER HARD

亞洲區總決賽舉行日期:2012/11/25 (09:30 ~ 17:00)

麻雀格闘倶楽部~絆之章~

香港地區總決賽可参加人数:2

預賽回合排名

因本遊戲並不屬於街機音樂遊戲類別,如需得知本遊戲的資訊,請留意公式網站。
参加資格:

1.持有「e-AMUSEMENT PASS」的玩家。
2.能夠參與預選回合、決賽回合、Grand Finale的玩家。

※ 當決定玩家能夠進入最終決賽的時侯,我們會與玩家聯絡。有意參與最終決賽的玩家,請利用電話號碼或電子郵件進行登錄及確認。
   ※ 未滿18歲的參賽者必須事前得到監護人同意方可參賽。另外,參加決賽回合及Grand Finale亦必需提出監護人的許可同意書。
   ※ KONAMI以及KONAMI DIGITAL ENTERTAINMENT的員工及相關人士不能應徵比賽。
   ※ 如有發現任何作弊行為(例如把機體電源拔掉或其他不當行為),將會被即時取消比賽資格。

参加方法:

於Konami亞洲官方網站上報名

有關GRAND FINALE:
1.申請者必須登記過「KONAMI Arcade Championship 2012」。
-請使用和KONAMI Arcade Championship報名時同樣的情報進行登記。

2.KONAMI只提供入場券,來回日本的一切費用(機票,食宿之類)及簽證費,保險需要參加者自行負擔

3.亞洲地區入場券限定20張,如應徵人數眾多,將會進行抽籤。

報名截止日期:2012年11月16日(五)22:59 (香港時間)

按此報名(GRAND FINALE)

真係想去既,又想慳$既留意:
去日本而家有廉航坐,平過x泰好多,飛到大阪自己轉新幹線去東京,計埋慳4位數CASH,掃貨都掃得多D啦!!要航空公司條Link就PM我

備註:
1.本帖所有資料如有錯漏,將以以下連結作準:

KONAMI Arcade Championship 2012公式網站
作者: jimmg12    時間: 6-8-2012 17:52
這些機會不屬於我的....
作者: bennyyam0614    時間: 6-8-2012 18:14
這些機會不屬於我的....
jimmg12 發表於 6-8-2012 17:52

志在參與就好..
我年年都玩 因為有得抽獎 :)
作者: hosum2007    時間: 6-8-2012 18:48
注意...

打錯野鳥..

Beatmania IIDX 20

no tricopo   is  tricoro
作者: Torchic╳小火雞    時間: 6-8-2012 19:55

我來執執字眼吧

照樣都係果句
參加求抽獎
作者: 六神綱    時間: 6-8-2012 20:12
我之前都未參加過,等我今年參加下先

學樓上咁多位話,志在參與同抽獎
作者: 下..唔係掛    時間: 6-8-2012 20:35
有咩獎抽-,-
作者: Torchic╳小火雞    時間: 6-8-2012 20:36
我志在兩樣野
1. 抽獎
2. 總決賽等睇直播
作者: lll161616    時間: 6-8-2012 21:04
有咩獎抽-,-
下..唔係掛 發表於 6/8/2012 20:35

上年抽E-PASS
作者: 下..唔係掛    時間: 6-8-2012 21:17
上年抽E-PASS
lll161616 發表於 6-8-2012 21:04

特別版?
作者: lll161616    時間: 6-8-2012 21:19
特別版?
下..唔係掛 發表於 6/8/2012 21:17

yes
作者: jimmg12    時間: 6-8-2012 21:25
志在參與就好..
我年年都玩 因為有得抽獎
bennyyam0614 發表於 6-8-2012 18:14

我仲好記得我第一次入機鋪玩果時個比賽岩岩好截止報名:L
作者: lll161616    時間: 6-8-2012 21:35
是次比賽為全亞洲一同進行,並無KACA和KAC之分
作者: [H]mel    時間: 6-8-2012 22:10
上年KAC有BEMANI artist們的live
我比較期待e個
作者: yanho123    時間: 6-8-2012 22:11

咁地點真係o係日本東京??定係總決賽先係??
麻雀果隻game都係街機@@?
作者: jimmg12    時間: 6-8-2012 22:12
yanho123 發表於 6-8-2012 22:11

總決賽先係...
作者: lll161616    時間: 6-8-2012 22:41
麻雀果隻game都係街機@@?
yanho123 發表於 6/8/2012 22:11

麻格當然係
作者: yanho123    時間: 6-8-2012 22:42
麻格當然係
lll161616 發表於 6-8-2012 22:41

邊d機先有得玩@@?
我要試下玩^^
作者: lll161616    時間: 6-8-2012 22:50
邊d機先有得玩@@?
我要試下玩^^
yanho123 發表於 6/8/2012 22:42

唔明

打日本牌架喎
作者: yanho123    時間: 6-8-2012 23:16
唔明

打日本牌架喎
lll161616 發表於 6-8-2012 22:50

雀龍門都係日本牌黎架啦!!
呢5個月都係打緊日本牌架!!有經驗喎...只係差在運氣上面!!
作者: [H]mel    時間: 6-8-2012 23:19
麻格ge話我記得沙龍有幾部,vz好似都有btw唔係太肯定
但係好似l大話劑
麻格係一隻打日本牌的街機
日本麻將的規則同本地流行的打法有好大分別(像寶牌,振聽,立直,無花牌等等)
想去玩最好先了解下日本麻將點樣打
作者: lll161616    時間: 6-8-2012 23:25
雀龍門都係日本牌黎架啦!!
呢5個月都係打緊日本牌架!!有經驗喎...只係差在運氣上面!! ...
yanho123 發表於 6/8/2012 23:16

http://www.hitstyle.com.hk/mfc/location01.htm

地點在此
作者: yanho123    時間: 6-8-2012 23:28
原來上水有得玩@@吾洗出到咁遠玩!!
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-8-2012 12:19
麻格ge話我記得沙龍有幾部,vz好似都有btw唔係太肯定
但係好似l大話劑
麻格係一隻打日本牌的街機
日本麻將的 ...
[H]mel 發表於 2012/8/6 23:19

我還以為你想講
「假如想快速入門的話請看一次saki」

利申:間唔中有打過下天鳳

=============================

好了不離題了(雖然你地離題我冇咩所謂
呢度既「決賽」 簡單黎講係香港區選拔賽
即係產生出每部機既「港一」

而「總決賽」應該是選出全亞洲第一了
既然要搞就當然係K社老家 日本搞了
作者: [H]mel    時間: 7-8-2012 18:59
我還以為你想講
「假如想快速入門的話請看一次saki」

利申:間唔中有打過下天鳳

====================== ...
Torchic╳小火雞 發表於 7-8-2012 12:19

睇saki ge 話
好容易搞到人地以為打日本牌就係要槓槓槓槓槓......(笑)
利申:因為睇左saki先至玩日本牌
===============
因為明知自己一定入唔到總決賽,所以都係睇下有冇抽獎先報名啦
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-8-2012 19:12
某程度上會令人產生誤會
例如「嶺上開花是很簡單的事」「懸賞牌很易摸到」「紅色的牌很熱(????」

所以還是實實在在地自己打好了
==================================
其實都未知有冇抽獎
不過我記得上年有
作者: enttyes    時間: 7-8-2012 19:34
冇乜點挽其他機....
得jubeat可以去搞下gag-v-
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-8-2012 19:40
其實打完 睇下自己排名 了解下自己定位係幾多
都係好事黎既

雖然個排名...都唔係好準就是了
作者: enttyes    時間: 7-8-2012 19:51
其實打完 睇下自己排名 了解下自己定位係幾多
都係好事黎既

雖然個排名...都唔係好準就是了 ...
Torchic╳小火雞 發表於 7-8-2012 19:40

我上年打過呀..第2RD好似係一半果個位@@
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-8-2012 21:52
差唔多啦

========================

想當年求出線既神手 唔只要EXC
仲要係鬥快EXC
一慢左就冇
作者: lll161616    時間: 24-8-2012 18:57
九月預賽,唔係9.15一齊update下話@@?
作者: enttyes    時間: 27-8-2012 22:44
9月10我vtc係果日開學bo~~ 0.0"
作者: yanho123    時間: 28-8-2012 20:17
預定可接受報名日期:9月10日
(註:項目麻雀格闘倶楽部將提早接受報名!!)
預賽舉行日期:9月至11月上旬
決賽舉行日期:11月預定
總決賽(Grand Finale)舉行地點及日期:12月27日,日本東京
其他資料會稍後公佈,敬請留意。

係吾係呢度報名@@?
我要報名!!
作者: [H]mel    時間: 28-8-2012 20:51
係吾係呢度報名@@?
我要報名!!
yanho123 發表於 28-8-2012 20:17

這個嘛
當然在官方網站那報名啦
到其時可別跑來這報名了
作者: lll161616    時間: 29-8-2012 03:04
預定可接受報名日期:9月10日
(註:項目麻雀格闘倶楽部將提早接受報名!!)
預賽舉行日期:9月至11月上旬
決賽 ...
yanho123 發表於 28/8/2012 20:17

我地未西利到可以係日本搞決賽

但係為左吊下大家既癮,[我]有意係出左jubeat課題曲之後開1個FJC SPECIAL ROUND,俾大家藉大會練習同賺下樂點(喂..,暫時我會先同另1位版主商討下活動可行性,所以未必會實行,但係你預定大會PASSCODE同而+一樣都係send俾大家(搞得成既話)
作者: yanho123    時間: 29-8-2012 18:07
這個嘛
當然在官方網站那報名啦
到其時可別跑來這報名了
[H]mel 發表於 28-8-2012 20:51

只知道9月11號左右可以報名,但到時我可能吾記得!!
作者: Torchic╳小火雞    時間: 29-8-2012 21:47
我地未西利到可以係日本搞決賽

但係為左吊下大家既癮,[我]有意係出左jubeat課題曲之後開1個FJC SPECIAL R ...
lll161616 發表於 2012/8/29 03:04

你開好了(拍肩
我想休息三五七年

係吾係呢度報名@@?
我要報名!!
yanho123 發表於 2012/8/28 20:17

這可是KONAMI搞的官方比賽 全球性的
比我們搞的大數萬...不,數百萬倍
作者: danny仔仔    時間: 30-8-2012 03:01
我都未試過玩...等我今年試下玩下GF先....jubeat就算吧了~自己玩下就得
作者: kirinx    時間: 9-9-2012 22:09
本人超新手...吾系好明姐系點參加
我用的e-pass網系日本個個(因為吾想睇d中文)
有冇咩分別??
作者: soneyiu.    時間: 10-9-2012 16:08
我都未試過玩...等我今年試下玩下GF先....jubeat就算吧了~自己玩下就得
danny仔仔 發表於 30-8-2012 03:01

入唔入到決賽都冇所謂吧

志在參與麻~
作者: Torchic╳小火雞    時間: 10-9-2012 16:56
本人超新手...吾系好明姐系點參加
我用的e-pass網系日本個個(因為吾想睇d中文)
有冇咩分別?? ...
kirinx 發表於 2012/9/9 22:09

照計應該冇分別
作者: [H]mel    時間: 11-9-2012 02:57
RB,DDR和XG3現在可以報名了,iidx和jubeat睇來要等佢更到新版先可以報名

在網站的右下角可以見到上圖的報名處
選你要報的遊戲進去(應該可以多報的)
在同意了使用條款後就會進到以下的表格

國家/地區選香港
遊戲ID要用大楷英文死火,我個ID有個無限符號啊啊啊啊啊,雖然說找個地方C+P就好了
至於卡背號碼,只要望向你張epass的後面,黑底白字的部份就係卡背號碼了

確定後,佢會send一封信比你

當你收到以上信件
則表示你已經成功報名了

祝你比賽愉快
殺上日本挑日本高手機
作者: bennyyam0614    時間: 11-9-2012 04:51
先報名了rb dm gf的比賽
ddr應該不參加了 香港島沒有ddr的說
另加jubeat iidx 應該總共參加5項比賽 (其實只是增加抽獎機率..)
kac2011 rb跟jubeat成績也很滿意 看看這回如何吧
作者: 六神綱    時間: 11-9-2012 11:15
先報名了rb dm gf的比賽
ddr應該不參加了 香港島沒有ddr的說
另加jubeat iidx 應該總共參加5項比賽 (其實只 ...
bennyyam0614 發表於 11-9-2012 04:51

遊戲ID....係一堆數字定係玩家SET左的名字呢,.....=.=
萬一打錯...而我又SEND左出去....會發生咩事呢?
作者: danny仔仔    時間: 11-9-2012 12:38
話說個比賽唔洗報名費個d野???
咁米會好多人參加???
作者: bennyyam0614    時間: 11-9-2012 16:50
回復 44# 六神綱

id=卡名
打錯照計可以改 (寄email過去)

話說個比賽唔洗報名費個d野???
咁米會好多人參加???
danny仔仔 發表於 11-9-2012 12:38

的確唔洗報名費 的確係好多人參加
作者: 六神綱    時間: 11-9-2012 19:22
回復  六神綱

id=卡名
打錯照計可以改 (寄email過去)

的確唔洗報名費 的確係好多人參加 ...
bennyyam0614 發表於 11-9-2012 16:50

係回覆個封信定係再報名一次呢?
btw.,原來我冇收到任何email....因為打錯資料?
作者: bennyyam0614    時間: 11-9-2012 22:04
係回覆個封信定係再報名一次呢?
btw.,原來我冇收到任何email....因為打錯資料? ...
六神綱 發表於 11-9-2012 19:22

寄email到konami個客服度
作者: 六神綱    時間: 11-9-2012 22:59
寄email到konami個客服度
bennyyam0614 發表於 11-9-2012 22:04

唔好意思...konami個email....係咩的呢

有冇話要提供番正確的資料,或者希望將某資料更正咁
作者: kirinx    時間: 11-9-2012 23:24
我都系等SAUCER先報= ="...其他都吾識玩-3-"
作者: bennyyam0614    時間: 11-9-2012 23:53
唔好意思...konami個email....係咩的呢

有冇話要提供番正確的資料,或者希望將某資料更正咁 ...
六神綱 發表於 11-9-2012 22:59

support@konami.com.hk

大概係講番你要改乜野資料 原本資料係乜..
作者: enttyes    時間: 12-9-2012 00:20
我都系等SAUCER先報= ="...其他都吾識玩-3-"
kirinx 發表於 11-9-2012 23:24

我都係...(握手
作者: kirinx    時間: 12-9-2012 00:41
我都係...(握手
enttyes 發表於 12-9-2012 00:20

剛看你的分表………over好似比我好……
我都只有個別打得好………
作者: danny仔仔    時間: 12-9-2012 02:54
我都係...(握手
enttyes 發表於 12-9-2012 00:20

我想問你每次回應最底個個signature可以有d位打d資料點整ga???
係米
發帖選項:個度揀使用個人簽名
但係我試過都無用既
作者: enttyes    時間: 12-9-2012 09:47
我想問你每次回應最底個個signature可以有d位打d資料點整ga???
係米
...
danny仔仔 發表於 12-9-2012 02:54

右上既"個人中心">"個性簽名"
    that's it
作者: soneyiu.    時間: 12-9-2012 17:05
係米
...
danny仔仔 發表於 12-9-2012 02:54

你去個人中心->論壇個性化設定->簽名顯示設置個到揀番顯示簽名

咁你之後既帖就會有簽名

但係如果想之前既帖都有既話 要遂個舊帖編輯再tick 好煩的- -
作者: lll161616    時間: 14-9-2012 18:49
updated
作者: Leaf~A    時間: 15-9-2012 02:59
Jubeat名已報,Rb或者會報
最緊要都係想睇下有冇得參加下抽獎-3-
作者: soneyiu.    時間: 15-9-2012 07:25
Leaf~A 發表於 15-9-2012 02:59

抽獎係抽d乜?
作者: enttyes    時間: 15-9-2012 21:37
有野問~

參賽資料果個game係打登入konami果到果個id定係我係jubeat入面果張卡個id??
依家係copious..我唔排除會係下一代改名..咁應該點??@@(定係唔關事??)
作者: 六神綱    時間: 15-9-2012 22:12
Leaf~A 發表於 15-9-2012 02:59

jubeat唔係應該等saucer出左...改完名先好報名的咩?
作者: lll161616    時間: 15-9-2012 23:04
jubeat唔係應該等saucer出左...改完名先好報名的咩?
六神綱 發表於 15/9/2012 22:12

而加可以,用saucer名
作者: danny仔仔    時間: 16-9-2012 00:46
可以玩幾次同一首歌既><
即係呃人煲機....好cheap呀
作者: Leaf~A    時間: 16-9-2012 03:19

回復 61# 六神綱

已經決定下代卡名改為LEAF~A了
亦即係跟樂古ID一樣

話說,,不知不覺間我既會員級數已經成為左樂古支柱了
作者: enttyes    時間: 17-9-2012 21:10
回復 64# Leaf~A

好一個支柱~
    咁姐係個名我依家打咩名好??epass卡名?? jubeat名??
作者: Leaf~A    時間: 17-9-2012 23:32
回復 65# enttyes

唔係太明你講打咩名- -「樂古支柱」只係我想搵個題外話略略帶過罷了=P
作者: Torchic╳小火雞    時間: 17-9-2012 23:46
    咁姐係個名我依家打咩名好??epass卡名?? jubeat名?? ...
enttyes 發表於 2012/9/17 21:10

總之你玩saucer果陣係用咩遊戲名
就用果個吧

諗唔到冇所謂
官方好似話假如需要改個人資料 可以sd e-mail比佢
作者: 六神綱    時間: 18-9-2012 00:07

一於諗定saucer用咩名先

我忘記了jubeat起名本身可以用咩符號吧

只記得~*-.之類的
仲有起的名字長度的上限...都忘了呢
作者: enttyes    時間: 18-9-2012 09:50
回復 67# Torchic╳小火雞

好的~明白..thz@@
作者: Torchic╳小火雞    時間: 18-9-2012 19:37
一於諗定saucer用咩名先

我忘記了jubeat起名本身可以用咩符號吧

只記得~*-.之類的
仲有起的名字長度的上 ...
六神綱 發表於 2012/9/18 00:07

大致上是這樣子
當然唔排除下代會有新增字元 雖然機會很微
(好像歷來都未試過有增加字元的情況
作者: 六神綱    時間: 19-9-2012 21:01
我已經報左Rb、GF、DM同埋jubeat

未報呢個DDR同埋IIDX,諗深一層呢兩舊野都唔係咁岩我玩

冇咩信心玩個D課題曲
作者: yanho123    時間: 20-9-2012 18:48
我剛剛看完你地回帖....原來報名果陣可以用saucer果邊名架- -??
我仲報左copious果邊個名- -''
我仲諗住係下代改名架嗎=[
想問下有冇得同果邊講話枚返個名架??
作者: Torchic╳小火雞    時間: 24-9-2012 18:19
轉載自KAC專用網站主頁
報名KAC2012將可獲得精美禮品!

凡報名參加KAC2012的玩家,都有機會通過電腦抽籤獲得精美禮品乙份!請大家湧躍參加!
得獎者將會以電郵通知有關領獎安排

最左開始 順時針:
Articulation (星野奏子第四張Album,2011年1月)
DDRX2 OST (2011年2月)
XG2 OST 2nd season (2011年10月)
The Epic of Zektbach -Masinowa- (Zektbach第二張Album,2011年3月)
さよなら世界 (猫叉Master第二張Album,2011年1月)
ONLY ONE ACT (SUPER STAR 満-MITSURU-目前唯一一張Album,2011年2月)
Mah-Jong Fight Club Special Soundtracks (2004年12月)

中間:
jubeat copious original soundtrack(不包括APPEND,簽名不太清楚,2011年9月)
右邊的看起來像扣針...不太清楚

全部都是去年的碟耶
作者: 六神綱    時間: 24-9-2012 21:02
轉載自KAC專用網站主頁

最左開始 順時針:
Articulation (星野奏子第四張Album,2011年1月)
DDRX2 OST ...
Torchic╳小火雞 發表於 24-9-2012 18:19

看它這麼有立體感,應該是扣針無誤

舊年的專輯.....上網刮下咪最仲好

不過TAG,SUPER STAR 満-MITSURU-的專輯我倒有D興趣~~~
作者: Torchic╳小火雞    時間: 24-9-2012 21:26

我記得果隻裡面
有ALL MY HEART同HE IS MY ONLY STAR既長版本

其實全部SUPERSTAR既歌 (除左SAYONARA SUPERSTAR之外)
好似都收錄晒係裡面 好似係
作者: soneyiu.    時間: 25-9-2012 18:45
請問一下報左之後係咪可以改資料?

之前報個陣未知轉saucer有得改名

請問一下要點做?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 25-9-2012 21:15
佢話sd e-mail

我岩岩報左個比賽 佢係同我咁講

閣下的申請已被系統接納,系統已發出確認電郵到閣下的電子郵箱,
請查收。
如閣下有任何疑問或需要更改個人資料,請電郵至:support@konami.com.hk

作者: soneyiu.    時間: 25-9-2012 21:22
佢話sd e-mail

我岩岩報左個比賽 佢係同我咁講
Torchic╳小火雞 發表於 25-9-2012 21:15

唔該晒 咁我等改左名再搞
作者: Torchic╳小火雞    時間: 27-9-2012 16:40
今日KAC有生放送
看來應該會公佈每隻遊戲既課題曲之類(?

http://www.ustream.tv/channel/konami-kac
香港時間 27號7點鐘
作者: lll161616    時間: 27-9-2012 18:12
今日KAC有生放送
看來應該會公佈每隻遊戲既課題曲之類(?

香港時間 27號7點鐘 ...
Torchic╳小火雞 發表於 27/9/2012 16:40

不是應該,而係肯定,以下為台灣官方代理fb的內容
【KAC 2012】各機種預賽指定曲 今晚公開!

各位好~
由KONAMI官方製作的線上節目
『KAC 2012 頂 (ITADAKI)』
將於台灣時間今晚7點準時LIVE直播--
今晚, 將公佈玩家最關切的各機種預賽指定曲!

本日預定出席的來賓如下:
L.E.D.
ショッチョー (S-C-U)
TAG
DJ Yoshitaka
猫叉Master
wac
歡迎各位玩家於線上收視^^

《KAC 2012 官方節目網址》
http://www.ustream.tv/channel/konami-kac

作者: Torchic╳小火雞    時間: 27-9-2012 18:49

沒差
你預計我會一邊睇一邊係度回覆打字發狂

=============================

這些基本資料就不多解說了

除了左右兩位例牌主持外,
GUEST包括有4CTAKA(左)、TAG(中)和wac(右)

IIDX與jubeat的比賽形式類似是這樣子

香港玩家沒有機會參與的BEMANI MASTER項目

嗯...獎品
不過不清楚是抽獎用還是勝利者的獎品

======================================

ショッチョー登場

還找了KAC2011
jubeat copious項目的冠軍(不確定)

還現場示範了アストライアの双皿
(有手元!

===========================================

======================================

saucer未出新曲
而且是課題曲之一 - Mother Ship
(聽起來好[E]的感覺,是Sota Fujimori嗎?

DDR未出新曲(好似係
而且也是課題曲之一的REVOLUTIONARY ADDICT
又是本人封面阿

RB新glass 新曲
Fly to Next World
artist...看封面都知道是誰了 不多說

===============================================

決勝的嘉賓一覽 (あさき你終於出來了

=========================================

好 睇完
4CTAKA臨尾前說了一句
全部BEMANI ARTIST將會參於下次的生放送」
然後就作出更正
全部BEMANI ARTIST將會(盡量)參於下次的生放送 (做得到的話)
作者: 六神綱    時間: 28-9-2012 12:08

Oh.....Rb仲未有課題曲,不過saucer都拿新歌作課題曲

Rb出一d未有人玩過的新曲都唔錯呢
得3首課題曲......
作者: Torchic╳小火雞    時間: 29-9-2012 09:15
Oh.....Rb仲未有課題曲,不過saucer都拿新歌作課題曲

Rb出一d未有人玩過的新曲都唔錯呢
得3首課題曲 ...
六神綱 發表於 2012/9/28 12:08

應該總共5首
你係上面睇到果3首係10月1日開始計
另外剩低果兩首就10月15日先開始計 但係就仲未公布邊兩首歌

作者: 六神綱    時間: 16-10-2012 21:45
話說過左15號,不少KAC的情報都應該要UPDATE呢

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://2fm.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2