樂古Nakuz

標題: 值得你一看的攻略-【擇機篇】>w0/ (大體完成) [打印本頁]

作者: 藤星    時間: 29-12-2011 18:52
標題: 值得你一看的攻略-【擇機篇】>w0/ (大體完成)

Hi all>w0/

今次朕就只係久遺地作為一個普通嘅會員發

發帖,今次同大家分享嘅係選擇機體嘅心得~!

* 橙色為可無視﹑紫色為吹水用﹑灰色為正文

------------------------------------------------
                     Start Now
------------------------------------------------

引言

唔知大家有冇試過苦惱"新出機體是否好用"呢個問題

?又有冇試過因為過於沖動買左隻自己完全唔喜歡用嘅機

,並導致佢淪為機庫中其中一個裝飾嘅經驗?

我相信以上情況有唔少新手同老手都有出現過呢個問

(朕都係其中一份子-w-")以下落尼朕將會據個人經驗畫

分為幾大類別,唔想再做錯決定﹑丟錢落海嘅朋友就要留

意啦>w0/!

據個人於HKF﹑HF﹑GF嘅經驗,朕將目前已有機體

能力分為四大主要範疇,分別為:【初世代】﹑【次世代】

﹑【新世代】以及【特殊機】。以下會為大家一一講解。

【初世代】

介紹

好多人睇到呢個名,相信都會諗"最初一批機體",其

都唔係完全錯嘅,但朕都講過係依"能力"區分,所以

分真係第一代出嘅機咁解。

初世代強機最大特徵係咩?相信老手都唔一定能夠答

得出呢個問題,而答案就係-【只會在其屬性範疇內強悍

】。即係指無論係幾強都好,都只局限於己身屬性範疇內

,正如黑貓近戰強悍,但一但打遠距戰都會變得雞助。

最好例子就係"三西"以及"初代三小強"(劍Z﹑百式﹑卡

碧尼)劍西唯有近戰時先能夠發揮威力﹑百式只能於近中距中

佔最大優勢﹑卡碧尼要活用高火力浮遊炮就只能以不被敵人過

度接近為前提下消滅對方。以上都係初世代機於屬性限制下嘅

"特徵"。

例子影片:

以下都為頗出色的【初代機】對戰,定位上都因屬性﹑武器類型

而被限制,即上文所說的【只會在其屬性範疇內強悍】。

劍西
[youtube]350PIQ5mlIY&feature=player_embedded#![/youtube]

百式
[youtube]WZzj-VHjSUg&feature=player_embedded[/youtube]

卡碧尼
[youtube]uXl0E5ordsw&feature=player_embedded#![/youtube]

你是否適合此類形?

因為初代機局限上較多,所以並唔能夠係戰埸上亂

亂撞,但亦因此會比較適以下兩類人使用。

新手

因為新手對於武器嘅掌握並唔夠全面,所以特性較

為單一嘅初世代機會比較容易掌握,較快上到手。

對特定範疇有絕對自信的玩家

呢類型係香港會較為常見,例如單刀神人等等十個

有九個都係(另外個一個唔好怨朕-w-"),所以係港

服不時都會見到劍西﹑劍瘟亂入戰埸。呢類型玩家

因為對某範疇已經神化,所以就算機設有幾單調,

只要有一樣係佢喜歡嘅武器,都能夠打十個。

【初世代】推薦機:

S Rank 沙漠
S Rank Wing Zero
S Rank 神
S Rank 盟主
AS Rank 三西
AS Rank 百式
AS Rank 劍Z
AS Rank卡碧尼
AR Rank 黑貓
BS Rank 金天
BS Rank GP-01
BS Rank 黑兔
BS Rank 藍迷(炮)
BR Rank 紅迷2L
BR Rank 白狼
BR Rank 真紅

--------------------------------------------------

【次世代】

介紹

頭先講完初代定位係【只會在其屬性範疇內強悍】

但由於生產商以利益以及賣點為前題,打破故有三

限制(即拳機擁有遠戰能力﹑包機擁有近格能力等),

而其產物即為【次世代】機體。

所以,次代最大特徵為【擁有跨範疇武裝及能力】。

次代嘅出現,打破故有屬性限制,令以往定位觀念出

現變動。例如次代一大代表-F91,可以按情況需要決定

前﹑中﹑後埸打法,因為其武裝完全能夠滿足三者需要(

剛推出時為全埸集火目標),完全無視已往分工觀念。

例子影片:

次世代亦為朕最常用一類,因為朕並不專於任何一項,

而且定位多半都為中前埸,故需要擁有強大機動性及近戰

力,但當退下前線時,則要有足夠嘅射擊力壓制前線,所

以次世化為朕最常用機。

黑‧觀星者(藤星專用)
[youtube]wacS8eMpadc&feature=player_embedded[/youtube]

F-91
[youtube]avqv4lU_5Kw&feature=player_embedded#![/youtube]

多三
[youtube]VY4Mv8CODEE&feature=player_embedded#![/youtube]

次世代是否適合你?

由於次世代係多範疇型,所以適合大部分人,基

本上只要擁有一定基礎技術後,都能夠使用得不俗。

但亦由於擁有多範疇能力,故此要用得好,比初代

需要多一項技術-介埸(即團體判斷及走位能力)。

初出茅廬的玩家

對於基本技術(收刀﹑移動射擊等)有一定自信,但尚

未有搵到最合適自己定位嘅玩家,因為可以更快地從

對戰過程中搵到合適定位,所以建議使用。

萬能型玩家

如果對於近﹑中﹑遠都有了得嘅心得(即係神人>w<')

,次世代就能夠有效地助你發揮實力。

貪玩﹑愛刺激嘅的玩家(朕-w-)

由於次世代武器頗全能,令用家可以隨時突入唔同戰

區,減少空埸時間,以達至樂趣至上嘅目的。而且因

為次世代於跨屬性嘅範疇上並未達至真正完美,因此

與相克屬性對上亦依然會處於下風,導致玩家要以下

剋上,增大對戰過程中嘅痛快感。

【次世代】推薦機 (次世代多為S/B Rank,數量眾多)

S Rank F-91
S Rank 多3
S Rank 觀星者
S Rank 命運
S Rank 織天
S Rank V2A
S Rank Type-E
S Rank 曉
S Rank 獨角
AS Rank 突擊高達E(專用機)
AR Rank DELTA PLUS
AR Rank 勇者式 標準試驗型
A Rank RX-78-2
BS Rank GP-02A
BS Rank 豹式金恩 米歇爾特
BS Rank GN-X(2000)
BS Rank 正義女神F2
BR Rank 正義女神F1
BR Rank 正義女神
BR Rank 哈曼專用卡薩C
BR Rank Wing (ew)
BR Rank 先驅式光槍裝
B Rank BD2
B Rank 金天未完成
B Rank 黑蚊

--------------------------------------------------

【新世代】

介紹

次代冇視屬性,新世代又如何?新世代機體其實亦兼

備次世化特徵,而其最大特點就係擁有多性能武器之外

,武裝上更升一格,並且具有【解除武裝故有限制】且

能【殺人於冇形】兩大特性。

難道有浮游炮即為新世代?非也!例如NU等等,雖然

可以達至殺人於冇形,但其實其火力有限,未至於令人

害怕。又例如AS ZZ雖擁跟蹤彈,但因彈數有限,亦未

見引起太大反感。

咁,【解除武裝故有限制】究竟如何定義?其實任何

特別強大嘅武裝都因平衡遊戲為理由而設有唔同限制,

例如填充時間﹑火力等等。而浮游炮以及跟蹤彈就係最

好例子,兩者都因過於強大而設有頗長嘅冷卻時間,以

免被玩家濫用。而新世代機體則完全削弱尼方面嘅設定

,令武裝實力上嘅限制降低到最低點。

例如S Rank卡碧尼,浮游炮不但高系數﹑高攻速,

而且開技後填充時間更令人嘔心,完全漠視以往對武裝

上嘅限制。

【殺人於冇形】呢點,最好例子就係OOR,佢擁有

完美近戰能力之餘,更擁有極高火中長距跟蹤彈,令唔

少人連佢全面貌都未睇到就見龜。而且特殊斬擊更大到

能夠穿牆,有時間真係會死得不明不白。

總之,【新世代】定義就係建基於【次世代】上,再

度冇視武器限制嘅存在。機本上係於己身範疇完美化再加

上配有變態武裝嘅存在。但目前港服尚未正式推出新世

機,故大多會員未必能夠清楚領略。

例子影片:

只可以講....用呢類機,真係打橫行都冇問題

OOR
[youtube]wuOzMqkdbUs&feature=player_embedded#![/youtube]

Zeta
[youtube]NY_2465ohZg&feature=player_embedded#![/youtube]

螳螂(已弱化)
[youtube]Ai3xryuVYww&feature=player_embedded#![/youtube]

你是否適合?

由於此類機只要有基本技術就可以定定勝負,

所以會較切合以下三類人:

好勝的玩家

單純追求勝利而決定機體嘅玩家。因為只要有

基礎技術,正常情況下冇需多考慮打法,只要

不停拷打鍵盤,總會殺死一﹑兩個敵人。

S系玩家

追求以極速虐殺對方,另人冇還手之力嘅玩家。

因為新代多數具有高火力且不需視人嘅武器,基

本上可以做到秒殺效果,而且對方亦難以接近。

追求最強之道的玩家

為達到頂端,人同機都係不可缺少嘅因素,故然人

要強,機體亦要強得不像話。

【新世代】推薦機體: (基本上都為S Rank機)

SS Rank OOR
SR Rank 沙薩比
SR Rank 螳螂
SR Rank OO7/G
S Rank Z Gundam
S Rank 再生
S Rank 坤‧曼莎
S Rank 重裝
S Rank OOQ

(果然...傻子那係變革點,一堆嘔心機-w-")

【特殊機】

介紹

睇過以上三者之後,唔少人都試過估特殊機係

點分類,但抱歉,直至目前為止都未有人能夠百

分百估中(因為係依朕經驗分嘛>w0~)

朕對特殊機定位係【天生擁有特別能力】,呢

點比次代以及新代都更容易具別。最好例子就係防

光槍嘅Nu同V2A,天有擁有特別功能;而另一個例

子就係OOR以及曉等等技能發動後擁有特殊能力。

呢類機體大半都係S Rank,出現原因多數都係

為展現原作性能,以滿足玩家需求。

而特殊機可以同時係【初】﹑【次】﹑【新】三

代。如曉係次代﹑OOR係新代。

注:加六圍能力及射擊範圍等不計

例子影片

防光應該係最多人熟悉嘅技特殊體質,而冇限boost﹑隱身

都係唔少人喜歡嘅特殊技。

Nu
[youtube]HNRpmkQymEw&feature=player_embedded#![/youtube]

死神
[youtube]7tRcaTS6x2s&feature=player_embedded#![/youtube]

傳說
[youtube]eXGdFyWQYB8&feature=player_embedded#![/youtube]

你是否適合?

特殊機優勝之處唔係人人都能夠發揮,因為多數

特殊技/體質都會附有限制,例如武裝或基本能力下

降。例子有Nu,防光束狀態嘅時候會容易出現切彈

及被近格嘅風險。所以要發揮特殊機優勢,就需要大

量實戰經驗。而以下兩類玩家使用就比較有好處。

戰埸老手

因為多時要發揮優勢就需要有清晰介埸意識,以免

出現走錯位而造成失誤嘅情況發生。因此對戰老手

一般都自我定位會較清晰,易於展現最大優勢。而

對團隊而言,老手亦有較濃嘅分工意識,因此會較

易對組員作出貢獻。

己身有某類缺憾嘅玩家

缺憾有不同種類,較常見有缺乏閃避意識﹑射擊力

較低等等。為補不足,可以籍特殊機能力克服,例

如朕對閃避光槍並不了得,就可以籍防光束嘅nu解

決問題。雖然方法並唔長遠,但就起到唔錯功效。

【特殊機】推薦機體  (I立埸及PS裝甲先冇視好了)

SS Rank OOR
SS Rank 冇正
S Rank Nu (藤星專用)
S Rank V2A
S Rank 曉
S Rank NT-D
S Rank 死神
S Rank 傳說
S Rank 金大便
S Rank OOQ
S Rank Turn A
BR Rank 蓋茲(修理裝備)

~~/\-------/\~~
   /   |      |    \
  \>   \/\/   < /  一  說笑擺了,等一下會全面更新>w0/
   |||||||||||||
一|               |一
    -----------
      /       \
(這是貓)

作者: AtroCity    時間: 29-12-2011 18:54
百式只能於近中距中佔最大優勢

鎖的實彈準度渣只能玩近距離射擊喵XD

作者: coco3240    時間: 29-12-2011 18:54

先回後看
其待完成版(bs金天好像消失在sd了.....
作者: 藤星    時間: 29-12-2011 19:00
鎖的實彈準度渣只能玩近距離射擊喵XD
AtroCity 發表於 29-12-2011 18:54

嘛,怕人家將斬擊嘅近戰同射擊嘅近戰搞亂嘛0w0~

打中近距好了~

先回後看
其待完成版(bs金天好像消失在sd了.....
coco3240 發表於 29-12-2011 18:54

次世代時會講解
作者: chunglee06    時間: 29-12-2011 19:02
先回~~

我覺得x1都算係部唔錯既初世代機,
但係唔適合新手用~~

期待你的更新
作者: AtroCity    時間: 29-12-2011 19:04
嘛,怕人家將斬擊嘅近戰同射擊嘅近戰搞亂嘛0w0~

打中近距好了~
藤星 發表於 2011-12-29 19:00

鎖在期待愛機們是哪一種類喵> w <
IJ什麼的BS迪恩什麼的
話說地死和雙頭龍那些也算是初代喵OAO?
作者: hohi259    時間: 29-12-2011 19:11
等你更新
作者: GMSniperII    時間: 29-12-2011 19:31
那架大贊加是想怎樣。。。
作者: AdolfHitler032    時間: 29-12-2011 19:37
有無擇男篇
作者: Panada(k)    時間: 29-12-2011 20:01
今次朕就只係久遺地作為一個普通嘅會員

作者: 藤星    時間: 29-12-2011 20:23
今次朕就只係久遺地作為一個普通嘅會員發

發帖
Panada(k) 發表於 29-12-2011 20:01

疊詞~0w0

雖然正常打'發一發'比較好,但打多個字感覺頗麻煩-w-/
作者: AtroCity    時間: 29-12-2011 20:29
F91算這類的話那熾天和V2A的應該也是吧OAO?
作者: 858726711    時間: 29-12-2011 20:35
真係唔錯 但係某些單打機都有拯救世界既能力
作者: pk1pk1kp1    時間: 29-12-2011 20:39
而我認為初代機用V-DASH做例子比用卡b更貼切
作者: 文仔樂園    時間: 29-12-2011 20:43
bd2 - -打麥都用bd2= =
gp02m - -當全場都係bd2時候用= =
bd3 - -當全場都係gp02m時候用= =
作者: 19962240    時間: 29-12-2011 20:48
AS Rank卡碧尼  好好用 今日系昆$機到抽中左
作者: jayho    時間: 29-12-2011 20:53
又係送分之類?
作者: coco3240    時間: 29-12-2011 20:56
AtroCity 發表於 29-12-2011 20:29

這樣msa,突擊都是吧.....
作者: ti5    時間: 29-12-2011 21:08
幾好,
作者: srclf2ex    時間: 29-12-2011 21:31
BS Rank 黑免
錯字發見~~
作者: 愛恨交纏    時間: 29-12-2011 21:49
突然好想快d出觀星--"
作者: kz19981029    時間: 29-12-2011 22:41
睇黎我鐘意用次代機多D ;P
作者: 藤星    時間: 29-12-2011 22:42
嗯,很好~次代完成了~>w0/

總之初代同次代就係有屬性限制同冇受限制嘅關係~

而新世代就較特別. . .(更新中)

作者: AtroCity    時間: 29-12-2011 22:44
嗯,很好~次代完成了~>w0/

總之初代同次代就係有屬性限制同冇受限制嘅關係~

而新世代就較特別. . .(更新 ...
藤星 發表於 2011-12-29 22:42

新世代應該有SB迪恩喵...(?)OAO
作者: 豆丁123    時間: 29-12-2011 22:47
朕的文有夠狗屁.
作者: Gexes    時間: 29-12-2011 22:49
一個字-正
作者: 夢矓    時間: 29-12-2011 22:57
AR Rank RX-78-2=口=!?
SD有E部機的嗎......!?點解我唔知既= =
作者: 天才A    時間: 29-12-2011 23:00

AS Rank 劍Z
唔算係 <只在其屬性範疇內強悍>

劍z 完全handle到一架剪機既工作...
可以話係半萬能機
有場地 有技術 就有睇頭

仲有新手其實係反而最唔岩用初代..
因為初代 新手根本分唔到自己岩唔岩玩果個屬....
對佢地來講
點都係得一個亂玩....

仲有呢架= =
S Rank Type-E
以前有防包係幾威既..
不過自從轉左 防禦上升之後...
根本追唔上遠距離火力戰既需求...

順手..
BS Rank 豹式金恩 米歇爾特
呢架....
雖然3武係射擊..
但係格鬥炮..
點睇都似係格鬥範疇...
相反佢2武BB彈同佢既高機動完全係九唔搭八
所以呢架野 係反而做唔到一般剪機做到既野....
同f91 多3呢d 可以隨時想做自己就做自己
唔做自己做人地既唔同..
係比人迫住去做人地.....

呃..
bd2都入到次世代...
反而劍z入唔到..
嗯....
EXAM 和 紅噴雖然強大..
可是劍Z也不弱吧...
作者: 藤星    時間: 29-12-2011 23:07
AR Rank RX-78-2=口=!?
SD有E部機的嗎......!?點解我唔知既= =
夢矓 發表於 29-12-2011 22:57

好細心>w<"

係A Rank先正確,thx~!

新世代應該有SB迪恩喵...(?)OAO
AtroCity 發表於 29-12-2011 22:44

太多嘛~

AS Rank 劍Z
唔算係

劍z 完全handle到一架剪機既工作...
可以話係半萬能機
有場地 有技術 就有睇頭

仲有 ...
天才A 發表於 29-12-2011 23:00

因為篇機時考慮冇咁細膩-w-"

劍Z同BD2比的話,論射擊性能就

當然BD2佔優,但亦冇可否認劍Z

做到一般剪做到嘅野,都只可以講

係灰色地帶. . .(小趙會唔會想分朕屍!?

Type-E的話就算弱化左都依然好多

人當包咁用(汗
作者: qq369    時間: 29-12-2011 23:37
AtroCity 發表於 29-12-2011 20:29

v2a不算.
作者: qq369    時間: 29-12-2011 23:40

估計特殊機是指http://olgame.meetgee.com/sds/ro ... 21019&inq=-1&ip2=14,http://olgame.meetgee.com/sds/robot_detail.php?id=11061&這種吧!?
作者: derek9394    時間: 30-12-2011 00:22
分類謬誤極多,而且很多地方自打嘴巴
作者: pohy    時間: 30-12-2011 00:46
個人感覺劍z比較似剪機打法,歸類為初世代正確?
作者: 藤星    時間: 30-12-2011 01:03
分類謬誤極多,而且很多地方自打嘴巴
derek9394 發表於 30-12-2011 00:22

因為係個人觀點分享,所以觀點唔同,分法都會有別

但亦望請指出錯誤,Thanks

個人感覺劍z比較似剪機打法,歸類為初世代正確?
pohy 發表於 30-12-2011 00:46

只能夠講係灰色地帶...

如果好似BD2咁,多數玩家

用2﹑3多過劍就比較好定義

作者: alvinvin    時間: 30-12-2011 01:47
頗多不認同的地方
例如: 劍z、delta+、bd2 定位應該一樣 但你把他們分開了
同樣情況: 百式、金天未完成
而destiny、bs金恩、女王加撒等也不見得有何跨屬性之處...
作者: jayho    時間: 30-12-2011 07:18
字海呀...
作者: 天仔-卞    時間: 30-12-2011 07:23
SS Rank OOR
SR Rank 沙薩比
SR Rank 螳螂
SR Rank OO7/G
S Rank Z Gundam
S Rank 再生
S Rank 坤‧曼莎
S Rank 重裝
S Rank OOQ

要睇住呢到來入手D機
作者: 呀乂樂    時間: 30-12-2011 08:13
先回後看
作者: hohi259    時間: 30-12-2011 09:38
9皇帝終於出番個正post了:lol
作者: Panada(k)    時間: 30-12-2011 09:43
F91用穿檣-3-
作者: freeboy114    時間: 30-12-2011 10:08

寫得幾好good
作者: c30033124    時間: 30-12-2011 10:10
GP03D 金色的大便 拳路亞 算什麼?
作者: bensonwin    時間: 30-12-2011 11:27

我喜愛用自由,有齊<次世代>特徴,算5算<次世代>類型?
作者: 生物    時間: 30-12-2011 11:33
樓主ge定位幾有趣
睇後發覺現我呢D廢柴果然冇且唔適合用新世代...
作者: petrustsa    時間: 30-12-2011 12:11
我喜愛用自由,有齊特徴,算5算類型?
bensonwin 發表於 30-12-2011 11:27

根據樓主的分類,自由應該會因'有突出/可逆轉戰局的強力技能'而被算作'特殊類'罷.

PS 同自由愛好者啊=]
作者: bensonwin    時間: 30-12-2011 15:47
根據樓主的分類,自由應該會因'有突出/可逆轉戰局的強力技能'而被算作'特殊類'罷.

PS 同自由愛好 ...
petrustsa 發表於 30-12-2011 12:11

(握手)同胞!!
作者: jscn    時間: 30-12-2011 16:06
這文正啊~
期待更新~

話說自由, 正義, 天意這些無視屬性位置的"遊擊命機體"是哪一類?
作者: 539280703    時間: 30-12-2011 16:20
由此可見原廠的機體開發目的由公平改為還原原作.再改為現在既以變態機體來昆錢
作者: lin125    時間: 30-12-2011 16:22
好文好文(拍手
果斷按下了支持'__' b
期代更新

作者: dennis05    時間: 30-12-2011 16:48
    次代冇視屬性,新世代又如何?新世代機體其實亦兼
備次世化特徵,而其最大特點就係擁有多性能武器之外
,武裝上更升一格,並且具有【解除武裝故有限制】且
能【殺人於冇形】兩大特性。
----------------------------------------- ...
藤星 發表於 29-12-2011 10:52

無腦SF到哪了?

【解除武裝故有限制】 <-超視炮+回彈
【殺人於形】 <-龜在後場 一直無腦開超視 殺人於無形

題外話:
令唔少人連佢全面貌都未睇到就見龜

(犯規一點)開鏡就能見到全面貌ww
作者: 藤星    時間: 30-12-2011 22:00
無腦SF到哪了?

【解除武裝故有限制】
dennis05 發表於 30-12-2011 16:48

嘛~以上都因為有d機朕冇用過或研究

過,所以不作推薦,但唔代表唔強。

只但太多,免得廢力-w-"

(明天更新~)
作者: dennis05    時間: 30-12-2011 22:09

(明 ...
藤星 發表於 30-12-2011 14:00

加個等等 省時又省力ww
作者: hohi259    時間: 30-12-2011 22:24

(明 ...
藤星 發表於 30-12-2011 22:00

9皇帝1次過更新哂d機吧-v-我唔信得果幾架xd
作者: 十人竹    時間: 30-12-2011 22:37
點解s z會係新世代嘅?_?
作者: 小湊    時間: 30-12-2011 22:40
想不到我會用心地見...默....
作者: noname1133    時間: 30-12-2011 22:50
對我黎講很實用的說
作者: b555KJH    時間: 31-12-2011 23:05
BS迪恩係咩?
作者: 藤星    時間: 31-12-2011 23:16
BS迪恩係咩?
b555KJH 發表於 31-12-2011 23:05

嗯~呢隻朕都有考慮過~

不過都可以列入【次世代】,

因為最初多發式追蹤彈係包機

專利0w0 (ZZ的﹑重裝的...)

點解s z會係新世代嘅?_?
十人竹 發表於 30-12-2011 22:37

理由其一同上,其二為暴力沖擊,其三為強大推進力。

作者: jayho    時間: 31-12-2011 23:35
在等你的【特殊機】
作者: 乂康盛乂    時間: 31-12-2011 23:40
又初世代又次世代又新世代
我玩SD咁耐都未接觸過既詞語SAD
作者: dennis05    時間: 1-1-2012 00:24
嗯~呢隻朕都有考慮過~

不過都可以列入【次世代】,

因為最初多發式追蹤彈係包機

專利0w0 (ZZ的﹑重裝 ...
藤星 發表於 31-12-2011 15:16

那......CU魔蟹跟BR紅豬都只是浮雲嗎
還是他不是最初的機體了.....
記憶中出29時才出了WZC跟T3(呃錢蛋)(正義,自由,天意圖紙)而已
作者: wl2885293    時間: 1-1-2012 10:57
看完之後對機體的迷網都有所了解!
總之就是寫得好0..0"
作者: kiraericd    時間: 1-1-2012 12:13
【新世代】既機好似好宜上手咁WO.
作者: singbokwong    時間: 1-1-2012 13:33
說好的V2B呢/.\?
咁強大都冇x3x
作者: 相馬    時間: 1-1-2012 14:01
只玩s沙的我承認我是菜鳥
作者: ivansun819    時間: 1-1-2012 16:19
大力1推
呢篇野真係寫得唔錯唔錯
睇埋個特殊出左先比BRAVO你!
加油啊版主
作者: 199xabc    時間: 1-1-2012 16:21
D影片5錯5錯~
作者: saihoxxx    時間: 1-1-2012 20:43
劍z都叫只會在其屬性範疇內強悍?
作者: saihoxxx    時間: 1-1-2012 20:48
我想問S剪有超視唔啱咩?咁都叫次代?
作者: 藤星    時間: 1-1-2012 20:59
劍z都叫只會在其屬性範疇內強悍?
saihoxxx 發表於 1-1-2012 20:43

呢隻都幾多人反映~(汗

真係灰色地帶,因為同bd2相比的話,

明顯bd2用射擊多於劍就較好下定義。

我想問S剪有超視唔啱咩?咁都叫次代?
saihoxxx 發表於 1-1-2012 20:48

你指邊隻?因為重會睇能力,例如推進等都會比屬性限制
作者: a231621552a    時間: 1-1-2012 21:01
朕.....自稱好高傲
作者: saihoxxx    時間: 1-1-2012 21:05
好的帖係唔駛讚的,只要俾更多人知道就夠了
作者: falz-狄奧    時間: 1-1-2012 21:21
特別機的"帝"有喔@_@
俺是S死帝 肥雷是傳說帝 而NU帝呢...我找不到 .0.
作者: 相馬    時間: 1-1-2012 21:23
特別機的"帝"有喔@_@
俺是S死帝 肥雷是傳說帝 而NU帝呢...我找不到 .0.
falz-狄奧 發表於 1-1-2012 21:21

s死帝
作者: falz-狄奧    時間: 1-1-2012 21:31
s死帝
相馬 發表於 1-1-2012 21:23

真正的S沙帝出現啦
作者: 相馬    時間: 1-1-2012 21:32
真正的S沙帝出現啦
falz-狄奧 發表於 1-1-2012 21:31

比我簽名騙了:lol
作者: falz-狄奧    時間: 1-1-2012 21:35
比我簽名騙了
相馬 發表於 1-1-2012 21:32

不是啦 S沙外加X2帝王 小弟玩S沙會給你抄下來
作者: 相馬    時間: 1-1-2012 21:36
不是啦 S沙外加X2帝王 小弟玩S沙會給你抄下來
falz-狄奧 發表於 1-1-2012 21:35

今日比u炒me
作者: falz-狄奧    時間: 1-1-2012 21:37
今日比u炒me
相馬 發表於 1-1-2012 21:36

今天是沒技藍迷打EX金天啦 (雖我洗點了
作者: 相馬    時間: 1-1-2012 21:39
回復 79# falz-狄奧

雖然me都好lag..
作者: falz-狄奧    時間: 1-1-2012 21:42
回復  falz-狄奧

雖然me都好lag..
相馬 發表於 1-1-2012 21:39

你不LAG我不是玩完了嗎T_T
作者: jerry16    時間: 1-1-2012 21:42
回復 80# 相馬

相馬玩番?
作者: 相馬    時間: 1-1-2012 21:45
你不LAG我不是玩完了嗎T_T
falz-狄奧 發表於 1-1-2012 21:42

你少將我上校啊

回復  相馬

相馬玩番?
jerry16 發表於 1-1-2012 21:42

今日手痕上去玩左陣 但未換顯示卡lag到實力連菜鳥都不如:lol
作者: jerry16    時間: 1-1-2012 21:47
回復 83# 相馬
呵呵快換吧-.-
作者: falz-狄奧    時間: 1-1-2012 21:53
你少將我上校啊

今日手痕上去玩左陣 但未換顯示卡lag到實力連菜鳥都不如 ...
相馬 發表於 1-1-2012 21:45

想像不到菜鳥馬的樣子~_~
作者: super_ryan    時間: 1-1-2012 22:56
點解傳說係特殊機???
作者: roy624    時間: 1-1-2012 23:02
點解傳說係特殊機???
super_ryan 發表於 1-1-2012 22:56

無限飛(?)
作者: 梁國雄    時間: 1-1-2012 23:04
蓋茲(修理裝備)
點解係特殊機?因為佢係B機有4命?
作者: 藤星    時間: 1-1-2012 23:11
蓋茲(修理裝備)
點解係特殊機?因為佢係B機有4命?
梁國雄 發表於 1-1-2012 23:04
無限飛(?)
roy624 發表於 1-1-2012 23:02

正解-w-
作者: petrustsa    時間: 1-1-2012 23:12
他爸的自由呢?去哪了?!
作者: 藤星    時間: 1-1-2012 23:15
他爸的自由呢?去哪了?!
petrustsa 發表於 1-1-2012 23:12

因為推薦的關係,沒有列入0w0

(作為剪沒有超視炮會有點糟糕)
作者: 芣苒瞹尒    時間: 1-1-2012 23:18
紫色為吹水用?全文也只得一句是紫色(?)
作者: sai715    時間: 2-1-2012 00:25
點解無正都叫特殊機,唔係應該係新世代咩
作者: 藤星    時間: 2-1-2012 12:00
點解無正都叫特殊機,唔係應該係新世代咩
sai715 發表於 2-1-2012 00:25

特殊機同時亦可以係初﹑次﹑新三代
作者: a231621552a    時間: 2-1-2012 12:11
支持一下..
作者: waters    時間: 2-1-2012 14:03
我真係學到好多野呀
作者: abcgundam    時間: 2-1-2012 15:10
great!
作者: lwailalai604297    時間: 2-1-2012 15:18
點解V2B唔係新世代呢咁@@
武裝限制有1技支持
而且近中遠都可以
更不論殺人於無形啦@@
作者: 199xabc    時間: 2-1-2012 15:22
超級長........細
作者: apple__orange    時間: 2-1-2012 15:36
睇過以上三者之後,唔少人都試過估特殊機係

點分類,但抱歉,直至目前為止都未有人能夠百

分百估中

我估中左= =

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://2fm.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2