樂古Nakuz

標題: 最新優化1.3~~~~ 幫你解決 大賽等問題~~~~~~ [打印本頁]

作者: 風寒    時間: 31-7-2008 15:05
標題: 最新優化1.3~~~~ 幫你解決 大賽等問題~~~~~~
歡迎入黎話 一早係韓服國服整過試過學過 /  歡迎轉載
同時見到以下既資料 你可能已經知我係邊個
不過當然唔希望你講出黎- -
同埋更加唔會解答有關任何acv問題 包改開啟改歌,隱藏歌 等問題

4.0hk勁舞適用 其中1條link即可 記住睇使用說明
[5.1mb]1.1A - 只能解決家族/大獎賽彈game問題
http://www.deyey.com/web/eng/DownloadFile.php?ownerID=17237&fileID=195891

[5.4mb]1.1B - 能解決家族/大獎賽彈game問題+ 全地圖轉為basic house
http://www.deyey.com/web/eng/DownloadFile.php?ownerID=17237&fileID=195245

[5.2mb]1.1C - 能解決家族/大獎賽彈game問題+ 全地圖轉為 幽靈教室
http://www.deyey.com/web/eng/DownloadFile.php?ownerID=17237&fileID=195892

[40.5mb]1.1D - 能解決家族/大獎賽彈game問題+ 全地圖轉為 電音擂台
http://www.mediafire.com/download.php?y6mt2odllzz

========================================================

[6.09mb]1.2A  - 只能解決家族/大獎賽彈game問題+其他畫面優化
http://www.deyey.com/web/eng/DownloadFile.php?ownerID=17237&fileID=199537

[6.26mb]1.2B  - 只能解決家族/大獎賽彈game問題+其他畫面優化+ 全地圖轉為basic house
http://www.deyey.com/web/eng/DownloadFile.php?ownerID=17237&fileID=199574

[6.42mb]1.2C  - 只能解決家族/大獎賽彈game問題+其他畫面優化+ 全地圖轉為 幽靈教室
http://www.deyey.com/web/eng/DownloadFile.php?ownerID=17237&fileID=199572

[40.0mb]1.2D  - 只能解決家族/大獎賽彈game問題+其他畫面優化+ 全地圖轉為 電音擂台
http://www.mediafire.com/download.php?a0nvij05x4i

========================
[66.7mb+38.9mb]1.3A  - 只能解決家族/大獎賽彈game問題+其他畫面優化+1.3畫面優化
http://www.mediafire.com/download.php?ebjhxtm948q
http://www.mediafire.com/download.php?z1c22lqlehc

[66.7mb+36.3mb]1.3B  - 只能解決家族/大獎賽彈game問題+其他畫面優化+ 全地圖轉為basic house+1.3畫面優化
http://www.mediafire.com/download.php?wodvljthcbl
http://www.mediafire.com/download.php?g2flx3d9wkq

[66.7mb+36.4mb]1.3C  - 只能解決家族/大獎賽彈game問題+其他畫面優化+ 全地圖轉為幽靈教室+1.3畫面優化
http://www.mediafire.com/download.php?x8bo7p2aiaq
http://www.mediafire.com/download.php?jankrb9lsky
方便於打星 /故事模式 / 升lv /other [看你哪一個地圖比較順暢吧]
包括
嘻哈街.夏威夷.電雷擂台.新宿區.電影街
聖誕派對.捷運站.海盜藏寶船.幽靈教室
世足球場.萬聖節.滑雪場.遊樂場.紫禁城
黃金海岸.NightDance場地.Club Dance場地
拉丁舞場地.sbboy disco.ssboy mg
房間畫面     ==>  結婚房間畫面
升lv提示      ==>  用別的圖示代替
拉丁舞王舞后   ==>  用別的圖示代替
房間Ready圖示     ==>  用團體明星的wanted代替
勁舞ATV     ==>  用韓服的聖誕特別版代替
房間位置關位圖示 ==>  用新BBOY自動關位的圖示代替
BU畫格背影     ==>  用實深黑色代替
金E1        ==>  紫紅E1
藍E1        ==>  橙E1
銀E1        ==>  金E1
1.3優化內容
刪除升lv提示
刪除拉丁舞王舞后
等級稱號全改為世界之星
遊戲中的ready start 及123圖示更改
lv1234567891011freestyle finishmovie圖示更改
miss bad cool great perfect x123456789圖示更改
箭咀圖示更改(韓服現用的)
攻擊圖示更改
分數圖示更改
箭咀底框圖示更改
bpm速度珠珠及底框更改

想看圖示的話請看#197
使用方法
一>先備份你勁舞資料夾中的033.acv 和035.acv
二>把原來的033.acv刪掉 然後把035.acv命名為033.acv
二>然後下載已被修改下的優化acv035[需用winrar解壓]然後放進去 (5.5mb)
四>入game玩

復原方法
下載原來的035.acv和033.acv 放到勁舞資料夾中的data file 取代即可
http://www.deyey.com/web/eng/DownloadFile.php?ownerID=17237&fileID=195893
http://www.mediafire.com/?nch3es5fgms

特別銘謝 小藍,秋

作者: 痛痛`:D    時間: 31-7-2008 15:06
港服都會用到這個的嗎 ?
作者: 風寒    時間: 31-7-2008 15:07
4.0港服適用 但記住要跟住個使用方法
自己唔記得備份又整錯我真係幫你唔到=- =
作者: BEAT☆軒少    時間: 31-7-2008 15:08
好野a_a
出場了a[]A!!
作者: 世界之星    時間: 31-7-2008 15:41
人地basic house個場
唔係HF幫人賣廣告架咩-.-?

可以就咁改變香港版既場景=.=?
作者: ♂M、CyBeR★L懿    時間: 31-7-2008 15:42
有冇舊個個既035.acv提供= =
作者: 風寒    時間: 31-7-2008 15:46
#5 總之整到入港服
#6舊果個你dl番人地個post果個is ok
作者: ♂M、CyBeR★L懿    時間: 31-7-2008 16:03
回樓上
個post
係邊個post[[bao_29]] ???
作者: 風寒    時間: 31-7-2008 16:05
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1
作者: 索珈=]]    時間: 31-7-2008 16:13
4.0都挽唔到咁dl有冇用-0-
作者: 風寒    時間: 31-7-2008 16:16
咁唔玩勁舞 dl個野有無用=○=
作者: ♂M、CyBeR★L懿    時間: 31-7-2008 16:23
已解決了[[bao_36]]
作者: 【`*小仁寶鋇』    時間: 31-7-2008 16:27
g[][]d
`推推推推推....
作者: 乜戀*傑    時間: 31-7-2008 16:44
這個basic house港f可以去到多少Fps?
作者: 風寒    時間: 31-7-2008 16:54
我長期85 頂的=_=
作者: ☆夜星﹏    時間: 31-7-2008 17:04
如果我冇改到
save你段片睇會唔會見到你轉左新場~_~
如果我改到
咁我又睇唔睇到你轉左條場~_~??
作者: 風寒    時間: 31-7-2008 17:06
喱個方法淨係自己部機先會見到
即係你揀左籃球場同人玩
你自己睇自己就係basic house
人地玩番籃球場
人地都係以為你係籃球場而已 除非你自己講
作者: ☆夜星﹏    時間: 31-7-2008 17:07
標題: 回復 17# 的帖子
咁如果佢save你段片都係睇唔到!?
作者: 風寒    時間: 31-7-2008 17:09
佢save你 一樣係籃球場
淨係得自己先會變做basic house
人地睇 /玩 就正常(除非佢又整左喱個- -)
作者: 24303090    時間: 31-7-2008 17:11
我整左啦......thx!

不過勁舞通仲未整返....嗚!
作者: kof123456789kof    時間: 31-7-2008 17:15
我整左反而仲lag-.-點算

作者: 風寒    時間: 31-7-2008 17:22
咁你用番還原果個方法-_-
作者: 負數智商    時間: 31-7-2008 17:28
點解我整完一入房就彈Game-.-?
作者: [H]§星月§    時間: 31-7-2008 17:29
原帖由 負數智商 於 31-7-2008 17:28 發表
點解我整完一入房就彈Game-.-?

整錯 i think
作者: 負數智商    時間: 31-7-2008 17:30
原帖由 [H]§星月§ 於 31-7-2008 17:29 發表

整錯 i think

跟足步驟
作者: 乜戀*傑    時間: 31-7-2008 17:34
標題: 回復 15# 的帖子
咁你display勁- -
你爆房有幾多fps.
作者: a48899y    時間: 31-7-2008 17:53
多謝大大冇c的share
作者: 負數智商    時間: 31-7-2008 17:59
標題: 回復 26# 的帖子
85FPS係要CRT Mon先做得到
有D Mon可以去到115FPS
如果LCD Mon最多只可以75FPS
因為LCD唔需要更新得咁快
就算我比張8800GT你
你用LCD Mon都係上唔到85FPS
作者: 星月仔    時間: 31-7-2008 18:24
改佐個acv 地圖全是隱藏地圖= ='
汗'自己改一改啲地圖先'
睇個地圖睇到悶死=_=
作者: _KazE    時間: 31-7-2008 18:30
我試過 香港basic house 係lag 過學校= =
作者: 風寒    時間: 31-7-2008 18:35
我果個 lcd mon黎= =
雖然係超舊款咁解
作者: 風寒    時間: 31-7-2008 18:37
原帖由 乜戀*傑 於 31-7-2008 17:34 發表
咁你display勁- -
你爆房有幾多fps.

geforce gtx 260
6個人就睇5下玩咩歌
慢歌就81~85
快歌就61~75
6個人咁計

原帖由 負數智商 於 31-7-2008 17:30 發表

跟足步驟

咁愛莫能助=_=

作者: 星月仔    時間: 31-7-2008 18:47
標題: 回復 30# 的帖子
香港basic house  PFS 有時跳得好多
用番教室算了
作者: 乜戀*傑    時間: 31-7-2008 18:47
標題: 回復 32# 的帖子
我廢卡- -
NVIDIA 6系卡- -
6人爆房BU,快歌30-40狂跳
慢歌6人爆房都係得40-45猛跳- -
點可以整fps穩d
作者: 風寒    時間: 31-7-2008 18:47
原帖由 乜戀*傑 於 31-7-2008 18:47 發表
我廢卡- -
NVIDIA 6系卡- -
6人爆房BU,快歌30-40狂跳
慢歌6人爆房都係得40-45猛跳- -
點可以整fps穩d
換顯示卡=_=
原帖由 星月仔 於 31-7-2008 18:47 發表
香港basic house  PFS 有時跳得好多
用番教室算了

咁睇黎我下次更新都係全地圖轉做教室/籃球場好了
作者: 烏龍仔    時間: 31-7-2008 19:27
我想問如果全部都轉做個地圖係basic house
咁有冇方法係轉做課室啊><
我玩story模式果陣
有一關係同5個npc跳...要拎第二名既
我次次都係因為lag左而冇左個f= =
大大如果唔方便講...可以pm嗎?
唔該哂先=-=
作者: 中國加油    時間: 31-7-2008 19:28
非法程式??????????????
作者: 負數智商    時間: 31-7-2008 19:30
Finding someth to edit dds
作者: 風寒    時間: 31-7-2008 19:32
原帖由 烏龍仔 於 31-7-2008 19:27 發表
我想問如果全部都轉做個地圖係basic house
咁有冇方法係轉做課室啊><
我玩story模式果陣
有一關係同5個npc跳...要拎第二名既
我次次都係因為lag左而冇左個f= =
大大如果唔方便講...可以pm嗎?
唔該哂先=-=

我聽日會將basic house 轉做教室=_=
個個圖有p線 fps穩定 算係咁了=_=
暫停放link 整好再放=_=

作者: 24303090    時間: 31-7-2008 19:55
原帖由 中國加油 於 31-7-2008 19:28 發表
非法程式??????????????

唔係非法程式呀.......傻仔!

用下腦先好講野啦.......唔該你!!
作者: 乖小戀    時間: 31-7-2008 20:07
標題: = =
我想問下咩叫備份-.-!?
作者: 負數智商    時間: 31-7-2008 20:07
原帖由 乖小戀 於 31-7-2008 20:07 發表

Back Up ok?[[bao_27]]
作者: [H]§星月§    時間: 31-7-2008 20:08
原帖由 乖小戀 於 31-7-2008 20:07 發表

抽起......................

save......................

另存...........................

明未
作者: [H]§星月§    時間: 31-7-2008 20:08
原帖由 負數智商 於 31-7-2008 20:07 發表

Back Up ok?[]

備份都唔明 , back up 佢會明嗎

作者: 。茶。    時間: 31-7-2008 20:09
1.1版@@
更新左D咩@@
作者: 乖小戀    時間: 31-7-2008 20:12
標題: -.-
我都係唔明咩叫抽起  save  同另存啵=.=
我係咁蠢嫁喇-.-講詳細小小-/\-''
作者: 。茶。    時間: 31-7-2008 20:13
睇到了-_-
所有地圖 轉做 幽靈教室
作者: [H]§星月§    時間: 31-7-2008 20:18
原帖由 乖小戀 於 31-7-2008 20:12 發表
我都係唔明咩叫抽起  save  同另存啵=.=
我係咁蠢嫁喇-.-講詳細小小-/\-''

算啦咁 , 你太叻了 ^.<
作者: 風寒    時間: 31-7-2008 20:21
整就整完=_=
又要搵人同我測試下d sbboy nd 拉丁 cd場=_=
作者: franks05    時間: 31-7-2008 20:26
THX.............
作者: 風寒    時間: 31-7-2008 20:28
招人同我試場=_=[[bao_29]]
作者: 慢半拍﹏惡夜    時間: 31-7-2008 20:36
標題: 回復 52# 的帖子
加油a_a" 我唔識開acv檔..改唔到所有地圖做教室~_~"
等緊你既傑作xDD"
作者: 風寒    時間: 31-7-2008 20:39
聽日先招人試啦=_= 9點8先開機wo

作者: 慢半拍﹏惡夜    時間: 31-7-2008 20:40
原帖由 風寒 於 31-7-2008 20:39 發表
佢唔開server我無得試有冇錯誤~_~

嗯- -.." 其實你點開acv檔- -" 我唔識搵咩程式黎讀佢= =
作者: 風寒    時間: 31-7-2008 20:42
原帖由 慢半拍﹏惡夜 於 31-7-2008 20:40 發表

嗯- -.." 其實你點開acv檔- -" 我唔識搵咩程式黎讀佢= =

我都唔係好識 sorry
作者: 慢半拍﹏惡夜    時間: 31-7-2008 20:44
原帖由 風寒 於 31-7-2008 20:42 發表

我都唔係好識 sorry

所以我都係唔打算自己改佢全部做 教室- -..
呢d野靠你了= =.. thx
作者: 風寒    時間: 31-7-2008 20:46
原帖由 慢半拍﹏惡夜 於 31-7-2008 20:44 發表

所以我都係唔打算自己改佢全部做 教室- -..
呢d野靠你了= =.. thx

如果全部轉晒做教室 都會出現效果唔好既話
我諗個地圖一早set左某d野(其實都發現左 不過搵唔到點改[海盜船個圖係最暗-.-])
到時都laglag地就無辦法架啦=_=換硬件is ok
作者: 星月仔    時間: 31-7-2008 20:59
標題: 回復 55# 的帖子
讀電腦程式設計都會識'

睇到就睇^.<'
關acv /amp 概資料
http://www4.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3393773&page=3&fromuid=426880#pid20480593

作者: 慢半拍﹏惡夜    時間: 31-7-2008 21:04
原帖由 星月仔 於 31-7-2008 20:59 發表
讀電腦程式設計都會識'

我就係冇讀- -.. 我而家都搵下用咩程式讀到acv檔先
作者: 星月仔    時間: 31-7-2008 21:07
標題: 回復 60# 的帖子
=.='你覺得會有人分享咩?
如果唔系都唔洗用到acv 副檔案
全部遊戲同程式都有廠方特殊的檔案[[tk_44]]

你想要概我可以比你
前提系要自己寫程式
如何寫就唔分享了'
如果你睇到我隱藏積分500概內容就睇
入面只提到一半
"Mainmenu"      ← 必須識构造函數,唔識俾你都沒用-.-
論壇程式有時都會用到

剛才重打算測驗-_-'
壞了半天勁舞 官方都還未有答覆

作者: 慢半拍﹏惡夜    時間: 31-7-2008 21:14
原帖由 星月仔 於 31-7-2008 21:07 發表
=.='你覺得會有人分享咩?
如果唔系都唔洗用到acv 副檔案
全部遊戲同程式都有廠方特殊的檔案[[tk_44]]

你想要概我可以比你
前提系要自己寫程式
如何寫就唔分享了'
如果你睇到我隱藏積分500概內容就睇
入面只 ...

我當然想學整啦- -.. 只係我而家中五  又冇修電腦咋嘛= =
我問我d讀電腦既同學又唔識- -"
作者: 星月仔    時間: 31-7-2008 21:20
標題: 回復 62# 的帖子
識電腦又唔可以代表到識寫程式-_-'
你讀完中學生崖 可以試下去個火狗工場學寫程式
系個到讀完包你可以入各遊戲設計公司做技術部[[tk_23]]
呵呵
你可以上網搵"Mainmenu"
之後睇下有無關於acv 檔案教學
作者: 慢半拍﹏惡夜    時間: 31-7-2008 21:23
原帖由 星月仔 於 31-7-2008 21:20 發表
識電腦又唔可以代表到識寫程式-_-'
你讀完中學生崖 可以試下去個火狗工場學寫程式
系個到讀完包你可以入各遊戲設計公司做技術部[[tk_23]]
呵呵
你可以上網搵"Mainmenu"
之後睇下有無關於acv 檔案教學

都好啵~ 讀完中學去果度學下先~ 唔該哂@@ 而家去搵 thx
作者: kai0323    時間: 31-7-2008 23:10
我basic house mo  lag 6 人 ok[[bao_30]]
作者: kokoko666    時間: 31-7-2008 23:49
作者: 風寒    時間: 1-8-2008 06:18
搵唔到人nd 試=_=
作者: 風寒    時間: 1-8-2008 07:10
整完教室
我自己感覺
basic house順d=_=
所以俾番你地自己揀想要全教室 定第d
等我係basic house 度加番教室p點張
作者: TyRon    時間: 1-8-2008 07:17
thx a lot =]
作者: 笨禧有沒有空    時間: 1-8-2008 11:32
咩東東來的~~~~~~???請解答`
作者: 風寒    時間: 1-8-2008 11:35
講得好清楚
用左 d 地圖變晒 幽靈教室
打星打故事 唔駛再驚佢出埋d lag場
作者: Abu    時間: 1-8-2008 12:19
作者: 乜戀*傑    時間: 1-8-2008 14:09
全部圖轉做幽靈教室個網load唔到
作者: 風寒    時間: 1-8-2008 14:13
佢個網問題=____= 我諗陣間佢會好番
作者: [_私$7-]    時間: 1-8-2008 14:39
好野呀
多謝哂[[tk_27]] [[tk_27]]
作者: 乜戀*傑    時間: 1-8-2008 14:41
標題: 回復 74# 的帖子
OK左,依家試下down~
最衰琴晚大賽無得試彈唔彈,唯有今晚試- -+
作者: ︶ㄣ蝶舞    時間: 1-8-2008 15:27
不會使用............
作者:   M:)    時間: 1-8-2008 16:09
謝嚕,
現在打BU星順多了[[bao_30]]
作者: a19s97    時間: 1-8-2008 16:15
用到.....但唔唔可以同其他人一齊玩=口=
作者: 極品頭【秋】    時間: 1-8-2008 16:21
我做過d咩黎-,-
要鳴謝我咁勁-,-
作者: 風寒    時間: 1-8-2008 18:40
原帖由 a19s97 於 1-8-2008 16:15 發表
用到.....但唔唔可以同其他人一齊玩=口=

用左得自己唔同左
人地都唔會知
你想人地都同你一樣既話就要跟住dl同整入勁舞
作者: [H]§星月§    時間: 1-8-2008 19:44
仲有好多人無改番個檔~ ~""""

睇黎唔知幾時先玩到正常比賽
作者: 風寒    時間: 1-8-2008 19:47
咁我都唔知=_= 玩得4場
作者: [H]§星月§    時間: 1-8-2008 19:52
原帖由 風寒 於 1-8-2008 19:47 發表
咁我都唔知=_= 玩得4場

4場都係hand勁舞通先玩到姐

1回復正常

d人又彈晒 , 因為無改檔
作者: 風寒    時間: 1-8-2008 20:08
原來唔彈係hand勁舞通- -
咁唔通hand勁舞通為左廢事d 人彈game- -?
作者: [H]§星月§    時間: 1-8-2008 20:15
原帖由 風寒 於 1-8-2008 20:08 發表
原來唔彈係hand勁舞通- -
咁唔通hand勁舞通為左廢事d 人彈game- -?

好明顯佢ser 問題~ ~ , 不過都係好處,,玩到4場
作者: 楓。仔仔    時間: 1-8-2008 22:12
有冇得整個電音場架'' 我電音最順
作者: 風寒    時間: 1-8-2008 22:14
個個都話淨係邊個場最順我咪好唔得閒-_-
整都唔係問題
最麻煩係試場
下下cdnd 我真係唔想又專登搵場試
作者: 丫爺    時間: 2-8-2008 16:54
推牙~多D人DL啦@@[[bao_36]]
作者: 丫爺    時間: 3-8-2008 15:08
幫你頂下~~~~~~~~~~dl 啦~~~~
作者: Ka~家    時間: 4-8-2008 16:30
babi._.我要msn[[bao_33]] 哈哈~來鬧的
作者: 小雞.-V-    時間: 4-8-2008 16:34
[[onion_72]] 搞咁多野.../___\
作者: ζ小偶    時間: 4-8-2008 16:52
我吾玩大賽既....5洗煩[[ipk (5)]]
作者: [H]§星月§    時間: 5-8-2008 18:44
[[m529]]

革命尚未成功.....
作者: 風寒    時間: 5-8-2008 19:52
遲下出 1.2=_=
金e1 改做 紫紅e1
藍e1 改做 橙e1
銀e1 改做 金e1
房間畫面 改做 結婚場地畫面
ready字句 改做 wanted(團體明星)
勁舞tv 改做 韓服聖誕節atv特別版
beatup 背影(透明黑) 改做 全黑
可能出多個版本就係全地圖 > 電音場地

作者: 24303090    時間: 5-8-2008 23:30
原帖由 風寒 於 5-8-2008 19:52 發表
遲下出 1.2=_=
金e1 改做 紫紅e1
藍e1 改做 橙e1
銀e1 改做 金e1
房間畫面 改做 結婚場地畫面
ready字句 改做 wanted(團體明星)
勁舞tv 改做 韓服聖誕節atv特別版
beatup 背影(透明黑) 改做 全黑
可能出多個 ...

真係佩服你.......你連呢啲都整到!!
作者: mcf2a23    時間: 6-8-2008 11:44
風寒大大
我就係等緊呢個電音場地
推呀
大家幫手推
作者: 273467400    時間: 6-8-2008 12:47
個場d位咩埋一邊既= =?
作者: 風寒    時間: 6-8-2008 13:21
原帖由 273467400 於 6-8-2008 12:47 發表
個場d位咩埋一邊既= =?

影相黎cc
作者: 273467400    時間: 6-8-2008 13:32

你睇下= =個p位唔同左
作者: 風寒    時間: 6-8-2008 16:36
原帖由 273467400 於 6-8-2008 13:32 發表

你睇下= =個p位唔同左

你果個場一定係heha街黎
因為之前有1次更新 更新左heha街 第2下f2 既角度唔同左
所以即係幽靈教室去到果幅圖 個角度一樣唔同左
除非你知佢邊個file係設定張地圖既角度
至少我未研究到 我研究到我都整
so 張地圖好正常
只係教室版既heha街既角度 同教室版既教室既角度 唔同 喱點暫時整唔到 但都唔係我既問題 因為heha街角度真係同第2d唔同-_-

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://2fm.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2