樂古Nakuz

標題: 無朋友 不用怕 重要的是你女朋友 [打印本頁]

作者: water246855    時間: 23-7-2008 10:42
標題: 無朋友 不用怕 重要的是你女朋友
女朋友 可能有機會做你老婆 朋友到時都會有老婆 因此 不用朋友 都可以 朋友一時一時
再見 是定理 因此人 主要的是家 >親 >友>同事
作者: §愛的呼喚§    時間: 23-7-2008 17:38
如果你冇女友咁又點哩???
作者: ╭☆7x★╯    時間: 23-7-2008 19:47
樓主你係到書情?_?

我同意伴侶是很重要,但我十分反對你的內容所說的話
作者: 傻傻佬~^^~    時間: 24-7-2008 00:30
家 >親 >友>同事
家的意思與親的意思..中間有何分別? 我看不懂..
女朋友可能有機會做老婆 我明白
朋友到時都會有老婆 因此 不用朋友 都可以  這我不明白
你想表達的是甚麼?
作者: water246855    時間: 24-7-2008 13:52
家人>親戚>朋友 明白??? 冇女人 味去溝女人 追求女性~~ [[bao_45]]
作者: 笨小怡乂    時間: 24-7-2008 13:52
樓主"
所表達的句子
很含糊不清"
能否修改
作者: samsonlwhung    時間: 24-7-2008 18:21
家=親=友   應該是這樣才對吧
作者: 傻傻佬~^^~    時間: 24-7-2008 21:41
家 >親 >友>同事
在這個排列
作者: water246855    時間: 25-7-2008 02:11
女朋友放到家 因為升在做老婆~~[[bao_45]]
作者: hkhk882004    時間: 26-7-2008 04:31
有異性冇人性就唔好啦
講真,各方有各方批評
作者: Jasonchun    時間: 26-7-2008 11:54
咁都要搵到女朋友先得嫁MA   就係要靠FD搭FD識多D人  先有機搵到女朋友
作者: 14789563    時間: 27-7-2008 18:41
情侶都要由朋友做起架--""
仲有朋友可以有好多用處^^  叫d朋友幫你問d 你唔敢問女朋友ga野 ^^
作者: 傻傻佬~^^~    時間: 29-7-2008 00:04
你把女朋友放在第一位 沒問題 但這並不代表朋友不重要
先說說實際的問題 你沒有可能一年三百六十五天都跟女友一起吧?
女友也需要私人空間 當她不在你身邊的時候 你會做甚麼?
只是陪家人?只是自己獨個兒做事?你的生活圈子也太細了吧..
如果以"朋友不重要"的態度去識人的話..基本上..很少人會對你真正的好..
說真的 你會很不快樂 希望你只是隨口說說罷..
作者: 桑田本次郎    時間: 29-7-2008 16:50
女朋友同老婆都唔一定係一世的....
呢d野好難講  朋友點可以無 ...\
作者: denny20011325    時間: 29-7-2008 18:19
好朋友 可以一世  但女朋友  好易因為某d因素走左~
作者: water246855    時間: 30-7-2008 13:25
我主要想說 女朋友>朋友 因為做到老婆時 朋友果時都會有老婆 到時後
有咩事都要和老婆分享 因為老婆 是你身邊最親的人  朋友都幫唔到自己好多~~
朋友 最多都係 閒時先見幾次 老婆一年360都會見 ~~朋友都係好 不過朋友
都是不夠老婆親~~ 真係有事的話 我諗朋友一定幫唔到你好多 老婆先幫得你最多~~~
作者: 傻傻佬~^^~    時間: 30-7-2008 17:41
其實我覺得同一個人親唔親 全懣你係個段感情上面比左幾多心機同時間..
記得曾經睇過一本書  佢
作者: 妹兒    時間: 30-7-2008 21:56
作者: 笨Siu乂輝    時間: 31-7-2008 07:39
我友情放係第一位~男人意字行頭\口/"

請支持方士post相上黎~
作者: 傻傻佬~^^~    時間: 31-7-2008 17:24
點解你咁想無名方士post 相上泥..
作者: 12102    時間: 4-8-2008 09:07
講家不如話父親母親,

你有時都會同你老婆嘈架,嚴重的可以搞到離婚.

但父親母親即使同你嘈,佢地都只係出於關心你,

但永遠都會支持你o個邊.

老婆唔係時時會的.
作者: [H]Wing6456    時間: 17-8-2008 11:24
不明白你說什麼-.-
咩朋友一時一時 =.=??
作者: 雲嶺天涯    時間: 19-8-2008 01:50
p
原帖由 [H]Wing6456 於 17-8-2008 11:24 發表
不明白你說什麼-.-
咩朋友一時一時 =.=??

也許樓主意思係,四海之內皆兄弟,朋友...
一生人入面會是數之不盡,所以朋友無左可以容易有第2個新朋友
而女朋友/老婆就比較難搵.....如果去到老婆既地步,更加會親過朋友<<但唔係話朋友無可能親得過女朋友/老婆(就好似前面有會員講到既)

但係,
世事都要睇情況,唔係話女朋友/老婆一定大哂
因為世事有好多種情況都會發生,而你係預料唔到會咁!!!!!

總之有句實岩,
珍惜身邊人!!!!!!!!!

作者: *小霖*    時間: 19-8-2008 09:12
朋友同女朋友都重要,朋友佢係你,要幫忙既時侯幫到你,女朋友只會係你要幫忙時嘈你..明嗎..?
作者: 巨商火十水    時間: 19-8-2008 19:27
作者: 咒術師    時間: 20-8-2008 04:39
我覺得
朋友唔係一種交易 唔係一種作用
唔係話付出 之後要有收獲
亦都唔係人地唔理你 你就唔理人地
作者: 鍾少    時間: 20-8-2008 10:48
你結婚個陣就知~邊d係朋友...邊D係昆緊你...
結婚...個陣~去你個婚宴~比幾多人情就知,..[[yoyo_154]]
作者: bennylui    時間: 20-8-2008 14:00
[[bao_15]] 可惜我是有同性 無異性的人
作者: samsam1994    時間: 2-9-2008 18:23
朋友唔重要???     你係唔係受左d咩刺激先講d咁既荒謬說話

朋友係某個時候可以互相幫助      你結婚都要搵d兄弟黎幫手拿  唔通你1個人搞哂    婚宴自己1個係台上solo?    到時冇朋友黎    得幾圍人黎參加你婚宴就知  朋友有幾有用

功課唔明都可以問下朋友     電腦壞左可以去佢到做功課   

溝女仲緊要    唔通自己周街搵條女  話受唔受溝咩      同事/同學就可能有得係班上/公司識姐
仲言之      知心朋友係唔可以缺少的
作者: zero101    時間: 3-9-2008 17:54
原帖由 *小霖* 於 19-8-2008 09:12 發表
女朋友只會係你要幫忙時嘈你..明嗎..?

咁要睇下你搵左d咩女朋友
如果互相都有愛意...會有一種像家人的感覺,絕不會你有事就黎搵交嘈
作者: 誠、––    時間: 4-9-2008 11:21
其實都係個人唔同睇法
作者: 炎之龍    時間: 6-9-2008 02:39
有女朋友唔=一切的~
有女朋友,但冇fd,咁咪好悶??
作者: 煒:o)    時間: 25-9-2008 21:51
兄第如手足 妻子如衣服
作者: izaobao    時間: 26-9-2008 14:52
都不知道楼主在说什么
作者: raikou50    時間: 26-9-2008 23:55
你能確保老婆不會跟你離婚?
作者: denny20011325    時間: 27-9-2008 00:05
樓主呢個真係道理~" ( 拖

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://2fm.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2