樂古Nakuz

標題: [活動] 2008年度聖誕星夢貼圖比賽結果公佈{已增加評語} [打印本頁]

作者: siu芷    時間: 14-1-2009 00:05
標題: [活動] 2008年度聖誕星夢貼圖比賽結果公佈{已增加評語}

投票結果::
1號(叛逆Rex′)    1票
2號(驟雨☆∼)    3票
3號(ELMOU)      1票
4號(發癲雞尾)    18票
5號(Janelle`:3)  15票
6號(siu芷)    10票
7號(‵白羽★希〃) 7票

冠軍: 4號(發癲雞尾) ,18票
亞軍: 5號(Janelle`:3) ,15票
季軍: 6號(siu芷) ,10票

版主賞識大獎:4號(發癲雞尾),3票

恭喜以上得獎者。

獎品:
1st - 500樂點 , 機晶箱x1 , 150點 , 1000m
2nd - 300樂點 , 機晶箱x1 , 150點 , 500m
3rd - 200樂點 , 機晶箱x1 , 150點 , 250m
版主賞識獎 - 100樂點 , 250m
感謝各版主捐出禮物
獎品派發時間將於稍後公佈,版主將會直接PM予會員,相討領獎事宜。

感謝各位支持: )..
敬請繼續支持本版所舉辦的活動[[yoyo_196]]

http://www4.nakuz.com/bbs/viewth ... &extra=page%3D1
各得獎作品已張貼於展覽廳^^
-------------------------------
評語:
1-
-比到我一個好神秘既感覺
-戈張- -,,,我覺得 +返d邊會好好多- -
黑色既地方好似多左d..吾多關白色事甘..

2-
-圖中的男女該是作者畫吧..很不錯,又令又溫馨  但如果再加少少雪花效果可能更好@@"
-似足我那麼壞
-很唯美
-戈張...同星夢好似....冇關- -..雖則佢畫得幾令
...同埋..好似吾多關白色事甘-口-"....

3-
-太黃= =同太暗啦..
同埋左手邊..cut得太埋甘..
d bh..好似..d colour好似吾太夾甘..
同埋都係..好似冇咩白色既feel -o-

4-
-白雪雪好靚
-有埋故事情節 加上好有白色聖誕氣氛 GD~\
-為聖誕節加上一份神秘感
-... 我見到棵仲有綠色- -"
同埋冇咩聖誕feel- -
D字..好似多左d同埋細粒左d-0-;;
-圖中能帶出一個故事 意念不錯
-該作品帶出令人暇想的感想,一種好奇,仿佛如在星夢中,必須要自己在12月25號這個特別的日子裡往白 色森林裡一探,實為好作品

5-
-超靚 -0-
-唸..因為感覺,同埋d色彩配合聖誕,而且效果美觀
- -.-
-似乎最有白色聖誕feel了-0-xdd"
-風格好,夠神秘.哈哈
-白係夠白
令就真係好令....不過好似唔夠聖誕;
夠聖誕既話都唔錯...
同埋可能睇得多tt.. 有點兒花多眼亂甘.
...但(再一次強調=-=)
這是好令的作品-o-..只係我覺得..太小關於聖誕..

6-
-小芷~乖
-唯一的gif a_a識侑..so good
-靚 ~!
-其他果d投唔洛手呀=口=!!!
-最特別既1張`因為係gif.
雖然gif圖會有好多雜點;但我覺得係呢張圖入面..
d雜點同張圖融為1體-v-感覺好warm
不過字型方面就有待改善.
d字既色唔多襯個bg.
尤其係簽名個個..點解會揀藍色((汗
而且x'mas既陰影好似重左d`
其實都做得好好了0v0
-好耐冇睇過gif既圖..
字體幾令...=)
貼題方面..白就吾係太白..
但..背後有xmas既野清晰可見;;

7-
-整體感覺不錯,我選所投的作品也想了挺久
-用人類黎代表米古成長後既樣 有創意(?)
-本來投3,但係睇埋簡介...比左7,都想投4,因為佢幅圖有埋簡介XD,其實貼圖呢...應該係唔洗人地簡介就 要知道呢幅圖既意思等等...如果唔係~就唔會有欣賞畫la~但係要是佢地用簡單既文字簡介,只需要透過 圖片就可以令人明白既話,呢幅係好作品+1,要是佢個圖大d,唔好咁窄,唔洗1秒我可能知道佢講野(佢d空 白位太少,我以為特效only...原來係諗緊野+0,幅圖入面用既素材都係採用遊戲入面,非常配合星夢+1

作者: 笨雪豬〞    時間: 14-1-2009 00:05

終於有結果喇-3-
------------
結果真係,,,,意想不到-.-"
作者: 冰月~    時間: 14-1-2009 00:06
點解唔打名呀''
搞到我又要去睇
作者: siu芷    時間: 14-1-2009 00:07
點解唔打名呀''
搞到我又要去睇
冰月~ 發表於 14-1-2009 00:06

呢家打埋囉= =..
作者: Janelle`:3    時間: 14-1-2009 00:08
GREY~
作者: ‵白羽★希〃    時間: 14-1-2009 00:08
.....有小小覺得爆冷甘...
作者: 冰月~    時間: 14-1-2009 00:09
人生不得意是十常89
唉,愛鼠,我都話左架na
作者: 笨雪豬〞    時間: 14-1-2009 00:09
.....有小小覺得爆冷甘...
‵白羽★希〃 發表於 14-1-2009 00:08

i think so-.-"
我仲以為你最少都有第3-_-
作者: ‵白羽★希〃    時間: 14-1-2009 00:12
吾知牙-o-...
不過結果...真係爆冷=  ="
作者: Janelle`:3    時間: 14-1-2009 00:12
7# 冰月~
後悔冇聽你講>_<魚
好彩-.-本來想要d錢要還債~
點知-__-`.唉.....
好彩放左隻ac還左-__
作者: siu芷    時間: 14-1-2009 00:12
唔緊要啦= =..
接住仲有活動嫁嘛: )
作者: 冰月~    時間: 14-1-2009 00:12
其實我唔明點解你要整多對人出黎-。-
隻雪人又放得唔岩位
可能係我唔識欣賞
作者: siu芷    時間: 14-1-2009 00:14
其實我唔明點解你要整多對人出黎-。-
隻雪人又放得唔岩位
可能係我唔識欣賞
冰月~ 發表於 14-1-2009 00:12

不是我整的(汗"|||
作者: 笨雪豬〞    時間: 14-1-2009 00:15
我都覺得隻雪人企得唔岩位-_-

幾時有活動-3-?
作者: Janelle`:3    時間: 14-1-2009 00:16
我好唔甘心/_\;
過左1年..我都係進步左少少only..咁辛苦幹嗎
作者: siu芷    時間: 14-1-2009 00:17
唔緊要啦鼠鼠..
仲有下次嫁嘛._.
be happy~
-------------------------
計劃緊..好快就有-3-
作者: 笨雪豬〞    時間: 14-1-2009 00:17
我好唔甘心/_\;
Janelle`:3 發表於 14-1-2009 00:16

鼠鼠,,唔好咁喇~__~"..
有進步好過冇進步..keep住進步..
我覺得你比好多人好架喇,,唔好灰心
大把人支持你架=]"
============
re傻龜::
哦-3-"..我等你-v-xd
作者: 小婷∮    時間: 14-1-2009 00:19
我好唔甘心/_\;
Janelle`:3 發表於 14-1-2009 00:16

not少少is多多
有第2名都已經好好
唔好唔hapi 婷哥錫返你

作者: 冰月~    時間: 14-1-2009 00:19
唔係你呀小春芷0。0
我講緊希妹

你個張我十卜~>xxx

愛鼠抱0。0
作者: ‵白羽★希〃    時間: 14-1-2009 00:20
mouse吾好甘啦...

應該講緊我戈張圖-  -"
作者: 冰月~    時間: 14-1-2009 00:22
明顯地係-。-
作者: Janelle`:3    時間: 14-1-2009 00:26
sor all~
鼠鼠輸唔起~((雖然心裡面已經狂xyz.但都cry左幾滴仔
不過唔緊要~_~
終有1日`我會拎番個第1番黎v~v
睇住黎喇\口/.....!!
但...我好擔心-.-下年聖誕星夢汁未囧
作者: 冰月~    時間: 14-1-2009 00:27
最多我開c服囉愛鼠>_<
作者: Janelle`:3    時間: 14-1-2009 00:34
23# 冰月~
唔洗/__\.你開仲有咩意思
唔想靠人地幫先win到.
我目標:靠自己win!
今次證明左me仲未夠班~
要不斷進步~_~
更加要學識帶眼識人((你4隻眼咖喇喎orz
作者: NEC    時間: 14-1-2009 00:36
大家唔好為左禮物而感到唔開心吧
參加比賽 享受製作成品時的過程
大家都會快樂些
[[yoyo_015]]
作者: 小婷∮    時間: 14-1-2009 00:38
23# 冰月~
唔洗/__\.你開仲有咩意思
唔想靠人地幫先win到.
我目標:靠自己win!
今次證明左me仲未夠班~
要不斷進步~_~
更加要學識帶眼識人((你4隻眼咖喇喎orz ...
Janelle`:3 發表於 14-1-2009 00:34

婷哥會支持鼠鼠
未夠班 --> 整圖方面絕對唔係= =

作者: Janelle`:3    時間: 14-1-2009 00:38
25# NEC
nc-.-..我唔係為獎品而唔開心
但啖氣.....點都..good唔落\~/.
又要等到下年真係陰公-o-
作者: ‵白羽★希〃    時間: 14-1-2009 00:41
mouse +油...
其實今次吾係你做得吾好...
只係投票機制仲未去到公平既地方ja...
你做得好好架啦...
下次+油
作者: NEC    時間: 14-1-2009 00:46
25# NEC
Janelle`:3 發表於 14-1-2009 12:38 AM

享受製作成品時的過程吧
作者: Janelle`:3    時間: 14-1-2009 00:51
26# 小婷∮
婷哥.....((水汪汪+閃亮既眼睛xddd
-_-.咁我都覺得我做得未夠好既.
其實有d人都覺得張圖冇咩聖誕feel..
下次繼續努力/__\;

re.希希
sor呢-_-e+冷靜諗番..
其實拎第2算唔錯.起碼有進步嘛/__\
如果我仲係你面前"新"呢樣"新"個樣話咩唔服之類既野
對你太殘忍-_-...sor~
下次1齊努力0v0;
作者: 小婷∮    時間: 14-1-2009 00:52
25# NEC
Janelle`:3 發表於 14-1-2009 00:38

小芷said計劃緊
作者: 冰月~    時間: 14-1-2009 00:53
那我go to die
作者: Janelle`:3    時間: 14-1-2009 01:00
31# 小婷∮
no-0-我話聖誕比賽~1年先1次\0/
係呢年要狂練習\[]/.目的就係要...-.-+
下年咪知a___av

文叔-.-..dont go to die
唔洗你幫姐~3~但你都要sup me ga~
作者: 小婷∮    時間: 14-1-2009 01:09
31# 小婷∮
no-0-我話聖誕比賽~1年先1次\0/
係呢年要狂練習\[]/.目的就係要...-.-+
下年咪知a___av

文叔-.-..dont go to die
唔洗你幫姐~3~但你都要sup me ga~
Janelle`:3 發表於 14-1-2009 01:00

暫時忘記下呢個聖誕比賽
新1年比賽努力d贏冠軍

作者: ‵白羽★希〃    時間: 14-1-2009 01:12
no下次..
我地以後都要努力-3-"...

"新"出黎舒服咪幾好..
睇下幾多人sup你..好多人都好鍚你架^^;;

nc都講得岩架*
睇過程..吾係睇結果ma..
我冇咩事牙-o-..
只係對結果感到驚訝而已..
有爆冷的感覺-33333-
登你吾抵 甘l0..

算啦.過去左啦..
拎到意見之後  下次&以後再努力啦
我應成你牙..下個交流活動我陪你玩啦 >v<

mouse乖乖的..聽話啊...
聽乖孫話 >v< 乖麻麻
作者: 冰月~    時間: 14-1-2009 01:52
鼠X2把我扔棄了-/\-
作者: Janelle`:3    時間: 14-1-2009 08:00
34# 小婷∮
嗯.v.知道喇! 我會努力的xd

re.希希
-...-好吧;
ya-_-.feel 到好多人sup me-v-hapii
me2-.-對結果非常驚訝~.~
我都覺得好唔服氣~.~mo計la

-_-等小芷比意見我~唔知幾時得呢
我星期4後都冇得開機..
-0-好.下次陪我玩

-_-haaa`係wor..乖孫女a__av

re.文叔
哪有囧......你係咪唔sup me sin~.~
作者: 小婷∮    時間: 14-1-2009 10:34
34# 小婷∮
嗯.v.知道喇! 我會努力的xd

re.希希
-...-好吧;
ya-_-.feel 到好多人sup me-v-hapii
me2-.-對結果非常驚訝~.~
我都覺得好唔服氣~.~mo計la

-_-等小芷比意見我~唔知幾時得呢
我星期4後都冇得開機..
-0- ...
Janelle`:3 發表於 14-1-2009 08:00

不嬲都有好多人支持你\3/
作者: 驟雨☆∼    時間: 14-1-2009 11:21
突然好灰tim -.-
作者: 笨雪豬〞    時間: 14-1-2009 11:40
鼠鼠要比心機-0-你睇下,幾多人支持你,
叫傻龜整個新年貼圖比賽-_-"{如果趕得切既話-,-}
唔好灰~__~"...
上面果個都係-0-唔好灰心=____="...
其實我覺得你地都整得好好...
繼續努力-3-
作者: 小婷∮    時間: 14-1-2009 13:46
突然好灰tim -.-
驟雨☆∼ 發表於 14-1-2009 11:21

覺得你可以入3甲-_-
作者: ‵白羽★希〃    時間: 14-1-2009 20:04
甘快整新年貼圖0口0>!?!?!??...
不過...我覺得...-  -小人得閒整呢個比賽...
要拜年..有d人而家exam緊..
未exam既 都要溫書啦=  ="|||...

個比賽完左冇一個月又黎-_-..邊有甘多idea嘔比佢-3-嘻..

麻麻,. 我地要再進步o___o
i love u牙麻麻 =\/=",,(屎啦.甘多人面前表白...怕羞>////<;;) {眾人暗道::...去死吧-_-"}

幾時有意見睇呢-o-
想睇之餘都吾可以逼得小芷太緊=v-"
廢時陣間逼到佢要唱逼得太緊-口-" {...你去死啦-_-搞gag?!}

ps::sori-_-今日既我精神失左常...  病人是這樣的...{眾人圍嘔.. 走..}
作者: 驟雨☆∼    時間: 14-1-2009 20:35
覺得你可以入3甲-_-
小婷∮ 發表於 14-1-2009 13:46

點知依家乜獎都冇 -.-
作者: Janelle`:3    時間: 15-1-2009 13:41
((偷on中..))
re.雪豬`yaya 我都覺得我好多人sup now-v-hapi
re.雨`你都唔好咁悲喇唉-.-鬼叫我地實力不如冠軍個位兄台
re.小婷`我覺得雨係拎評判賞識個個獎的-o-
re.希希`-.-咩新年圖喔??!.examing-.-....今日衰晒
-v-.乖孫;唔洗怕醜.我都愛你+3+
明白明白-_-咁我地唔係催小芷喇.just wait~
唔緊要-.-我有時都癲癲得得~3~這是隔代遺傳(?)
作者: 神靈之俊    時間: 15-1-2009 22:26
入到黎睇完票數後感到o嘴+驚訝-.-
不過都公喜呀發雞哥^^
(雞哥驕傲得濟唔夠薑上黎講野?.?)
作者: 。SuperSYin。    時間: 15-1-2009 23:05
意想不到 -o-...
作者: 發癲雞尾    時間: 16-1-2009 01:34
入到黎睇完票數後感到o嘴+驚訝-.-
不過都公喜呀發雞哥^^
(雞哥驕傲得濟唔夠薑上黎講野?.?)
神靈之俊 發表於 15-1-2009 22:26

尋日黎貼圖區先睇到 - . -
估唔到...= =... 唔係我唔想回而係唔知點回先好- -...

Janelle`:3 :「鬼叫我地實力不如冠軍個位兄台」
論實力, 你.芷.希.雨等等都比我高好多, 根本就無得比- -...
始終我d整圖技術係冇其餘幾位咁好...

今次作品或者係因為比較適合大眾化口味吧 = . =...

搞到而家咁樣, 見到鼠同幾位都咁唔開心我都唔知講咩好..
作者: 驟雨☆∼    時間: 16-1-2009 12:59
證實畫畫冇前途
作者: Janelle`:3    時間: 16-1-2009 13:38
估唔到...= =... 唔係我唔想回而係唔知點回先好- -...

論實力, 你.芷.希.雨等等都比我高好多, 根本就無得比- -...

發癲雞尾 發表於 16-1-2009 01:34

原來係咁@o@!
仲未恭喜你tim~ >>Congratulation!<<
我想問下呢o_o; 點知可以整d適合大眾口味既圖出黎?

咁贏唔到-.-唔開心梗有咖喇`差在有幾唔開心姐
不過呢次o.o;我學識左唔可以對自己太有信心~.~

re.雨
我絕對支持畫畫呢樣野係有前途ge !!!!
因為我之前都學左6年畫-_-.,本想做designer的xd((可惜比家人ban左
我覺得-0-今次只係你冇睇清楚題目姐-0-
幅畫唔多貼切-[]-同埋左過畫外.都幾單調((迷:你話你自己?
作者: ‵白羽★希〃    時間: 16-1-2009 16:02
re mouse
"明白明白-_-咁我地唔係催小芷喇.just wait~
唔緊要-.-我有時都癲癲得得~3~這是隔代遺傳(?)"

呠-口-"...我父皇都係傻架bo-_-"..
吾係隔代..*

發癲雞尾 發表於 16-1-2009 01:34

甘大頂高帽笠落黎 我帶吾慣 bo~
我都想知道你點樣整張大眾化口味既圖.__."
恭喜晒;
作者: siu芷    時間: 16-1-2009 16:52

um 不如我解釋下啦= =..
因為有今次投票好多人都唔係玩星夢..
除左要有玩星夢既玩家歡心
仲要令冇玩星夢既人 代入到..好似真係係星夢咁.. 融入到我地
um-_- 雖然我解釋得唔好.. 但希望明白囧
p.s. 你地想d評語 係到post出黎 定整係sd人地評自己果d比你地??
作者: Janelle`:3    時間: 16-1-2009 18:33
re.希希
-.-~仔冇我地咁癲`
咩叫高帽-_-.....

re.小芷
唔多明囧;
我想po晒出黎-.-v
第1`廢事逐個sd咁煩
第2`我都想知d人點睇冠軍個張圖@.@~
作者: 發癲雞尾    時間: 16-1-2009 18:55

貼出黎吧-.- 我都想知d人點睇= =...

果時都係隨便諗到呢個構思先整- -...
大眾化.. 唔知點解up左呢個詞出黎.. 我應該係想講比較多人buy個idea... = =

以音樂為例.. 每年的流行曲頒獎禮.. 佢都係計支持的人數黎計, 但係咁就代表得唔到獎果D歌手唱得唔好聽??
並唔係咁.
張繼聰係一個好出色的唱作歌手, 佢唱的作品主要都係非主流的歌, 我覺得好聽, 但未必所有人都鍾意... ;

係亞洲出名的外國歌手唔多, 點解Avril Lavigne去到香港.澳門.日本等地方.. 去到邊都咁受歡迎.
佢o既歌的風格比較多人接受. 並唔代表外國其他歌手冇實力-_- 一樣道理...
音樂要分ROCK.R&B.POP.RAP等等... 就係因為風格唔同..

扯得太遠了...= = 講返圖- -..
我只係整完覺得ok順眼, msn隨便搵左2個得閒的fd, send比佢地睇問下佢地覺得點,
佢地都話ok, 咁我咪交稿- -...
作者: 神靈之俊    時間: 16-1-2009 20:27
51# siu芷
咁樣仲好-.-
等佢地真係去評去欣賞
拉唔到票XD
作者: ‵白羽★希〃    時間: 16-1-2009 21:43
post上黎啦*..
我既諗法同mouse一樣
作者: 笨雪豬〞    時間: 16-1-2009 22:36
我都贊成post上黎-_-"...因為我好8掛好想睇xdd-__-

re希希::
其實我都係隨口up-_-"咁近新年,,未乜新年囉-_-
一係情人節囉-v-"...
作者: ﹡烙影°ㄨ    時間: 17-1-2009 00:25
我對版主投左邊個比較有興趣
始終版主一票=會員3票-0-好似吾多公平甘..
畢竟呢到都吾多人上..甘版主一個投就=3個..
似乎...
作者: siu芷    時間: 17-1-2009 00:34
所以我便到聊版宣傳了..-_-..
作者: §小風§    時間: 17-1-2009 00:41
貼出黎吧-.- 我都想知d人點睇= =...

果時都係隨便諗到呢個構思先整- -...
大眾化.. 唔知點解up左呢個詞出黎.. 我應該係想講比較多人buy個idea... = =

以音樂為例.. 每年的流行曲頒獎禮.. 佢都係計支持的人數黎計,  ...
發癲雞尾 發表於 16-1-2009 10:55

其實我都幾鐘意你個張..
我初初都無諗住你嬴..但細心睇完你個片故事之後..
比我..我都會投你..
我唔係話其他人整得唔好 同埋我都無咁既資格去講
只不過..如果你睇返佢既idea係講咩 再睇返張圖既就明..
re芷
反以我鐘意等d唔識既人先可以比分..
因為拉票既話..
依d比賽 跟本無意c..
作者: siu芷    時間: 17-1-2009 00:44
其實我都幾鐘意你個張..
我初初都無諗住你嬴..但細心睇完你個片故事之後..
比我..我都會投你..
我唔係話其他人整得唔好 同埋我都無咁既資格去講
只不過..如果你睇返佢既idea係講咩 再睇返張圖既就明..
re芷
反以我 ...
§小風§ 發表於 17-1-2009 00:41

仍在檢討中-_-
作者: §小風§    時間: 17-1-2009 00:52
仍在檢討中-_-
siu芷 發表於 16-1-2009 16:44

你知你都要檢討就gd- -..kaka
同埋- -我一早同你講過比賽
最好搵d 唔識既人..黎比分- -
只不過你mo做only-口-..
作者: siu芷    時間: 17-1-2009 00:57
你知你都要檢討就gd- -..kaka
同埋- -我一早同你講過比賽
最好搵d 唔識既人..黎比分- -
只不過你mo做only-口-..
§小風§ 發表於 17-1-2009 00:52

殊-_-!...
now 仍在檢討-_-
作者: Janelle`:3    時間: 17-1-2009 01:20
點解有人個評語係-.- <<囧........
作者: siu芷    時間: 17-1-2009 01:23
點解有人個評語係-.-
Janelle`:3 發表於 17-1-2009 01:20

真係有個人評語咁樣打-.-
作者: Janelle`:3    時間: 17-1-2009 01:25
-.-囧晒orz.
整體黎講我都係-.-唔夠聖誕feel
作者: ‵白羽★希〃    時間: 17-1-2009 18:30
情人節o__o?!"
但星夢係情人節冇咩裝飾..小氣氛好多wo-3333333-**

睇黎我既評語都不算差-_-
忽然好想知邊個up的-____-
作者: 小婷∮    時間: 17-1-2009 18:54
D評語邊個寫@@
作者: siu芷    時間: 17-1-2009 22:15
d會員投票果陣寫
作者: 小婷∮    時間: 17-1-2009 22:27
ic@@..我諗情人節搞比賽都幾爽爽
作者: Janelle`:3    時間: 18-1-2009 14:25
但我覺得-.-..情人節...有點難度;
咁冇情人個d人咪冇得玩-o-lll
作者: 小婷∮    時間: 18-1-2009 23:29
但我覺得-.-..情人節...有點難度;
咁冇情人個d人咪冇得玩-o-lll
Janelle`:3 發表於 18-1-2009 14:25

整張圖唔洗一定要係自己老公老婆既= =+
自己開ac整爽爽

作者: 冰月~    時間: 19-1-2009 03:16
原來相公有d自戀既v_v
xdd
作者: 小婷∮    時間: 19-1-2009 10:29
原來相公有d自戀既v_v
xdd
冰月~ 發表於 19-1-2009 03:16

想唔自戀都難 我咁型仔
作者: Janelle`:3    時間: 19-1-2009 13:50
71# 小婷∮
咁會唔會失左情人節既意義~3~

不如整3月14白色情人節xd
((迷:又白色? 暈..'
作者: 小婷∮    時間: 19-1-2009 14:14
71# 小婷∮
咁會唔會失左情人節既意義~3~

不如整3月14白色情人節xd
((迷:又白色? 暈..'
Janelle`:3 發表於 19-1-2009 13:50

其實都係睇作品咖姐 ..
唔會因為作者冇情人就扣分咖嘛XD

作者: ‵白羽★希〃    時間: 19-1-2009 16:11
又白色=口=?!?!?!?!?
....仲黎...?! 我諗到頭爆- _ -"..
作者: jowong8637    時間: 21-1-2009 21:06
雞雞no.1
屈晒啦
作者: 笨雪豬〞    時間: 22-1-2009 00:29
鼠鼠歧視我呢d星夢冇情人既姐-/\-"
我不嬲影相都係自己雙開自戀影架喎-_-v"
姐係如果有情人節貼圖比賽我未唔參加得囉=[?!"
不要白色吧-3-"就係聖誕要白色-_-所以先諗唔到點整~_~"
又係白色.............囧=[
作者: Janelle`:3    時間: 22-1-2009 07:31
78# 笨雪豬〞
唔係丫囧...冇歧視
-_-我有時都會雙開傑ac影`
如果我唔洗番學佢又要既話-0-v
我講下姐-.-未必真係咖嘛
作者: 小婷∮    時間: 22-1-2009 09:53
鼠鼠歧視我呢d星夢冇情人既姐-/\-"
我不嬲影相都係自己雙開自戀影架喎-_-v"
姐係如果有情人節貼圖比賽我未唔參加得囉=[?!"
不要白色吧-3-"就係聖誕要白色-_-所以先諗唔到點整~_~"
又係白色.............囧=[ ...
笨雪豬〞 發表於 22-1-2009 00:29

紅色情人節OK?
作者: 笨雪豬〞    時間: 23-1-2009 02:32
紅色情人節OK?
小婷∮ 發表於 22-1-2009 09:53

is gda__a"i like it-v-xdd

re鼠鼠::
你起碼都係開人地ac-_-
我係雙開自己ac-_-xdd
千奇唔好比你up中-3-xd
作者: siu芷    時間: 23-1-2009 08:36
我整係知有橙色情人節(囧
作者: 發癲雞尾    時間: 23-1-2009 11:33
82# siu芷

有橙色架咩 - 0 - ?
作者: 小婷∮    時間: 23-1-2009 11:55
=.=有橙色的嗎
作者: siu芷    時間: 23-1-2009 17:14
◎橙色情人節與電影情人節(Orange Day Movie day):11月14日

電影情人節這一天情侶們可以連趕兩場電影,或許先看一部緊張刺激的動作發洩壓力,然後再來一部感人肺腑的浪漫愛情片互拭淚水。看完兩人也該補充水分了,來杯健康的百分百柳橙汁吧!單身的人這一天也要喝杯柳橙汁,當然,想喝兩杯才痛快也沒人管得著。

仲有銀色呀 綠色呀 黃色呀 - -果d
作者: Janelle`:3    時間: 23-1-2009 17:42
85# siu芷
咁搞笑既-.-~咁多色
我只知...
2月14=情人節
3月14=日本既白色情人節-.-

ps.之前睇keroro`話情人節有得送情人節古古力同埋人情古古力-.-又咩黎囧`
我係星夢都見到2種古古力既物品-o-!
作者: ‵白羽★希〃    時間: 23-1-2009 23:08
個個月既14號都有情人節架...
係吾同colour -3-
上年都講過. =)
作者: Janelle`:3    時間: 25-1-2009 10:47
個個月既14號都有情人節架...
係吾同colour -3-
上年都講過. =)
‵白羽★希〃 發表於 23-1-2009 23:08

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
即係我既生日都係個情人節a_a?
-------
岩岩搵到:
情人節個個月都有~個個月ge意思都唔同~千祈唔好搞錯呀!!

*每一個月份的情人節*◎日記情人節(Diary Day):1月14日

在這一天,情侶們會互贈足夠紀錄一整年戀愛情事的日記本,以此象徵兩人將攜手走過未來一年,並留下更多美好回憶。

◎華崙亭情人節(Valentine&#39;s Day):2月14日

西元3世紀時,羅馬皇帝為避免已婚男子不願離家當兵,發布了一道禁止結婚的法令,但華崙亭主教依舊違背皇帝旨意,秘密為青年人舉行婚禮。他因此遭到監禁,並於西元273年2月14日死在獄中。後人為了紀念他,將他殉難這天訂為「華侖亭日」,後來便成為世人耳熟能詳的情人節。

在西洋傳統裡年輕人是華崙亭日的主角,他們在這個節日裡鄭重其事地為戀人選擇禮物、鮮花,以表達自己的愛慕之情。痴情的少女則會按古老傳說,在華崙亭日前一晚把月桂樹葉放在枕頭上,盼望自己在夢中同自己的心上人相會。

在美國,華崙亭日不僅是年輕人的節日,親人朋友間也可以互送小禮物,以表達感情、增進友誼。許多商家都特別出售裝飾成心形的巧克力糖、系著緞帶的紅玫瑰,以及鬱金香花束等禮品,而各式各樣的情人卡片更令人眼花撩亂。

對許多亞洲女子而言這一天顯得格外重要,因為儘管文化上較為傳統保守,社會價值觀一般已普遍接受女孩子在這天主動向心儀的對象示好。

◎白色情人節(White Day):3月14日

西方並沒有所謂「白色情人節」的傳統,在東方,2月14日女孩送男孩禮物表達情意之後,如果對方也有同樣的好感或情意,就會在3月14日回送女孩一份情人禮物,表示彼此心心相印;如果男孩對女孩沒感覺,只要刻意忽略這個日子,便算是委婉的拒絕。

現在情人節由誰主動送禮已經不重要了,只要有一方在2月14日收到異性送的禮物表達愛意,他或她在3月14日「白色情人節」這一天就會選擇是否有所回應;而對已經在一起的愛侶來說,這一天則是回贈對方情人節禮物的日子。

◎黑色情人節(Black Day):4月14日

雖然並非天下有情人都能天長地久、甚至曾經擁有,但誰說孤家寡人或曠男怨女就不能過情人節?「黑色情人節」就是屬於單身貴族們的情人日。在前兩個月他們或許既沒收到甜蜜小禮物,也沒人可以送巧克力,但4月14日這天,大家共聚一堂,彼此鼓勵、加油打氣,化悲憤為力量,倒也熱熱鬧鬧十分開懷,藉此消除形單影隻的落寞感。

名為黑色情人節,在這一天,打算過節的人會讓自己生活在百分百的黑色世界裡,穿黑色套裝、黑帽子、黑皮鞋,吃黑豆製成的麵條,喝咖啡也不加奶精,享受黑咖啡的苦澀原味。

◎黃色與玫瑰情人節(Yellow and Rose Day):5月14日

如果已經到了5月,你的情事還是沒有任何進展,在這一天穿著黃色襯衫或黃色套裝,吃黃色咖哩飯,就是告訴大家「I am still available」的最好暗示。春日融融,將黃色穿在身上,也相當符合季節氣氛。

5月是玫瑰發芽的時節,氣候宜人適合出遊,因此許多情侶都選在這天相偕到戶外踏青,所以5月14日也有「玫瑰情人節」之稱。

在玫瑰日送人紅玫瑰是傾訴愛意;送白玫瑰花表示仍猶豫未決;若送上一束黃玫瑰,就是說再見了。

◎親吻情人節(Kiss Day):6月14日

這是一個屬於成雙成對戀人的重要節日,在這一天,情侶們不必再害羞,可以大大方方地用親吻表達對對方的愛意。當然,花前月下、燭光晚餐等浪漫氣氛,對一吻定情可是很有幫助的喔!

◎銀色情人節(Silver Day):7月14日

銀色情人節,是把你的意中人帶回家給老爸老媽認識,或介紹給其他你所尊敬的長輩的好機會。當然,這一天的全部開銷,都由這些「可愛的長者」買單〈為「安全」起見,你最好先確定長輩對這個節日很熟悉〉。銀色情人節也是愛侶互贈銀製禮品、飾物的日子。

◎綠色情人節(Green Day):8月14日

名為綠色情人節,當然和蓊鬱的森林脫不了關係。酷熱難耐的夏日午后,不妨和你的另一半作一趟涼爽而清新的森林之旅,盡情享受戶外大自然,度過健康而愉悅的一天。還在尋覓愛侶的人,可以參加Soju〈韓國綠牌薯酒〉派對,度過喧鬧的室內綠色情人節。

◎音樂情人節與相片情人節(Music Day & Photo Day):9月14日

音樂情人節這一天是舉辦大型社交活動、輕歌漫舞的日子,也是將你的心上人介紹給朋友、同事認識的好機會。而單身一族,更可以藉此機會看看活動現場有沒有自己中意的對象。

許多情侶喜歡在這天就著蔚藍晴朗的天空合影,所以9月14日又稱為「相片情人節」 。

◎葡萄酒情人節(Wine Day):10月14日

10月14日這一天戀人們輕啜葡萄美酒,慶祝充滿詩意的秋天。通常小倆口會選擇在浪漫且別緻的餐廳裡共進晚餐,然後聊聊彼此對未來的規畫,以及共同的目標等話題。

◎橙色情人節與電影情人節(Orange Day Movie day):11月14日

電影情人節這一天情侶們可以連趕兩場電影,或許先看一部緊張刺激的動作發洩壓力,然後再來一部感人肺腑的浪漫愛情片互拭淚水。看完兩人也該補充水分了,來杯健康的百分百柳橙汁吧!單身的人這一天也要喝杯柳橙汁,當然,想喝兩杯才痛快也沒人管得著。

◎擁抱情人節(Hug Day):12月14日

12月14日,想和你的情人抱多久都可以,在公開的場合擁抱,向世人宣告你倆的愛意,也讓寒冷的冬天變得格外溫馨。尤其是那些甜甜蜜蜜慶祝過2月14日華崙亭情人節的情侶,到了年底依然能熱情相擁,也見證了兩人情意如昔。
------
我生日係wine day囧
作者: ‵白羽★希〃    時間: 25-1-2009 13:55
嗯-333-"
mouse幾時生日*v*?
作者: 發癲雞尾    時間: 26-1-2009 00:38
嗯-333-"
mouse幾時生日*v*?
‵白羽★希〃 發表於 25-1-2009 13:55

10月14囉 -. - 上面講左 =.=...
原來有綠色情人節 -________________-.....
作者: ‵白羽★希〃    時間: 26-1-2009 13:46
我睇吾到- -"...哈
病病地-333-大家要著多件3小心凍親啊/___\
作者: 草帽仔    時間: 26-1-2009 22:42

致各得獎參賽者:
     由於各版主們近日個人事務繁忙,再加上得獎者需拜年關係,故派獎日子需延後至二月上旬,不便之處,敬希原
諒。
by 草帽仔
作者: Janelle`:3    時間: 25-2-2009 21:21
致各得獎參賽者:
     由於各版主們近日個人事務繁忙,再加上得獎者需拜年關係,故派獎日子需延後至二月上旬,不便之處,敬希原
諒。
by 草帽仔
草帽仔 發表於 26-1-2009 22:42

二月上旬? e+2月25喇喎.`
唔計之前.計由你回開始都成個月-.- 忙成咁?

之前某版主講過
話1次過派; 唔會派比其他人先
但點解有人會拎左獎品先?
作者: 發癲雞尾    時間: 25-2-2009 22:54
二月上旬? e+2月25喇喎.`
唔計之前.計由你回開始都成個月-.- 忙成咁?

之前某版主講過
話1次過派; 唔會派比其他人先
但點解有人會拎左獎品先?
Janelle`:3 發表於 25-2-2009 21:21

雖然係遲左, 不過無所謂啦 -v-...
反正又唔係咩急事.

近排星夢版的版主都好似很少上.
應該各自都有事在忙吧.

and...有人拎左獎品了嗎 o.o ?
我都只是收到pm說約時間領取.

不過就算有人拎左先都冇所謂吧. 又唔會有大分別 - 0 -..." ha..
作者: Janelle`:3    時間: 25-2-2009 23:52
re.雞尾
我火係因為佢地拖左好耐
講到明2月上旬就2月上旬`
足足遲左成個月`1d交代都冇?

你都好過我`佢地pm都冇pm我囉~
說什麼同時派發獎品?
作者: siu芷    時間: 26-2-2009 19:50
re鼠鼠
你pm下笨貓問下啦=.=..
你pm邊個問- -?
作者: Janelle`:3    時間: 26-2-2009 22:41
-.-頭痛緊
有冇搞錯`要自己搵佢ga咩-,-
以為版主會自動自覺做野~唉
唔講-.-想訓
作者: siu芷    時間: 27-2-2009 05:23
也要約時間的說-_-
作者: Janelle`:3    時間: 27-2-2009 07:31
唔係話版主會pm我咩o.o?

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://2fm.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2