標題: 隊友就快比人偷背應該點? [打印本頁]

作者: PC45    時間:
標題: 隊友就快比人偷背應該點?
我成日一得閒(死競)就會狂按右鍵(揾敵人),而真係比我揾到>_>.
但係問題泥la,條敵人係離隊架!!!仲要隊友完全吾知佢係度!!!!
我過去單挑就做替死鬼(人廢冇計),吾去又比佢分心(鬼知佢幾時爆seed=_=).
我又表達能力差,隊友中左伏先打完字=________=,知有人都冇用.
求解答
作者: loyatkan    時間:
SET定快捷鍵   「後方有敵軍來壟!!請求支援!!!!」

唔記得F1至F幾可以SET
我驚比隊友當搞gag:L
作者: calson3    時間:

打句be careful未得囉;P
之後加多句 !!back!!
作者: fung307    時間:
係隊頻講:[後面有鬼/睇鬼/有鬼]就得
作者: 洗機王子    時間:
F5-F8 SET左做前後左右 邊度有鬼禁一下制就得
作者: Licht    時間:
螳螂捕蟬 黃雀在後:)
作者: BARATHUM    時間:
團體遊戲,當然是跟大隊行,某某然單獨去追人,隨時會被人圍攻
作者: tszchun95    時間:
可以試下射隊友身邊的建築物/地板, 引起他注意
作者: 886lkhboy    時間:
我既經驗,對敵人位置射幾槍,正常你隊友一定望到/意識到。
如果咁都feel唔到有人偷,ed隊友死左都對自己隊無影響
作者: 199xabc    時間:
用槍射佢拖時間,等隊友發現
作者: leon45678    時間:
你既意思系指某一面有敵人接近?

我通常打 < 或 >
作者: leunghoi80    時間:
唔需要理佢

港服出名低技術
作者: akqq123    時間:
我一般都是打 <  >           這些符號 指示下方向
如果我比符號,隊友應該明.頭先我玩完一場死競,發現比符號之後好成功.:)
但係問題又泥=_____=,成班爭食咁,衝晒埋去(咩料).
搞到成條前線由我打晒(頂你)=_=,最尾比人雜火死(凸).
所以見到呢個post就吾該改下佢=_=

心想:凸你點玩都死
作者: 工口仔    時間:

問題黎喇 個問題咪你樓主自己度囉
_你老_ 做勁好自己先話人喇:sleepy:

硬膠當有趣比符號當發現新大陸
HI佢兩句咪勁都識喇 符你老母咩...
作者: 雷臣    時間:
我既經驗,對敵人位置射幾槍,正常你隊友一定望到/意識到。
如果咁都feel唔到有人偷,ed隊友死左都對自己隊無 ...
886lkhboy 發表於 14-1-2014 16:29

呢招我有時都用....不過有d人本身冇開聲效,聽唔到聲同時又可能俾對面既炮火吸引住

所以還是倒地炮,硬直槍之類救人最好...
作者: Q赤武Q    時間:

作者: 最強的新手    時間:
佢偷你隊友就唔使諗啦,用你部機最大輸出轟落去囉,其實你射佢幾槍如果你班隊友係有意識既話正常都會察覺到後面有鬼
作者: 鳥愛芯    時間:
扮傻睇唔到.......
之後你去偷番人地背-.-
作者: derek9394    時間:
好心就有d大志,練好技術.
一隊三件好似你甘既蛋散係度指人打仲有得贏?
作者: justiny    時間:
話說集中討論帖唔係有講過只有某某權限既人開的嗎~~~離題了
我平時有同人單挑練技術,識ma同甩刀.
但係離得隊偷襲都係op機(例:死神ew)=__=,
我玩開後場機(吾想用膠機玩)過去真係送死=__________=.
回復 20# 鳥愛芯

咩料=_=
我平時有同人單挑練技術,識ma同甩刀.
但係離得隊偷襲都係op機(例:死神ew)=__=,
我玩開後場機(吾想用膠機玩) ...
PC45 發表於 16-1-2014 20:54

睇你講d野就知你係果種無乜出息,死企係屋企無乜作為既人
作者: nicktsh    時間:

回復 23# PC45

樓主,有d人開口閉口就粗言/把口似隻狗係咁吠嘅,查實你可以唔使理佢,可能係佢成日比人話無乜出息,所以就搵你嚟出氣。

多時我見到有人嚟偷襲,如果我果時又係用緊近距離機體嘅話我都會直頭衝去佢度同佢單挑,之後再歸隊。其實我覺得死神唔係咁難打,死神機關射程唔遠,如果你睇到佢嚟偷襲你大可以係咁射佢,佢隱咗之後你留心d睇你係可以睇到佢嘅,你話你識甩刀,要同死神斬過應該唔難(當然前提你要有d技術啦),基本上死神防衛唔算高,要打爆唔難,但係如果你用隻C機去同佢拼過咁我就冇嘢講啦 =="
作者: ALVIN2719    時間:
假如冇隊友sense到,咪用甩lock技或離隊,等隊面放棄aim你

情況一:佢返隊,大家繼續搏火
情況二:送隊友比佢偷一兩刀...之後佢背脊就w
情況三:互壓...大不了兩邊一齊打少個戰力
作者: 鳥愛芯    時間:
回復 24# PC45

原因好簡單....就係隊友死左之後  3打4會型d  嬴左又威d  計分時又會高d
作者: Ms1111    時間:
兜圈偷襲佢,正常偷襲者會掛住唔好比人見倒而失去警戒~(高玩例外
習慣處理離隊者,雖然自己都成日離隊-3-
題外話:用慣強襲高移速紙皮,唔係偷襲成功秒人就比人秒
作者: fung307    時間:
有陣時見到條友想玩偷襲~就沖過去同佢1on1~
隊友心聲:冇死唔怪你離隊~死左就鬧爆你
離隊

回復  PC45

樓主,有d人開口閉口就粗言/把口似隻狗係咁吠嘅,查實你可以唔使理佢,可能係佢成日比人話無 ...
nicktsh 發表於 17-1-2014 01:03

學雞哥/膠機佬,人地話"玩開後場機(吾想用膠機玩)"仲有呢.....甩刀打死神係咪gap黎?

樓主遠程機在遠程補不到位,支援又不夠力,埋身唔夠砌,又唔惡補,甘也没問題?
作者: dragoonkwok    時間:
我成日一得閒(死競)就會狂按右鍵(揾敵人),而真係比我揾到>_>.
但係問題泥la,條敵人係離隊架!!!仲要隊友完全 ...
PC45 發表於 14-1-2014 14:22

其實一開場就要走位, 還要按場地決定攻或守, 及留意場地的紅閃出現位置、彈射通道位置、及敵方走位方向, 以免被抄後

走位期間, 除了要快速佔據有利位置外, 最重要是走位期間以自己最遠的槍/炮, 去偵測出對方的位置和走位方向, 最好可以用 牛油 標位, 及用 倒地炮 打倒快速接近中的拳機, 或將對方滯空中的狙機/追彈機打倒落地, 為隊友爭取走位時間
如果要攻的話最好不要正面攻, 最好可以分出一兩人以最快的時間去抄後包沙對方或打亂對方後防, 為沖鋒的隊友造機會

如果發覝隊友比人偷背, 可以用倒地炮 或 緩速武器 救隊友, 除排個人刀技專精, 否則切忌埋身去用刀斬, 因為可以會少了一個人mark對方而令防守崩潰令自己也被人偷背, 及埋身斬時可以能頂住隊友逃走的位置

引用某神金句:在戰場上冷靜的人才可以活到最後 {:15_745:}

作者: q97t78    時間:
係後方火力掃射/倒佢地{:15_745:}
作者: hillson09    時間:
兩個字~ 補位

{:15_781:}
作者: homing714    時間:
為確保機體資料不會外洩
請按下你隊友的自爆裝置
作者: XZSD    時間:
講返句:睇你死,死得爽唔爽呀
感謝,我知點做la>_>

歡迎光臨 (http://2fm.nakuz.com/) Powered by Discuz!