樂古Nakuz

標題: 大家認為今次g改點??小弟認為認真麻麻地 [打印本頁]

作者: CatherineKin    時間: 29-3-2014 00:23
標題: 大家認為今次g改點??小弟認為認真麻麻地
第一:部件單調 種要隻隻都差唔多...
第二:實用部件唔多 且作用性不太大(小弟認為)
第三:玩家自由發輝部件的配搭有所局限 畢竟部件太少
          玩家不能打造自己風格口既機體!
當然有人話係為左公平 所以有此舉動
最後係 唔知大家點睇呢!?
作者: 路卡利奧    時間: 29-3-2014 00:56
我覺得由%改做實數加上去係好事
減少rank間差距

不過刪去削弱個part就唔係咁好
作者: henry9207    時間: 29-3-2014 08:30
部件效果明顯咗。D導彈彈速快,大機裝完機動型可以秒全場
作者: ~Zero~    時間: 29-3-2014 09:01
幾好丫
冇副作用
作者: UIOPRT    時間: 29-3-2014 09:26
唔錯
之前插卡要唸好多因素

宜家不用

好自由
作者: 〝小趙﹏*    時間: 29-3-2014 09:59
冇左以前強襲型既快感
可能我唔識裝啦
作者: jack0608hk    時間: 29-3-2014 10:11
幾好呀..由%改做實數..唔洗計咁多野
ABC機 相對加成比以前明顯

新G改前部件多,但來來去去又係唔係強襲就突擊嫁啦..
作者: derek9394    時間: 29-3-2014 10:51
第三:玩家自由發輝部件的 ...
CatherineKin 發表於 29-3-2014 00:23

實用部件唔多且作用性不太大?
你講笑?

部份部件比較雞肋,
唔係部部啱,但突出部件亦不少

加機加氣算突出啩?

加攻部件乜都加,唔會加某一系武器(以前g改單系居多)

距離盾牌技能無效化….唔似以前,得某一冷門系先有,仲有SIDE EFFECT

熟練的XXX,PS裝甲,i FIELD,積層裝甲,IFBD一律收皮,
搞到好多機都勁左好多

作者: 渣古II    時間: 29-3-2014 10:52
話說有D變左韓文,睇唔明 QAQ
作者: derek9394    時間: 29-3-2014 10:56
幾好呀..由%改做實數..唔洗計咁多野
ABC機 相對加成比以前明顯

新G改前部件多,但來來去去又係唔係強襲就突 ...
jack0608hk 發表於 29-3-2014 10:11

你唔識換算姐,根本一狗樣,e家換算仲煩左6圍30=4圍200=100%

作者: 逍遙豐    時間: 29-3-2014 11:35
感覺好似回到OC果陣..拳機加機動可以最快..刀廣搶痛...只要埋到身就可以秒人...唔似就部件味衝就脆..因為D防高反曬...突襲/強襲合2為1...整體來講:4槽其實有D雞肋
作者: CatherineKin    時間: 29-3-2014 11:59
可能因為我玩刀戰 部件唔可以專1整一個類型
例如玩刀範圍 就專加刀範圍 玩ss就加某部件 可以快d距离長d 至於咩部件 刀戰玩家都知架喇
但現家係各項都有d 就.....
可能你唔明我講更咩xd
作者: kiwijump    時間: 29-3-2014 12:29
有無有唔好~
由%變成實數, 令到增強明顯左, 唔似得之前咁加左同無加相差不大~
部件選擇少左, 唔洗好似以前搞到咁複雜, 唔知揀邊樣好~
淨係加能力, 無減能力, 變返最初GE六點圖咁樣, 平衡性相對較差~
攻擊型, 防禦型, 機動型當中有好多部件功能相同, 只係數字有少少差別, 令到三種類型分別唔大, 突顯唔出三種型態GE效能分別~
作者: GiantStep    時間: 29-3-2014 12:34

如果係此舉動先有呢個部件更新
我諗最大理由係韓服玩家的意見,其次意見接受
最擔心就係會唔會返去到OC時代極端攻防的厭倦情況
d部件會唔會分類分得簡單過頭無左個性配置
優:部件分類簡單左 缺:機體平衡開始慢慢變差
近排比d bb彈放血,有d大機都已經唔算易玩,一上戰場比人放血秒
作者: dragoonkwok    時間: 30-3-2014 03:13
第三:玩家自由發輝部件的 ...
CatherineKin 發表於 29-3-2014 00:23

除開了翻譯等問題, 今次大更新後, 沒有了 "極限化部件", 大部份機體都回歸到原點, 返回玩家技術原點, 新手唔會吓吓比人秒

其實大部份部件都一樣, 都唔知點解仲要分咩攻擊/防守/機動/平衡

仲有個任務部件沒有任務副官根本裝唔到, 泡菜腦子多了舊魚

作者: derek9394    時間: 30-3-2014 17:41
除開了翻譯等問題, 今次大更新後, 沒有了 "極限化部件", 大部份機體都回歸到原點, 返回玩家技術原點, 新 ...
dragoonkwok 發表於 30-3-2014 03:13

每次大更新都見你lee段廢up
作者: leunghoi80    時間: 30-3-2014 17:47
今次更新我覺得成個SD,更加LAG
玩到好柒火滾
希望官方盡快解決問題,一係盡快執粒

有好多人根本未玩過順暢嘅SD
而加玩港服真係玩到爆血管
一係當訓練自己EQ
作者: dragoonkwok    時間: 30-3-2014 18:50
每次大更新都見你lee段廢up
derek9394 發表於 30-3-2014 17:41

有咩? 點解我自己都唔知? 搵返出來咩我睇啦, 有圖有真相

作者: leepopo    時間: 30-3-2014 19:12
回復 6# 〝小趙﹏*

好同意玩高達冇左高速呢種快感差好遠
作者: derek9394    時間: 30-3-2014 20:42
有咩? 點解我自己都唔知? 搵返出來咩我睇啦, 有圖有真相
dragoonkwok 發表於 30-3-2014 18:50

你話無就無啦.我睇死你轉頭比人秒又話唔平衡
作者: sichit1987    時間: 30-3-2014 21:06
F91冇以前咁快?
作者: leunghoi80    時間: 30-3-2014 22:01
我認為今次新G改港服SD好西利
竟然可以頂到新G改而未汁粒
作者: dragoonkwok    時間: 30-3-2014 23:02
你話無就無啦.我睇死你轉頭比人秒又話唔平衡
derek9394 發表於 30-3-2014 20:42

一向都喺比人秒, 跟住食花生

作者: GiantStep    時間: 31-3-2014 07:59
回復 22# leunghoi80

都係國服班土豪西利D
作者: leunghoi80    時間: 31-3-2014 12:15
回復  leunghoi80

都係國服班土豪西利D
GiantStep 發表於 31-3-2014 07:59

不過港服無幾多個土豪呢

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://2fm.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2