樂古Nakuz

標題: [投訴]請將你的投訴心聲回覆在這個帖吧! [打印本頁]

作者: Kyle.T    時間: 25-4-2006 00:20
很高興你們泣臨本壇來分享墨香online的喜怒哀樂,
本人亦有參與這個遊戲,
整體來說, 是一個不錯的遊戲,

話雖如此, 一個線上遊戲總有好處和壞處,
鑑於近日來不斷投訴這個遊戲之不公平處,
本壇現改開啟一個投訴帖,
希望各會員把心聲回覆在這個帖內.

希望各位會員合作, 請不要說污言,
否則本人便會依法執行, 到時別要怪我唷.

注意: 此帖子之內容將會提交 雲起遊戲代理有限公司 以作參考及投訴!
我們會為玩家爭取合理利益!多謝大家一直以來的支持!

========================================================

同時也請大家不要再開新post(內容與此有關)
否則,將會令NAKUZ墨香討論區的討論環境弄得負面及不愉快!
大家玩遊戲也只求開心及快感吧!

========================================================

你要打埋你既想投訴既原因,希望想要既解決方法,若果對方無改善你又會點做
無呢d基本point 如果唔係人地當收到一個無聊的投訴, 會覺得你無誠意!
最重要係唔好講粗口,因為粗口令人難聽得入耳,對你既建會會反感。
另外,數值改唔改唔係只由雲起話事,都要經韓國墨香同意的!

作者: 月淚無痕    時間: 25-4-2006 04:42
1萬個支持\./

你個低b雲起冇lala改咩game a.......
弓手同暗過攻.....但佢地防低血少......
由其是招破天.....出招慢到嘔,仲要改低d攻,你係咪玩野丫
你又話破天7月d攻高對其他唔公平??我唔覺
我e+只覺得你對我地d玩弓暗ge好唔公平...
作者: ♂K仔Ψ    時間: 25-4-2006 09:16
1.話明測試當然會有改動
2.弓暗的升級時間對破壞遊戲平衡
3.弓暗太多,壟斷職業
4.改番既話..對於D為左呢件事Del人重升既玩家唔公平

個人意見,插既話唔好用粗口
作者: 雙仔    時間: 25-4-2006 09:35
我有3個感覺~

1.慘
2.好鬼死慘
3.真係好鬼死慘 = =''
作者: 劇團長    時間: 25-4-2006 16:43
我無限要求雲起佢要改返好佢! \./
平時暗同弓p人果時都廢ga啦,打10場先win2場
諗住升快d學勁技先p,點知又話改,低攻都死,升得勁慢,平時3下一隻,而家6~7下,
死左都未打完啦!升鬼咩!本身己經唔高攻唔高防唔高血,你個雲起咁搞,不如玩熱血算啦,我就係見你地d暗技型先玩炸!
作者: 劇團長    時間: 25-4-2006 16:46
呀仲有,
如果話高攻,刀槍劍仲高啦,下下2百幾3百,我7月未改前都係得2百唔夠炸,改左同7月1層果陣冇分別!咁以後仲邊有人玩暗同弓?冇人玩遠攻,團p就唔洗玩,間接黎講即係唔改返,好快墨香就冇人玩.
作者: 11123444    時間: 25-4-2006 16:57
現時修改的破天 比垃圾還要廢... 如果說要遊戲平衡,那就沒有遊戲的特色,就如個個玩家都玩同一能力角色一樣,沒有遊行意義•現在的日本和中國大陸的墨香為何沒有這個情況,他們都是弓術較強的,是不是你們公司自作聰明的決定??還是有什麼商業原因令到有這修改•另外現時最少有三分一或以上玩家為這事件不滿,如果只是為了一時的衝動或商業原因而修改,本人和其他玩家都會感覺可怕,而修改遊戲影響三分一玩家,本人和其他受影響的玩家都覺得非常失望•請貴公司慎重考慮,不要魯莽作出胡亂的修改,另外請貴公司在公告解釋此事•免得信譽大打折扣
                                                                被修改至變成垃圾和對云起完全失去信心的人上

[ Last edited by 11123444 on 2006-4-25 at 05:07 PM ]
作者: [H]小亨亨    時間: 25-4-2006 17:32
云起,一間唔識體諒玩家的代理,網虫都好過你多多聲啦
仲有e家呢個問題咁嚴重,你唔解決,無lala又開個新server
我覺得你只不過係夫衍緊我地d玩家囉

[ Last edited by [H]小亨亨 on 2006-4-25 at 05:34 PM ]
作者: Nick2000    時間: 25-4-2006 17:55
Originally posted by 月淚無痕 at 2006-4-25 04:42:
1萬個支持\./

你個低b雲起冇lala改咩game a.......
弓手同暗過攻.....但佢地防低血少......
由其是招破天.....出招慢到嘔,仲要改低d攻,你係咪玩野丫
你又話破天7月d攻高對其他唔公平??我唔覺
我e+只覺得 ...

要改技攻,‥就刀先啦
弓同刀玩PK,1技比刀秒殺LA
作者: Nick2000    時間: 25-4-2006 17:57
弓UP LV快,PK唔勁都唔知點唔公平法
作者: 小苦妹~~~    時間: 25-4-2006 18:17
佢只係改破天同7火你PK都唔會咁蠢出破天硬直咁比人打啦!!!係都出百步啦!!!!
你唔係團P你都未必出!!!!
作者: lihoting    時間: 25-4-2006 18:24
我見到佢咁改我好火呀!!!!
我本來打羅羅一下百幾(遠攻未破護)
我e家打羅羅一下12(遠攻未破護)
未改4xx(近攻破左護)
改左2xx-3xx(近攻破左護)
有冇搞錯呀?雲起d人係咪on dog dog 嫁??
搞到咁升咩lv呀??弓手暗手唔駛玩啦??
你話唔公平呀ma??刀手攻咁高你唔改??係要改弓手??
弓手特色就係清怪,遠攻同打怪攻擊力高(不包括打玩家攻擊高)
e家改左要弓手玩近攻呀??個范圍又咁大,引d怪黎殺唔唒咪死Q左??
雲起有冇腦嫁??e家d人真係月黎月冇腦??你地個腦生係patpat??
作者: [H]小亨亨    時間: 25-4-2006 18:59
Originally posted by lihoting at 2006-4-25 18:24:
我見到佢咁改我好火呀!!!!
我本來打羅羅一下百幾(遠攻未破護)
我e家打羅羅一下12(遠攻未破護)
未改4xx(近攻破左護)
改左2xx-3xx(近攻破左護)
有冇搞錯呀?雲起d人係咪on dog dog 嫁??
搞到咁升咩lv呀??弓手暗 ...

佢地邊有咁醒呀,生起咪有2個腦,頂哂龍都生起腳指啦
作者: [H]奄烈    時間: 25-4-2006 19:02
我咁辛苦升弓手都係因為想自己一個人打
弓手本身攻擊力已經唔高
你依家仲要改低
我最鐘意玩遠距離,即暗同弓
你依家到底想我點做?

要我重升?
咁我之前用既時間點計?
你快d俾個合理解釋及解決方法好啵
作者: [H]pksealions    時間: 25-4-2006 19:23
我朋友隻弓話單p win到同等刀wo~咁叫pk廢呀?
作者: limhoho2008    時間: 25-4-2006 19:52
作者: If≠翔°..    時間: 25-4-2006 19:56
Originally posted by limhoho2008 at 2006-4-25 19:52:

你唔比人強過裝??

p得win你又話人強過裝
   弓係咪要p∼win比自己勁d ge人
 先叫pk吾廢!?      
作者: 迎希    時間: 25-4-2006 20:03
弓同暗本身就係要玩遠攻
但係佢e家又扣遠攻= ="
佢想點牙.....
引一堆又唔夠打(加敏唔+血)
變相我地要好似近戰埋身打,但係近戰多血(加力會+血)
我地弓暗低血...
點打.......
勁低攻...
殺唔到怪就比怪殺...
弓暗就要咁....

Originally posted by If≠翔°.. at 2006-4-25 19:56:

先叫pk吾廢!?      

你問下佢有冇壓過等= =
招技幾lv先la...
作者: If≠翔°..    時間: 25-4-2006 20:33
Originally posted by 迎希 at 2006-4-25 20:03:
弓同暗本身就係要玩遠攻
但係佢e家又扣遠攻= ="
佢想點牙.....
引一堆又唔夠打(加敏唔+血)
變相我地要好似近戰埋身打,但係近戰多血(加力會+血)
我地弓暗低血...
點打.......
勁低攻...
殺唔到怪就比 ...

加力=﹏=會加血咖咩>?
作者: 迎希    時間: 25-4-2006 22:10
Originally posted by If≠翔°.. at 2006-4-25 20:33:

加力=﹏=會加血咖咩>?

d人話會
作者: 11123444    時間: 25-4-2006 22:13
云起 你想既平衡出現左喇!!!
剛剛在各練功點的發現:     依家周圍不再是以前的周圍都是拿弓的...現時槍的比較超開上升,開心喇.. 個個轉槍  用弓既破天拉怪埋身打,d槍跑埋黎 橫掃 兩下冇哂d怪喇  開心喇...
作者: Nick2000    時間: 25-4-2006 23:43
Originally posted by If≠翔°.. at 2006-4-25 19:56:

先叫pk吾廢!?      

弓同刀PK 弓1定打唔WIN (要1樣LV的EQ)
作者: 11123444    時間: 26-4-2006 00:53
忠於韓方版本設定,提供自由真實無拘束的武林世界!》 <~欺騙玩家????
由於韓國版本的《墨香Online》最為完整及穩定,故此我們採用韓國原廠設定為基礎,此設定是經過韓國數十人的開發團隊經過四年時間的討論和審批所得出的結果,以配合未來推出的江湖爭霸戰及攻城戰時,提供最為平衡及穩定的環境予各位香港玩家。另外此設定亦乎合《墨香Online》其中一個最主要的特色及目標 - 讓玩家可感受自由真實無拘束的武林世界,無限制地學習武功。

一開始的攻擊設定是跟韓國版本set的,為了「提供最為平衡及穩定的環境予各位香港玩家」,現改了弓暗的攻擊,那是否破壞了那個平衡?

現在弓手既不自由,又不真實,一個弓手點可以打近攻戰??

[ Last edited by 11123444 on 2006-4-26 at 12:57 AM ]
作者: hidy133133    時間: 26-4-2006 01:24
Originally posted by If≠翔°.. at 2006-4-25 11:56:

先叫pk吾廢!?      

唉 同等pk同刀會嬴?

一係佢呃你 一係弓手壓等招技去到"真"級

如果唔係冇可能嬴到

我而家招技7層 ps:當然有壓過等

打一個 同級既刀 ps:佢冇壓過

我全身都係npc裝+1 不過對靴係綠字

佢就係真係全身npc裝+1

武器都係npc+1

打?

3野比佢ko左

我全敏 佢亂加 有力 有體 有心

你話 佢多血 多mp 乜都好

我打佢 佢護體都未破 我就釘左

如果 你話打得嬴 我乜都得-口-

仲有 佢招技得3層定4層

[ Last edited by hidy133133 on 2006-4-25 at 05:26 PM ]
作者: [H]細~k    時間: 26-4-2006 09:52
雲起 你話<忠於韓方版本設定....>

你係咪低嫁...之前壓測~封測有得改時你又唔話[忠於韓方版本設定..]而走去改!

係要等壓測~封測完左喇...到公測 大把人玩既時候..先黎改...

呢d叫 公平咩@__@???? 我覺你地d雲起人員係 壓測~封測時都唔知搞緊乜

完全係垃圾咁!!!!!! 比你代理d game..唔洗講 大部份等汁笠啦 .\"/.
作者: john1874    時間: 26-4-2006 17:11
做弓同暗唔滿意既朋友可以唔洗等雲起改la

雲起回覆:
您好,修改弓及暗器的能力值,是經過與韓國原廠開發商嚴謹的相討及各方面的測試後,
為了維護遊戲的平衡性而作出修改的決定,而已修改的設定不會再作任何改變。謝謝﹗
作者: rockme    時間: 26-4-2006 17:44
http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2358134
↑e個系我既感受,唔想再打....自己去睇,記住回呀
作者: jason00321    時間: 26-4-2006 17:50
你知唔知體質係+特殊防x(好似可以令護體冇咁易冇哂),心物係+護體
你全敏唔輸至奇啦,又冇護體,又冇特殊防x,打兩打冇哂護體,令人事半功倍~
作者: 慕容垂    時間: 26-4-2006 20:25
作者: satanalhk    時間: 27-4-2006 13:24
下?你話你升20lv弓好辛苦?
我見我大佬升得幾好喎~~~~唔係太過difficult
你想知道咩野叫做辛苦既,你去玩下劍同埋拳手,打又細力,範圍又少
得個出招快
你地弓手可以一下打到4,5隻怪,拳同劍手呢?得2,3隻炸
如果雲起真係改番曬7月同破天好似以前封測時既弓攻力,唔駛有人玩拳同劍la~~~~

[ Last edited by satanalhk on 2006-4-27 at 06:19 AM ]
作者: satanalhk    時間: 27-4-2006 13:28
仲有~~~~~
你地之前話弓暗廢淨係用刀手同槍對比,同埋用以前既攻擊力做對比,禁唔全面點得嫁~~~
如果你覺得刀槍過於大力既,你係米要求減佢地攻都得呢?
唔好不斷係度重覆弓手暗器點樣點樣慘~~~
好悶ar~~~~
仲有係你地之前係封測時享受慣左,而家改左米好唔舒服lor
係要時間適應嫁la~~~~~~

[ Last edited by satanalhk on 2006-4-27 at 06:21 AM ]
作者: satanalhk    時間: 27-4-2006 13:37
而且上個幾層樓主都話:
「係封測個陣個個都弓手暗器,而家改左無人玩弓暗la,雲起禁做點叫公平ar?」
你地都知道太多人玩弓手暗器,破壞左職業平衡la~~~~
禁雲起改又有咩問題?
所以唔該你地話佢攻改得太低,唔可以話佢無視玩家權益,
因為佢係保護緊拳劍權益,
你應該話:「雲起,你矯枉過正ar,令到部份玩弓暗玩家有d吃力,對此情況,請盡快跟進」
作者: satanalhk    時間: 27-4-2006 13:46
而且你地不斷話弓手暗器著普通裝時好弱,
人地話:「弓手暗器著左+1,+2裝好勁喎」
你地又話人地有+攻+防裝要另當別論,
人地話:「弓暗真武話唔定好勁」
你地又淨係話:「總之而家低lv破天就好廢la~~」
喂~~各位大佬~~~就係因為技有得up lv,又有得著+野裝,先可以弱技變強技
你而家就話要將弓暗一開始既弱技變強,唔駛+野裝同up lv都可以好強~~~
禁既樣,駛咩要+野同up lv系統ar? 隻game俾埋你任改la~~~~
作者: satanalhk    時間: 27-4-2006 13:54
再者ar~~~
打過機既都知---- 一開始難玩,之後就會勁
好似玩劍一開始都好難玩,
但之後有真武d技先超勁(可以去中國官網c下劍既真武~~好勁嫁><)
而家弓暗係弱d,但係無人有真武勁裝就係度猛話弓暗廢,唔係好岩lor~~
如果你地有人想去雲起度投訴弓暗難升既話,
幫幫手,順手叫埋佢地改改拳同劍,
因為呢2個職都都好難升ar= =v

[ Last edited by satanalhk on 2006-4-27 at 06:23 AM ]
作者: 健Kenny    時間: 28-4-2006 00:09

雲起整黎整去都係咁
黑畫面問題都冇解決
真係墨香搵個第間公司代理啦
雲起真係唔通當代理多online就勁咩
作者: 單純魚    時間: 29-4-2006 00:41
無lala搞到要關防毒先玩得
有無搞錯呀
家下呢個時代勁多毒
仲要人關左先可以玩
拿拿林搞返好佢啦
之前都無事玩到嫁嘛
作者: mdasaki    時間: 29-4-2006 09:30
如果仍然有硬膠仔用破天黎同人pk..然後輸左係度話弓廢..咁都冇咩野好講..
作者: [H]welldone007    時間: 29-4-2006 09:37
最好就叫雲起改到弓同暗器改爆佢,等D人可以唔洗係到嘈!
作者: manmangirl    時間: 29-4-2006 19:59
我有一意見....就係宜家既倉位實在太小.....了
我買哂d倉都爆左...疉野個度都係==得5個..??好唔掂..
..無論開多d倉 or 加番疊野去99..希望可以都改一改
...唔係我都唔知d野可以放係邊==
作者: 斯雪    時間: 29-4-2006 23:45
我有少少意見
作者: 御伽草藍    時間: 30-4-2006 23:52
我真係無野好講 . . . 服左佢 -.-
封測lag都話ja . . . .
我岩岩玩完 . . .
入game打帳號畫面 要等平均40秒-1min
選取人物後要等成 1min-1.5min -.-
跟住試玩墨魂同王道ser
走一步 成個人物簡直係直飛拉一步 雜到無野好說 . . .
跟住禁其他野 . . . 唔知等成幾多秒先出黎 。
唉 = = 無奈+無望 。
作者: louislam123    時間: 4-5-2006 04:37
我想投訴既係墨香成日卡血 今到我成日都好似好快無血 要食hp水 搞到無錢
作者: lfishl    時間: 5-5-2006 04:32
1. 倉太細
2. 幫會頻道都有 "洗頻" 限制

3. 可否關掉"扣血時畫面會震"
    今天玩12小時後非常想嘔
    根本無法長時間持續玩~ 對短時間也多少有影響
    請最少修改至可讓玩家調校震或不震
作者: winsonyau1990    時間: 5-5-2006 10:31
平衡?
好多地方都無平衡啦
刀手+力一擊機會高過其他職業
刀手武器+1+攻多過其他職業
咁叫公平?高LV個陣刀手下下都爆,點打?就算弓手同暗器未改技,都未必P得贏
而且刀手東風浩蕩打得有遠,咁樣叫近攻職業?
拳,槍,劍都有遠攻技,點解又無改佢地?
最重要就係佢地+力有+一擊
點解弓手、暗器無?
咁樣搞法,弓手、暗器遠攻GE優勢去左邊?
提議:
佢地升LV快,係因為打GE範圍大,只要改1改就K
最好+敏有+一擊  5係高LV會超級5平衡,暗器弓手根本無的玩!!!!

另外關於法師,有降攻技能,但法師﹢心,咪降5到佢D攻?5公平哦!!!
而且D怪防高,屬性防低,法師升LV都好快,特別係火法師,(雖然宜家少人玩)你又5改法師?

關於弓手同暗器,我真係希望雲起可以改1改
﹢敏可以﹢一擊!!!!
減少打GE範圍  升LV就慢啦  另外破天可以﹢快出技時間,5係平均出1下破天,人地出兩下技!
作者: 巴斯光年    時間: 5-5-2006 12:40
睇完依幾十個post, 得出一個總結:

雲起係一間唔多適宜管理online game的公司......
有件寶物都唔識得用佢
管又管唔掂, 不如比第二間做好過啦
依個世界永遠只有一d利字當頭的公司最快滅亡.....
星空同星夢就係一個好例子, 佢就係因為玩錢玩得太勁攪到依家就泥死

講番正題
就好似暗弓係勁過頭咪改廢少少加番勁少少其他職咪重好
等人可以玩多d唔同職, 做管理ge收入咪重多.....

另外防外掛防到要人熄左個防毒同firewall都己經死得
今時今日咁ge服務態度點得嫁

最攞命就係重覆亂Online的後塵, 嘜Q都要用真錢買, 重要斷件計果隻
點解唔學下瑪奇咁食月費plan, 人地買你plan就比多D add value service同主線任務,
無就唔使玩....(筆者按:瑪奇依家都唔係好得幾多)

我所帶出的並不是想盡數雲起不是, 我都係果句, 在商言商, 燈油火爉都要錢
之不過咁樣ge經營模式到不出3個月就會現曬形, 到時比人通殺唔好話我無提雲起所有同工.(當時星夢剛剛開始出現問題的時候,我係2kf星夢板都post過類似ge野, 換來的卻是比 人圍插, 到最後死曬)
大家都係搵兩餐遮, 使唔使做到咁絕, 亂Online已經比你地雲起攪死左(亂online本身有主線任務, 唔知點解雲起無開到), 我(地)唔想墨香都係落得同人收場
作者: satanalhk    時間: 7-5-2006 19:52
係lor~~~我好憎雲起個個防外掛程式lor,
又話防外掛,但係我就見到大把人係墨魂用加速外掛lor,
攪到大把人個金鐘+到master,
但係我地無用外掛就反而要關掉防毒同firewall,
點做野嫁~~~!!!雲起~~!!!!
作者: satanalhk    時間: 7-5-2006 20:08
仲有ar,我而家好憎雲起cut左無相3個分流lor~~
攪到大把人jam住係鄭州同秦密室~~!!
點樣up lv ar~~!!雲起你一係俾番5個分流,
一係就開多幾個秦密室2,3.........
如果唔係點升lv ar雲起~~!!!
再者,我要投訴d槍手好狗ar,又大力,範圍又大,
真係一定要改改ar!!!!!
d槍手成日炸炸帝走黎砍你d怪,x佢,
又話係槍手不嬲範圍大,唔係特登,
有d仲明刀明槍x番你話你自己唔夠搶姐,
喂~~!!!雲起,你係米有病ar?
又cut ser,又少怪,又俾槍手大曬,你唔係路ar碼?
你一係就:
1)改窄槍手所有招式之攻擊範圍以及將槍手力刀既攻擊力(包括合成與強化所+既攻擊力)全面降低
2)改大槍手既範圍+增多怪物攻擊力+增多怪物數量及減低生怪時間 之後再略為調升弓手暗器拳手劍手之攻擊力
禁樣先至可以公平嫁碼,唔係點樣玩ar~~~
你唔改,公測未完隻game都可以摺埋la~~~!!!!!

[ Last edited by satanalhk on 2006-5-7 at 12:09 PM ]
作者: 明eric    時間: 11-5-2006 22:19
雲起-.-我好斯文,,唔講粗口既,,我有一件事想問你"!!點解你代理既game,,都會改"???點解唔可以易升d"??點解你要整到原本既墨香咁難升,,"?仲有,,你覺唔覺你代理既game,,都好差,,唔聽人講想點,,唔該-.-
作者: [S]衰仔勇    時間: 12-5-2006 09:21
我要投訴雲起 唔出  平步清雲包
作者: lfishl    時間: 13-5-2006 10:43
可以set/比我地揀
出完技唔會自動攻擊嗎
作者: 167124357    時間: 15-5-2006 22:54
係囉-.-我都想問下,點解我玩其他唔係你代理既game,都(改)既問題,完全係跟反原本既設定,但係你就一改再改,搞到本來好公平既game鏌到唔公平,某方面有優勢既你改到佢癈,癈既因為優勢冇左而勁,刀手有刀手勁,槍又有佢既勁,暗都有,拳劍弓都有
點解?你要做埋d咁唔公平既事,你改癈遠距既職,只係睇到表面既事,但係到左後期,大家高lv晒,遠系一擊係3,冇加力邊有一擊,近呢,就下下一擊,就算冇攻,一擊一下成兩倍多,洗乜強裝@@?而連邋系最有優勢既[[距離]]你都改癈佢既攻擊,咁我地第時玩咩野?同d刀佬槍佬劍佬玩手指?慢慢俾拳暈到死@@?你自己諗下啦雲起
作者: 花儿似雪    時間: 16-5-2006 17:31
支持~~~
作者: ivanivan    時間: 19-5-2006 19:05
我...個gm正一係白痴仔+好q仆街
作者: Frank5050    時間: 21-5-2006 17:15
Originally posted by satanalhk at 2006-5-7 20:08:
仲有ar,我而家好憎雲起cut左無相3個分流lor~~
攪到大把人jam住係鄭州同秦密室~~!!
點樣up lv ar~~!!雲起你一係俾番5個分流,
一係就開多幾個秦密室2,3.........
如果唔係點升lv ar雲起~~!!!
再者,我要投訴d槍 ...

其實...
我地d槍都係比弓搶ga~~
你係要話槍~~
你又唔話弓~~
弓又範圍大過槍~~
你係都投訢弓先la~~(F)(F)(F)
作者: 馭空之邪龍    時間: 22-5-2006 20:30
有無攪錯........隻碟咁易屈爛既
作者: ngkayun    時間: 23-5-2006 21:45
改刀攻!!!改勁佢!!
作者: ahalfmoon    時間: 25-5-2006 08:41
今次做得好過分,改左野又唔話比玩家知

成日改,成日改,遲早隻game比你改衰,我又想問點解人地japan,korea 又唔洗改呢?

點解你係都要改啊??係唔係手痕,冇野做,係就諗多d為玩家設想既野啦,吸引多d玩家

唔係成日出新野屈人錢,你隻game冇人玩,你出幾多新野都冇用啦,出d野又冇乜用,又屈

錢,你係就出 d 真係有用d la ,咪搞到d玩家對你間代理公司愈來愈失望先得ga.

我覺得你地真係要反省下,如果唔係只搞到雲起個名臭晒,代理既其他game都冇人玩

,再咁下去,你間公司等執,做番個為玩家設想既好代理啦!!

[ Last edited by ahalfmoon on 2006-5-25 at 08:43 AM ]
作者: [S]衰仔勇    時間: 25-5-2006 12:56
社會上人人都有壓力,你有壓力,玩家又有壓力,人係生活上有好多壓力,d人都係玩pk黎發洩下姐,d經濟值難升到乜咁,大家心知肚明啦,而家乜都又改,遲d你隻墨香又收得皮,仲有啊,玩拳仲廢過玩弓啊,唔好玩話玩弓廢啊
作者: mdasaki    時間: 25-5-2006 16:50
1.投訴d要錢既item太有用!
果d俾左好多真錢去買符抽卡既人勁過我呢個冇俾過真錢去玩既人
2.投訴墨魂訣出寶機率太低!
我買一張墨魂訣都抽唔中100萬技能點箱
3.投訴d怪太勁!
我得12級走去黃河灣俾怪圍死
4.投訴合成機率太低!
我組合得1級,組合29級武器衝左幾次都爆!
5.投訴千金袋開錢機率太低!
我開左1個都中唔到1千萬
6.投訴掉寶率太低!
我打左2分鐘怪都打唔到綠字裝
7.投訴經驗太難升!
我玩左1粒鐘,由1級去20級都升唔到!
8.投訴物價太高!
我已經做左2次任務都賺唔夠錢買把最勁既武器
作者: 乂劍神乂    時間: 25-5-2006 17:43
Originally posted by mdasaki at 2006-5-25 16:50:
1.投訴d要錢既item太有用!
果d俾左好多真錢去買符抽卡既人勁過我呢個冇俾過真錢去玩既人
2.投訴墨魂訣出寶機率太低!
我買一張墨魂訣都抽唔中100萬技能點箱
3.投訴d怪太勁!
我得12級走去黃河灣俾怪圍死
4 ...

我發現你係到玩緊野喎
12級走去黃河灣俾怪圍死<~~~~~~~~~~一兩隻都殺到你啦無聊
投訴墨魂訣出寶機率太低! <~~~~~~~~比你張張中100萬好唔好
投訴經驗太難升<~~~~~~~~~~~比你1日去到40lv好唔好
投訴物價太高!<~~~~~~~唔識講
.投訴千金袋開錢機率太低!<~~~~~~~~~~~比個個個中好唔好啊

不過而加佢改抵晒d掉寶率真係有d問題
重有啊雲起你很搞點個卡血未啊
作者: 日常用品    時間: 25-5-2006 19:45
係囉,我成日去龍門石窟打個d斧彊,打打下冇啦啦卡血搞到我係咁狂死,升lv=壓等 .......................
作者: 火.爆.輝    時間: 25-5-2006 23:51
記得云起有一句 永遠把玩家排在第一位
佢好似冇乜聽玩家心聲 唉 失敗∼
作者: a6745    時間: 27-5-2006 11:02
作者: 5203134    時間: 28-5-2006 13:31
今日我升到30lv...跟住學左陣..學完帶我個fd升...升升下斷左線入番來變左29lv..d經得番0.51%..唉...

比你地睇下我升到30果陣既相

依個係我就升30既相

依個係冇左勁多經同變番29lv既相

希望版主幫我同雲起講下...睇下扲唔扲得番d經......thx
作者: 慕容垂    時間: 31-5-2006 00:43
作者: 湘泠    時間: 31-5-2006 22:50
我係一個有惡名的人(2),但係佢降我技之前第一次有講,第二次就無端端降我,又唔單聲,我又無死........我希望有人可以幫下我
作者: 清涼咖啡    時間: 10-6-2006 17:44
致 雲起投訴部

本人於2006年6月1日購買左1個千斤卷1個倉庫擴充卷, 亦於2006年6月3日購買1個千斤卷2個倉庫擴充卷, 但在6月3日下午時段, 在本人倉庫裡的第5頁已損壞, 亦於即時往官網匯報, 於2006年6月5日至今每日均會致電詢問跟進情況, 今日(2006年6月10日), 回覆本人的一位女職員說叫本人有須要歡迎我去消費者委員會投訴, 此說話十分不負責任, 令貴公司蒙羞

本人今次唔係投訴貴公司跟進咁耐, 而係貴公司之女識員說話不負責任, 尤說本人往消委會投訴

今本人十分不滿

作者: 乂劍神乂    時間: 10-6-2006 18:14
Originally posted by 清涼咖啡 at 2006-6-10 17:44:
致 雲起投訴部

本人於2006年6月1日購買左1個千斤卷1個倉庫擴充卷, 亦於2006年6月3日購買1個千斤卷2個倉庫擴充卷, 但在6月3日下午時段, 在本人倉庫裡的第5頁已損壞, 亦於即時往官網匯報, 於2006年6月5日 ...

咁你咪去投訴囉
抵雲起死出佐未夠3個月就有私服抵佢死
作者: lok194    時間: 22-6-2006 17:08
http://www.nakuz.com/bbs/redirec ... o=lastpost#lastpost
冇感想
作者: bear214127    時間: 24-6-2006 08:24
弓手太猛啦..秒人太強了...PK根本部營..超點點點ㄉ
作者: 無敵騎士    時間: 28-6-2006 18:14
法師 攻太高 火防100 都比佢4下秒 點玩?
作者: nyankoangel    時間: 9-7-2006 22:00
咪係,一野比刀秒,有miss都無用啦= =
唔通學法c狂加体呀…我都想個暗高攻,
點解人地可以狂加力就又高攻,又p得= =
我地弓同暗淨加敏,就要比人秒= =
唔公平>.<
作者: mmlcs17c    時間: 15-7-2006 07:53
使乜同佢講咁多=.=問佢e弓同暗你想點先..你們不滿咪咪玩lo..我都想住唔玩啦..有個咁低b的雲起
作者: qubs2002    時間: 19-7-2006 19:03
真技阿~~~等真技真係好耐~~希望可以快dd就好la
作者: s0103600    時間: 21-7-2006 11:23
作者: 刀劍林下    時間: 26-7-2006 13:42
我真頭玩唔到
入到隻game
走幾步都laglag下
喂住出左城打怪
打左1-2隻就hand埋!
我發火delete埋
作者: 只*想*你    時間: 28-7-2006 18:17
作者: 猩∼仔    時間: 29-7-2006 20:49
最好改埋刀風同埋風電 果d先屈機呀
作者: 白色翅膀﹏    時間: 3-8-2006 20:06
我想投訴既係台灣雲起

我之前玩香港non-pk 但係見台灣岩岩公測就鼠過去玩啦
之後冇玩1個月 現在人人有人比人爆 一日有幾個人被人爆 我都係non-pk
其他ser仲慘...

我聽d人講 台灣雲起中毒..
so d人先比人爆ac
台灣墨香又話有防外掛程式
點知日日都有人話有人用外掛 但唔多

唉.. 免費game 算係咁
作者: 魔靈兒    時間: 7-8-2006 10:49
這個.....請雲起的官方知道...

加力量..除了加普通攻擊力..仲加了””一擊的機率””
當你改了敏捷...加敏 加了遠攻攻擊力....但你減低了遠攻的攻擊力..

若果你真的要改低遠攻攻擊力..那你應該降低一擊的機率....做到公平..

多謝雲起 聽我的意見
作者: 魔靈兒    時間: 7-8-2006 16:52
我又要投訴多一次////

家陣真係賺錢大過天咩....死雲起....食屎...
為左賺錢無啦啦整多個咩咩大優惠
送咩多福破魂攝心............我諗你咁攪一攪係賺多左呀....

但係你又令好多瓦家蝕錢啦...又有人唔玩...睇你再喧落去有冇錢賺...
作者: .WT.    時間: 7-8-2006 21:06
Originally posted by 只*想*你 at 2006-7-28 18:17:
可唔可以
放外掛比人DOWN嫁?

乜你咁架?如果真係有外掛...咁就好多人唔會玩架啵
係人都知用外掛9到死架啦...咁唔工平,隻墨香好快就汁架啦~
作者: [S]衰仔勇    時間: 17-8-2006 03:48
我覺得最憎係32lv之後,打1個鐘得先得幾%%
經驗值  真係你老闆呀
係咪想玩到我地要入醫院先爽呀??
作者: ray5b123    時間: 17-8-2006 22:24
定....又話唔比人抄圖既.....
而家有人抄...你地又唔理...冇野呀
作者: 蘋果樹    時間: 23-8-2006 23:44
你地都傻既 唔平衡?
你地想點平衡先
弓 打技點 升lv快 pk廢 呢個好正常  (打唔贏勁怪你自己問題)
暗 出招快 攻最低 有持續傷害 同miss   pk miss到就勁   好正常呀
法 睇你點加 血法就 多血 攻高 但係當你到100%+12層之後就冇得再勁 正常 pk勁
劍 攻高 鋒利而快捷 呢個唔係咁公平 係都改劍唔改弓啦!! pk勁
刀 攻最高  用mp最多 範圍同蒼松有得揮 不過蒼松大dd pk勁 正常
槍 攻第2高 pk廢過刀 範圍大 攻高 收招慢 正常
拳 攻低 範圍細 唯一可以暈人超勁  pk我覺得最屈機 闖少林暈人機率最高暈最耐 pk好勁~ 正常~
我覺得要改就改 刀招東風範圍啦 高過水3就得
作者: fankalun    時間: 25-8-2006 19:43
開發個個主題都被超級版主扣5分
作者: mcdullpp    時間: 1-9-2006 08:47
建議改三才陣,紅人開三才陣時,入陣嗰2人亦必須是紅人.
作者: mcdullpp    時間: 2-9-2006 22:08
建議改陣,紅人開陣時,入陣嗰2人亦必須是紅人,陣法才能生效.

我是見到太多紅人躲在月牙中開陣,才堤出這建議.

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://2fm.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2