樂古Nakuz

標題: 刑天快速修煉方法 [打印本頁]

作者: senb43    時間: 15-7-2008 11:37
標題: 刑天快速修煉方法
   先你要先去醫院做個全身檢查,確定自己身體真的很棒很健康的。再往下看……

們內測,如果想上排行榜。長時間線上練級是指定的,現在網遊不比以前,很多練級瘋子。估計內測排行的前十,大部分都是2個人玩1個號。

面我們來說下刑天快速沖級方式。 開服後快速建好號,(選擇屬性點我是推薦只加敏捷和潛力,個人覺得敏捷和潛力比較有用。選擇人物屬性那有詳細講解)。接好主線任務,就去主線任務的地圖。和別人組隊邊練級邊完成任務。到11級接好所有挑戰任務(主線任務有和挑戰任務打相同的怪)。內測人比較多,可能要4小時左右才能到20吧!

15FB,推薦20以後組一組20左右的進。20級一組的話 防高點的引怪。其他組裡人合力打一隻(我們刑天可以用刑天吼引怪)做完FB差不多就21了。 21級後,如果你速度快。就迅速和幾個21的組起,接21懸賞任務。如果速度不是很快的話,在你21的時候。21懸賞任務那裡已經很多人了的話。

以記好刷新懸賞怪的時間,怪是半小時刷1只。多餘的時間 就在附近打會小怪,儘量找和自己級別差不多的怪打。不要去打紅怪。燒錢,練級也慢。一天只能做2次懸賞和1FB 晚上半夜12點之前最好能完成2次懸賞1FB 12點過後又可以再做2次懸賞和1FB了。預計到第2天中午2點。能到28-30級左右。身體不行的這時候該睡了 (內測這個時候我換人接班咯)。

調下,刑天練級快的話,要走內功路線。前期就用一出來就帶的60級外功技能,刀拳槍。隨意個人喜好。(我是打到哪種武器好就用哪種)25級前修煉值可以把刑天吼加到50,步法加到能維持5分鐘就行了。多餘的加內功傷害+成的(射日決)25級後,所有技能點全+群攻(祝融焚天燒)。當群攻技能能打200血以上了,就可以拖怪了。拖怪方法是用技能釋放1個刑天吼引只怪。再放一個群攻群一下。(這個完全看自己技術了,我封測一直這樣群的。可以引很多怪的) 出了群攻之後,修煉值先把群攻+100(很難加的)。

攻滿後可以紅怪拖了,2下就可以群死紅怪了。 每天把2次懸賞和1FB做完。剩下的時間就找個怪多,空間平面一點的地圖全怪吧。31—40的懸賞,推薦多幾個人再做,怪有點難打,比較危險。這個遊戲35級死一次就跟你完成一次懸賞得的經驗差不多了。 35級後可以學強化群攻和強化刑天吼的技能了。

人覺得前期內功練級PK都比外功厲害。我封測號毀天滅地才學到25級,群怪就能群800-900之間了 爆擊是1100-1200。這個攻擊力群紅怪也是2下一片了。你們說經驗能不快嗎? 到了這個時候,你們已經不在是新手了。後面的路該怎麼繼續走下去,就由你們來決定了喔。 (不要拿雞蛋丟我喔,香蕉皮也不行喔。喂!喂!誰扔的西瓜皮吖?趕快閃咯!)

作者: knightk    時間: 15-7-2008 15:55
個人覺得前期內功練級PK都比外功厲害

thx[[bao_36]] [[bao_36]]
作者: SuN_Wong    時間: 15-7-2008 19:27
我個人認為組滿隊就升得快了
作者: 冬雨    時間: 18-7-2008 00:26
其實刑天不是外功型嗎=   =
為啥要走內功-  -..
而且刑天來身有力曜和防禦加成..
加上技能不是更上一層樓?
為何點不是本行的敏捷和潛力
跟毒龍根本比不上嘛?
作者: lph2008ex    時間: 18-7-2008 00:37
刑天剛新手玩 又多力同體
作者: billy138    時間: 18-7-2008 15:54
原帖由 senb43 於 15-7-2008 11:37 發表
   首先你要先去醫院做個全身檢查,確定自己身體真的很棒很健康的。再往下看……

我們內測,如果想上排行榜。長時間線上練級是指定的,現在網遊不比以前,很多練級瘋子。估計內測排行的前十,大部分都是2個人 ...

請問你是什麼版的版主= =
香港版的武林群俠傳中
刑天是無爆技架
只係單體技為主
唔該唔好係度誤導新手
根本香港本的祝融焚天殺係回血技
唔係爆技
唔覺你諗清楚先好打
再唔係講明轉帖
同埋你玩咩版架
作者: 〥逆天`而行′    時間: 18-7-2008 16:57
標題: 回復 6# 的帖子
你應該無玩刑天..即使有, 你都可能未去到35lv
而祝福焚天殺打死怪有一定機率獲得5%血嗎?(如果無記錯名, 咁就係15%

ps:單體技果個係毒龍...

作者: 冬雨    時間: 18-7-2008 17:43
無錯..
樓主玩的係毒龍(?)
如果唔係無理係加敏潛- -
作者: 〥逆天`而行′    時間: 18-7-2008 18:04
標題: 回復 8# 的帖子
加潛講真我唔清楚..我封測係玩刑天
打怪唔係好準下, 成日miss(我夠lv但係無學加命中果招
作者: 冬雨    時間: 18-7-2008 18:08
原帖由 〥逆天`而行′ 於 18-7-2008 06:04 PM 發表
加潛講真我唔清楚..我封測係玩刑天
打怪唔係好準下, 成日miss(我夠lv但係無學加命中果招

用劍嘛..命中有保證=  =
而且用埋加命中miss少好多
作者: 〥逆天`而行′    時間: 18-7-2008 18:09
標題: 回復 10# 的帖子
我係用20lv極品金劍

無修行學命中技=.=學範圍技食左我好多
作者: 冬雨    時間: 18-7-2008 18:11
原帖由 〥逆天`而行′ 於 18-7-2008 06:09 PM 發表
我係用20lv極品金劍

無修行學命中技=.=學範圍技食左我好多

我專心學加命中加攻加防等技- -
而且用修行簿快好多= =
作者: 〥逆天`而行′    時間: 18-7-2008 19:16
標題: 回復 12# 的帖子
加攻技? 邊招
我正係學左加防果招, 即係去刑天門學, 100LV加60防(好似)果招
作者: billy138    時間: 18-7-2008 22:54
原帖由 〥逆天`而行′ 於 18-7-2008 16:57 發表
你應該無玩刑天..即使有, 你都可能未去到35lv
而祝福焚天殺打死怪有一定機率獲得5%血嗎?(如果無記錯名, 咁就係15%

ps:單體技果個係毒龍...

版主
我封測玩到35lv
你話我知刑天邊一招係群攻
[table=98%,#996633][tr][td=1,1,74]
[/td][td=1,1,108]
祝融焚天殺
[/td][td=1,1,156]
柳天 送
作者: 〥逆天`而行′    時間: 18-7-2008 23:21
標題: 回復 14# 的帖子
你一定無去刑天門搵葉知秋!
35LV招範圍技叫刑天斬, NPC:葉知秋, 在刑天門(座標:不詳, 係掌門隔離)
佢既傷害就係, 100LV就係外攻傷害35定唔知28定唔知幾多, 跟住再2倍

風雲果D範圍技主要係內傷技, 刑天既技主要係外傷技

你果招夸父之怒係一招刑天必學既技, 因為如果你打王係好有用, 佢去到35LV有一招升級技, 就係原本夸父之怒100LV好似係15%有機會出到2連擊, 而去到35LV果招就係30%OR35%(忘記)出到2連擊, 好正!

你有野唔明可以繼續問, 不過最好開一張新帖, 因為開始離題
我會盡量解答^^"
作者: 冬雨    時間: 19-7-2008 00:41
原帖由 〥逆天`而行′ 於 18-7-2008 07:16 PM 發表
加攻技? 邊招
我正係學左加防果招, 即係去刑天門學, 100LV加60防(好似)果招

唔記得-  -
好似有招係加攻的-.-
但係唔太記得-.-
錯左勿插-33-
不過加命中個招必學-  -
刑天本身只係加力體..
命中真係差得可憐
作者: a24323937    時間: 21-7-2008 20:51
thx!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: 不滅者Tx    時間: 22-7-2008 08:35
雖然我唔係玩刑天門
不過我個fd玩~~哈哈[[onion_73]]
好有幫助xd
多謝多謝
作者: ︴屎Y飛仔    時間: 24-7-2008 13:58
作者: 無淚無痕    時間: 24-7-2008 16:56
本身想玩風雲谷...
聽你地咁講
搞到我都唔知玩咩好
作者: 格古達    時間: 24-7-2008 19:53
標題: 回復 16# 的帖子
刑天之力
柳天 送
作者: 傭兵●紅月    時間: 24-7-2008 20:04
如果玩刑天 用槍 做肉盾 打王會唔會好d呢??
作者: 牙康﹏    時間: 25-7-2008 11:40
樓主d講法唔錯既...但用於毒龍會唔會好d呢..
刑天玩番力體會好好多..
不過唔該哂先
作者: ken456654    時間: 29-7-2008 09:37
根據我收集到既資料,樓主你所講既係大6版
作者: asd75827    時間: 29-7-2008 17:06
未玩過,睇完一額汗...   =.="
作者: 27166179    時間: 27-8-2008 22:40
樓主 你有問題~? 你一開波就講錯野 邢天唔洗玩敏.你19力7潛 係玩哂 打怪快 pk勁  升lv方法都唔係咁啦
作者: 霍仔    時間: 28-8-2008 03:31
刑天e家一定係主力型
招招都寫到明係外攻傷
刑天必升的連擊技首個100 lv係15%發動
35lv強化100lv係25% 55 lv果個100應該係35%(本人53lv 未g)
拳基本命中最低 一定要升命中 刀 槍比較高d
但係要食水屬怪都一定要升命中 水怪多是水小修行值多的 必打之物
作者: 雪雪JOEY    時間: 19-10-2008 16:10
作者: bananaken2006    時間: 27-10-2008 16:01
香港版係冇燒怪技既 其他版好似有的
但係35lv有群技刑天斬但係cd耐打怪冇咩用
作者: 陳成    時間: 12-11-2008 21:50
標題: 刑天
聽了你們說了 照咁講刑天係加咩點 力/血?
作者: 剎楓痕    時間: 13-11-2008 23:27
果然還是型天強
我喜歡
感謝囉
作者: yuensiuhei    時間: 26-11-2008 17:39
點解樓主講D 野可以仲新過新手GE = =   我想問下刑天點玩內功呢? 刑天無一招技傷害係計內功傷害嫁波 仲有 你打果個原想GE 話 自己35LV去打柳生弟子快好多波 弟子一隻都有千幾2千兩波
作者: chunfoc    時間: 29-7-2009 22:49
thx!!!!!!!!!!!!!!!!

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://2fm.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2